in

Final Destination 6 Geliyor: Yeni Son Durak Filmi Yolda

Final Destination 6 gerçek oluyor. Serinin yaratıcısı Jeffery Reddick, yeni Son Durak filmi için duyduğu heyecanı paylaştı.

Final Destination 6 - Yeni Son Durak Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Final Destination 6 filmi için hazırlıklar sürüyor. Serinin yaratıcı ismi Jeffery Reddick, yeni yaptığı bir açıklamada Son Durak 6 için hislerini paylaştı. Yapımın çalışmalarına Koronavirüs pandemisi öncesi başlanmıştı. Ayrıca yeni gelecek filmin yeniden çevrim olmayacağı da biliniyor.

Düşük bütçesine rağmen dünya çapında toplamda 657 milyon dolar gişe hasılatı elde eden Final Destination serisi, 2000’li yılların en başarılı sinema işlerinden biriydi. Bununla birlikte, birçok korku serisinde olduğu gibi, azalan gişe getirisi sonunda onu da vurdu. Son olarak 2011 yılında çıkan Final Destination 5, kalite açısından diğer filmlerle eşdeğer bir övgü alırken gişe hasılatının düşük getirisi nedeniyle serinin son filmi oldu.

Yine de mevcut Hollywood ikliminde, kurulu bir hayran kitlesine sahip önceden var olan bir seriden daha değerli bir şey olmadığından, Son Durak’ın da bir gün yeniden sinemalara geleceği konusunda kimsenin şüphesi yoktu. Beklendiği gibi de oldu. 2019 yılının başında, seri için yeniden çalışmalara başlandığına dair bir dizi söylenti çıktı. Ancak geçen mart ayına kadar pek bir bilgi paylaşılmadı.

- Reklam -

Final Destination 6

Altıncı filmle ilgili yapılan daha önceki açıklamalarda, serinin sıfırlanacağı ve yeniden çevrim olarak günümüze uyarlanacağı söyleniyordu. Ancak neyse ki geçen mart ayında yapılan açıklamayla yazarlar hayranları mutlu edecek haberi verdiler. Filmin yeninden çevrim olmayacağı, fakat farklı bir alanı keşfetme fikrini çevrelediği açıklandı.

Jeffery Reddick: “Final Destination 6 İçin Farklı Bir Şey Yapmak İsterdim”

Serinin yaratıcısı olan Jeffery Reddick, şu sıralar ilk uzun metrajlı yönetmenlik işi olan Don’t Look Back üzerinde çalışıyor. Bu süreçte, kendisiyle yapılan son röportajda Final Destination 6’in arkasındaki ekibe tavsiyelerde bulundu. Bir şekilde seriyi yeniden canlandırmayı umduğunu açıkladı. Yılın başlarında yeni filmle ilgili yapılan açıklamalar sadece başlangıç niteliğindeydi. Serinin, zamanında 600 milyon doların üzerinde hasılat yapıldığı düşünülünce, formül muhtemelen çok fazla değişmek zorunda değil. Yine de Reddick, özellikle son filmden bu yana neredeyse 10 yıl geçtiği için, bazı şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyor.

- Reklam -

Reddick, Bloody Disgusting’e verdiği röportaj sırasında şunları dile getirdi.

Son Durak 6
“Her zaman şöyle söylenir: Formül bozulmadıysa düzeltmeyin. Ama benim düşüncem, Ölüm’ün beynimizde kullanabileceği çok sayıda tasarımı var. Mesela, Rube Goldberg makinesi türünde bir tasarım görüyoruz. Ama Ölüm bizi birçok yönden ele geçirebilir. Elm Sokağında Kâbus hayranı olduğum için biraz karanlık olan orijinal senaryomda Ölüm, yaptıkları bir günah ya da yanlış bir şey için psikolojik olarak onlarla oynadı ve sonunda kendilerini öldürdüler. Yani bu biraz karanlıktı. O filmi şimdi yapmak isteyeceğimi sanmıyorum. Yine de – neredeyse ikincisinde yaptığımız gibi, o dünyayı keşfetmek eğlenceli olurdu. Mitolojiyi büyütmek istiyorum. Geri dönecek olsaydım farklı bir şey yapmak isterdim.”

Son Durak serisinin yeni bir filmle dönecek olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* The Midnight Sky Fragmanı: George Clooney’nin Netflix Filmi Ufukta Gözüktü

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Scary Movie’nin de devamını çekerler umarım.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlk film gerçekten güzel gelmişti bana fakat otomatiğe bağlanınca tüm güzelliğini yitirdi.

  3. Avatar for Khorshan Khorshan dedi ki:

    Herşeyin ilki en iyisidir zaten. Özellikle filmlerde seyirci beğenisi kazandığı için aynı mantık üzerinden gidilir ama şu Da bir gerçek ki son durak serisi kendini soluksuz seyrettiriyor. Testere serisinden sonraki seri filmler arasında en güzeli bence

  4. Avatar for Khorshan Khorshan dedi ki:

    Bir son durak serisi hayranı olarak “son durak 6 yı sabırsızlıkla bekliyorum”.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Poetik ve Politik - Besim F. Dellaloğlu

Poetik ve Politik: Bir Kültürel Çalışmalar Ansiklopedisi Raflarda

Adak - Deniz Erbulak | Yazarının Kaleminden

Adak – Deniz Erbulak | Yazarının Kaleminden