in

Stephen King’in Zac Efron’lu Firestarter Uyarlamasında Çekimler Başladı

Firestarter çekimleri başladı. Stephen King’in Tepki adlı romanı bir kez daha sinemaya uyarlanıyor.

Firestarter Çekimleri Stephen King Uyarlaması Tepki
- Reklam -

Stephen King uyarlamaları arasına bir kez daha katılmaya hazırlanan Firestarter filminde çekimler başladı. Dilimize Tepki adıyla kazandırılan eser daha önce 1984 yılında da izleyicinin karşısına çıkmıştı. Yeni adaptasyonun oyuncu kadrosunda Zac Efron ve Michael Greyeye yer alıyor.

Yeni uyarlama için daha önce Fatih Akın imzası ile gelecek haberleri çıkmıştı. Ancak yapımcı stüdyo bu hamleden vazgeçmiş ve Keith Thomas isminde karar kılmıştı. Nihayet film hakkında heyecanlı haberler gelmeye başladı ve prodüksiyon sürecine geçildi.

Stephen King’in ilk olarak 1980 yılında yayımlanan ve Türkçeye Altın Kitaplar tarafından Tepki adıyla 1999 yılında kazandırılan eser, korku – fantazi ve bilimkurgu türlerini bir araya getiriyor.

- Reklam -

Pirokinetik özelliklere sahip olan (ateşi kontrol etme) Charlie Mcgee adlı küçük bir kızın başına gelenleri işleyen eserde olaylar gizemli araştırmalar ve hükümetin karanlık planları etrafında dönüyor.

Stephen King Uyarlaması Firestarter Filmi Çekimleri Başladı: Vizyon Tarihi Henüz Belli Değil

Yönetmenliğini The Vigil (Ölü Nöbeti) filmi ile tanıdığımız Keith Thomas’ın üstleneceği yapımın oyuncu kadrosunda şimdiye dek iki isim açıklandı. Andy McGee rolünde Zac Efron, John Rainbird rolünde ise Michael Greyeyes karşımıza çıkacak.

Firestarter zac efron

Filmin senaryosunu adapte edecek isim ise Rectify, That Evening Sun, Narcos: Mexico ve Halloween Kills yapımları ile tanıdığımız Scott Teems.

Uyarlamanın yapımcı koltuğunda Jason Blun ve Akiva Goldsman ikilisi bulunuyor. Baş yapımcı olarak ise ilk adaptasyonda da görev alan Martha De Laurentiis yer alacak.

Blumhouse, çekimlerin ilk gününü paylaştıkları Tweet ile duyurdu:

Daha önce 1984 yılında Mark L. Lester imzası ile sinemaya aktarılan filmin oyuncu kadrosunda Drew Barrymore, David Keith ve Freddie Jones gibi isimler yer almıştı. IMDb puanı 6,1 olan yapım Saturn Award’da En İyi Korku Filmi ve En İyi Genç Oyuncu kategorilerinde adaylık almayı başarmıştı. 12 milyon dolara mal olan yapım, gişe hasılatında 17,1 milyon dolar almayı bilmişti.

Sonrasında 2002 yılında Firestarter 2: Rekindled adıyla 4 bölümlük bir de devam dizisi çekilmiş ancak bu macera pek de olumlu yorumlar almayı başaramamıştı.

Yeni Firestarter filminin vizyon tarihi henüz açıklanmadı.

Siz Tepki romanını okumuş muydunuz? Yeni uyarlamadan beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

orhan pamuk kadın romanı

Orhan Pamuk: “Birinci Tekil Şahısla Kadın Romanı Yazmak İstiyorum”

Sandman dizisi oyuncu kadrosu

Sandman Dizisinde Ölüm Karakteri Dahil 11 Rol Daha Açıklandı