in ,

Faster, Cheaper, Better Filmi Geliyor: Otomasyon İşlerini Alırken İşçilere Ne Olacak?

Faster, Cheaper, Better filmi yolda. Dan Gilroy’un yazıp yöneteceği yapımın konusu yapay zekânın işlerini elinden aldığı bireylere odaklanacak.

Faster, Cheaper, Better Film
- Reklam -
- Reklam -

Dan Gilroy yazarlığını da yaptığı Faster, Cheaper, Better adlı bilimkurgu filmini yönetecek. Karakter odaklı drama filmi, haberlerde görüp de gelecekteki halimizin endişesi ile unuttuğumuz bir konuya odaklanacak; otomasyon.

Film 20 yıllık bir süreçte geçecek ve öyküleri birbiriyle kesişen dört karaktere odaklanacak; bir sendika sözcüsü, genç bir girişimci, bir sera çiftliği idarecisi ve bir teknoloji milyarderi. Bu dört karakter otomasyon ve yapay zekâ bildiğimiz dünyayı değiştirirken ayak uydurmaya çalışacak ve hepsi de insan olmanın ne demek olduğunu anlamak zorunda kalacak.

Filmin yapımcılığını Gilroy’un önceki filmi Nightcrawler’da da çalışan Jennifer Fox yapacak. Dağıtımcılık görevi de CAA Media Finance’ta olacak. Gilroy filmiyle ilgili şöyle konuşuyor:

- Reklam -

“Büyük, çoklu hikâye barındıran bir film, yirmi yıllık bir süreçte pek çok lokasyonda geçiyor. Birbirine bağlı bir grup karakteri izleyeceğiz. Yapay zekâ dünyalarını, özellikle iş dünyasını değiştirirken bu durumla nasıl başa çıktıklarını göreceğiz.

“Teknoloji ve makinelerle hep ilgilenmişimdir. Son zamanlarda da otomasyon ve AI’nin çalışma alanlarını nasıl da kökünden değiştirdiğini görüyoruz. Tam şu an tamamen otomatik fabrikalarda robotlar pek çok farklı işi yapması için robot üretiyor. Bu konuyu araştırırken şu an devasa bir değişim çağının başında olduğumuzu fark ettim. Otomasyon ve yapay zeka iş dünyası için iklim değişikliği ve biz insanlar da gelecek için hiç hazır değiliz.”

Faster Cheaper Better Dan Gilroy

Faster, Cheaper, Better Karakterleri Farklı Sınıfları Temsil Edecek

Gilroy sözlerine şu şekilde devam ediyor:

“Bu devasa değişikliği yansıtabilmek için birden fazla karaktere odaklanan büyük bir hikâye yazdım. Görsel kısmı rahatsız edici olacak ve uluslararası bir kitleye hitap edecek. Çünkü gezegendeki her insan bu değişimden kökünden etkilenecek. Hikayenin arka planı teknolojiyle ilgili ama dramıyla, gerilimiyle ve mizahıyla tamamen bir insan filmi olacak.

- Reklam -

“Birden çok karakterin hikayesini anlattığınız zaman vites değiştirmek mümkün; aynı durumun farklı açılarını görebiliyorsunuz. İşlediğim olay da çok büyük olduğu için altından kalkabileceğim tek yol olarak anlattıklarımı parçalamayı, yavaşlatmayı ama her karakterin hikayesini farklı noktalardan bitiştirmeyi bulabildim. Sendika sözcüsü bir karakter var; dava adamı. Haklara inanıyor, savaşmaya değecek inançları var. Adalete inanıyor ve şimdi de hayatının en büyük savaşıyla karşı karşıya. Genç bir girişimci var, gelecek neslin temsilcisi. Genç bir sera çalışanı var, kadın. Diğer ana karakterimiz bir teknoloji milyarderi, son iki karakter bir ilişki içerisinde. Film 20 yıllık bir sürede geçiyor. Yani onları büyük, sürekli hızlanan otomasyon treni raylarda yol alırken izliyoruz. Yaşlanıyorlar, savaşıyorlar.”

Faster Cheaper Better Dan Gilroy

“Robotların Işığa İhtiyacı Yok”

“Ve bizim gibi onlar da nereye gideceklerini bilmiyorlar. Otomasyon sonuçlarını hiç düşünmeden yarattığımız bir süreç. ‘Işıklar söndü.’ şeklinde bir terim var. Git gide yaygınlaşıyor. Bir iş yerinde işini otomasyona kaybeden son işçinin fabrikadan çıkarken ışıkları kapatacak olmasından bahsediyor. Çünkü  robotların ışığa ihtiyacı yok.”

Dan Gilroy ismini Nightcrawler ve Velvet Buzzsaw filmlerinden de hatırlıyoruz. Faster, Cheaper, Better filminin vizyon tarihi ve oyuncu kadrosu gibi bilgiler ise henüz paylaşılmış değil.

Kurgu kısmı gün geçtikçe kurgu olmaktan çıkan bu bilimkurgu ve dram filmi için siz ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bekliyoruz.


* Uzay Turizmi Yarışında Yeni Soluk: Balonla Atmosferin Üst Sınırlarına Çıkmak!

Kaynak: Deadline

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bride of Frankenstein

Bride of Frankenstein Uyarlaması İlhamını Günümüzden Alıyor

Lady of Shalott İnceleme

The Lady of Shalott: Sanatçının İzolasyonu