in

Yeni Hızlı ve Öfkeli Filminin Bütçesi, İlk Yapımın 8 Katı Olacak: Dev Artışın Ardında Oyuncu Maaşları Var

Fast X filminin bütçesi ortaya çıktı. İlk yapıma kıyasla maliyetlerin 8 katına çıkması merak konusu olmuştu. 300 milyon dolarlık bütçenin detayları incelendi.

Fast X Filmi Bütçesi 300 Milyon Dolar Olacak
- Reklam -
- Reklam -

Fast X filminin dudak uçuklatan bütçesi belli oldu. Hızlı ve Öfkeli serisinin 10. filmi 300 milyon dolarlık bir bütçeyle sete girecek. Serinin ilk yapımı, toplamda 38 milyon dolara mal olmuştu.

Hızlı ve Öfkeli filmleri, 2001’den bu yana yirmi yılı aşkın süredir aksiyon sinemasının temelini oluşturuyor ve bu süre içinde önemli ölçüde değişikliğe uğradı. 2001’deki Fast and Furious, izleyicilere Dominic Toretto (Vin Diesel), Brian O’Conner (Paul Walker) ve yüksek oktanlı soygunlar yapan sokak yarışı suçluları tanıttı. Ancak devam eden filmler soygun temasını aşarak çok farklı noktalara vardı.

Her yeni bölümde genişleyen oyuncu kadrosuyla Hızlı ve Öfkeli serisi şimdi her zamankinden daha da büyük. Çekimleri devam eden onuncu film son zamanlarda yaşadığı tartışmalara rağmen, Fast Saga’nın sondan bir önceki filmi olacak. F9’un pandemi dönemi başarısından sonra, resmi olarak Fast X ismiyle adlandırılan Fast and Furious 10, yeni gelen bilgilere göre bugüne kadarki en pahalı bölüm olacak.

- Reklam -

Son olarak Justin Lin’in çekimler başladıktan yaklaşık bir hafta sonra yönetmenlikten ayrılması ve yerine de Louis Leterrier’in geçiği Fast X’in bütçesi 300 milyon dolara ulaştı. Bu rakam, serideki ilk filmin bütçesinin yaklaşık sekiz katı bir rakama tekabül ediyor. Görkemli prodüksiyon maliyeti, stüdyonun yaklaşmakta olan filme olan inancının açık bir kanıtı gibi duruyor. F9’un etkileyici gişesinden sonra bu pek de şaşırtıcı değil. Bununla birlikte, bütçenin bu kadar artmasının asıl nedeni, ilk filminden bu yana, daha büyük dublörlere ve yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosuna sahip olması gibi görünüyor.

Fast X, 19 Mayıs 2023’te Sinemalarda Olacak

Jason Momoa, Hızlı ve Öfkeli 10 Kadrosunda

Serinin bu kadar pahalıya patlamasının en büyük nedenlerinin başında tahmin edileceği üzere ünlü oyuncular geliyor. Fast X’in sürekli değişen ve genişleyen yıldız kadrosu, hem Brie Larson hem de Jason Momoa’nın artık seriye katılmasıyla daha da büyüyor. Larson ve Momoa, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges ve Charlize Theron’un arasına katılıyor. Hızlı ve Öfkeli’nin devam eden popülaritesi, kadronun her bir üyesinin daha büyük bir yıldız olmasını sağladı. Bu da geçen bölümlere göre aldıkları maaşlarını daha da yükseltti. Hızlı ve Öfkeli 10 ayrıca Vin Diesel’in kendi maaşına da yansıyacak olan başrolün yanı sıra serinin yapımcılarından biri olarak devam ettiğini görüyor.

- Reklam -

Oyuncularına yapılacak ödemenin yanı sıra bir başka önemli finansal gider de serinin büyüyen aksiyon sahneleriyle ilgili. Orijinal filmde bunlar nispeten basitti, ancak seri büyüdükçe giderek daha karmaşık hale geldi ve bu nedenle daha büyük bir bütçe gerektiriyor. Her filmde tuhaf araba gösterileri ve kovalamacaları konusunda daha iddialı hale geldi ve Fast X’in bütçesinin 2001 orijinalinden çok daha büyük olmasının diğer önemli nedeni de burada yatıyor. Hatırlanacağı üzere F9’da uzayda bir sahne de yer alıyordu.

Fast X’in bütçesi hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce bu artış kendilerine bir zarar olarak geri dönebilir mi? Çıkan son filmi nasıl bulmuştunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    ‘Daha nereye kadar bu konunun ve tarzın suyu sıkılabilir ?’ sorusunu, sanırım bir kaç on yıl daha sormaya devam edeceğiz …

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yüzüklerin efendisi mobil oyun

Electronic Arts’tan “Yüzüklerin Efendisi” Mobil Oyunu Geliyor

Flash Rolü Ezra Miller Yerine Dylan O'Brien

Warner Bros., Ezra Miller’ın Yerine Flash Rolü için Dylan O’Brien’ı Düşünüyor