in

Fatma Girik Hayatını Kaybetti: Yeşilçam’ın Mavi Gözlü Yıldızı Aramızdan Ayrıldı

Fatma Girik yaşamını yitirdi. Yeşilçam’ın en bilinen isimleri arasında yer alan, bir dönem belediye başkanlığı da yapmış olan ünlü oyuncudan acı haber geldi.

Fatma Girik Vefat Etti
- Reklam -
- Reklam -

Fatma Girik hayatını kaybetti. Türk sinemasının en önemli oyuncularından olan sanatçı, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede bu sabah 79 yaşındayken aramızdan ayrıldı.

Uzun bir süredir Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan, ancak hastalığı nedeniyle yaklaşık 6 ay önce İstanbul’a gelen ve tedavisini özel bir hastanede sürdüren Fatma Girik’ten acı haber geldi. Yeşilçam sanatçısının ölüm nedeniyle ilgili hastaneden yapılan açıklamada “COVID-19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti,” denildi.

Türk sinemasının ve Yeşilçam’ın en önemli isimleri arasında yer alan Fatma Girik için 25 Ocak 2022 Çarşamba günü saat 10.00’da Şişli Belediyesi’nde belediye çalışanlarının katılacağı anma töreni düzenlenecek. İkinci tören ise saat 11.00’de Cemal Reşit Rey’de yapılacak. Oyuncunun cenazesi, Teşvikiye Camii’nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum’a gönderilecek.

- Reklam -

Fatma Girik hayatını kaybetti

Girik’in hayat arkadaşı Memduh Ün, 16 Ekim 2015 tarihinde hayatını kaybetmiş ve Bodrum’un Torba Mezarlığı’nda defnedilmişti. Oyuncunun da eşinin yanına defnedileceği bildirildi.

Fatma Girik Vefatı Sonrası Cüneyt Arkın’dan İlk Yorum: “Bekle, geliyorum ben de”

Yeşilçam’ın yaşayan efsanelerinden Cüneyt Arkın, TV100’de telefonla katıldığı bir programda Fatma Girik’in ölümü üzerine şunları söyledi:

“İnanamıyorum. Bir dönem bitti. İçim yanıyor, içim. Nasıl dayanırım ben bu acıya. Ah Fatmacım, ah Fatmacım…

“Sen ne yiğit insandın. Ne kadar alçakgönüllü, ne kadar zarif bir dosttun. Dünyanın en mavi insanıydın, mavi mavi bakardın. Nur içinde yatsın.”

- Reklam -

Fatma Girik Cüneyt Arkın

Kendisine sorulan, “Fatma Girik’i nasıl anlatırsınız?” sorusunun sonunda verdiği yanıt ise çok üzücüydü.

“O anlatılmaz o. O hepimizin yüreğinde. Türk insanının yüreğidir o. Baştan aşağıya Anadolu’dur o. Ah, ah. Ne kadar insancıldır. Ne kadar güzeldir, ne kadar sevdalıdır. O bir Anadolu anasıdır. Fatmam bekle beni orada, bekle. Bekle geliyorum ben de.”

Yeşilçam’ın mavi gözlü yıldızı olarak da anılan Fatma Girik, eşinin ölümü sonrası annesi Münevver Girik ve ablası Müesser Girik ile Bodrum Torba’daki evinde yaşıyordu.

Oyunculuk kariyerine 1954 tarihli İstiklal Uğrunda filmiyle başlayan aktris, Ezo Gelin, Keşanlı Ali Destan, Acı, Yılanların Öcü ve Dişi Kurt gibi kült yapımlarda rol almıştı. Usta oyuncu son olarak 2012’de Babalar ve Evlatlar adlı televizyon dizisinde oynamıştı.

Fatma Girik hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncasından biri olarak anılan ünlü oyuncuyu hangi rolleriyle hatırlıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Çok sevdiğim bir sanatçıydı. Çok mert, cesur bir kadındı. Işıklar içinde uyusun :cry:

  2. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Allah Rahmet Eylesin. Sinemamızın dört yapraklı yoncasının yapraklarından biriydi. Sinemamız için büyük kayıp…

  3. Avatar for fatihcetin fatihcetin dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Robot Süpürge Firar Etti: Çalıştığı Otelden Kaçtı

Robot Süpürge Firar Etti: Çalıştığı Otelden Kaçan Cihaz Viral Oldu

Game of Thrones Drogon heykel

Bir Game of Thrones Hayranı, Gerçek Boyutlarda Drogon Heykeli Yaptı