in

“Forrest Gump”ın Bir Dönem Sıkça Gündeme Gelen Olası Devam Filmi Neden Hiç Gerçeğe Dönüşmedi?

Forrest Gump 2 filmi için hazırlıklar yapılmış, hikâyenin “Gump & Co.” adı altında devam etmesi planlanmıştı. Ancak bu fikir asla gerçeğe dönüşmedi.

Forrest Gump 2
- Reklam -
- Reklam -

Forrest Gump 2 filmi neden hiç çekilmedi sorusu zaman zaman gündeme geliyor. Başrolünde Tom Hanks’in yer aldığı, Robert Zemeckis imzalı yapımın devam haberi bir dönemin popüler kültür dünyasını oldukça meşgul etmişti.

Forrest Gump 90’lı yılların belki de en etkileyici yapımları arasında yer alıyor. Çağdaş birçok sinema filmine ilham veren bu “neşeli nihilist” eser, gişe hasılatını eleştirmenlerin olumlu yorumlarıyla birleştirmeyi başaran nadir filmler arasında yer alıyor.

Film 1994 yılının gişede en çok hasılat elde eden yapımı olmasının yanı sıra, Shawshank Redemption ve Pulp Fiction gibi yapımları geçerek Oscar’da En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu dalında da ödül almayı başarmıştı. Tom Hanks’in dünyanın en iyimser insanını perdeye taşıdığı performansı da olumlu notlar almıştı. Filmin melankolik sonuna rağmen çoğu izleyici Forrest Gump’ı yeniden sinemada görmeyi istediğini söylemişti. Serinin uzun süre tasarı aşamasında kalan ikinci filmi de neredeyse bu isteği gerçeğe dönüştürüyordu.

- Reklam -

Forrest Gump 2 Tom Hanks

Film, Winston Groom’un aynı adlı kitabından perdeye uyarlandı. Groom, sinema uyarlamasının başarılı performansından sonra Gump & Co. adlı bir devam romanı daha yazmıştı. Orijinal filmin senaristi Eric Roth, devam maceralarını aynı isimle perdeye taşımak konusunda istekliydi.

Ronald Reagan’ın başkanlığı döneminde yaşananlar, Berlin Duvarı’nın yıkılması ve Körfez Savaşı gibi 1980’li yılların önemli olayları sırasında geçecek yapımın yönetmenliğini ise yine Robert Zemeckis’in yapması planlanıyordu. İlk filmin yakaladığı başarı sonrası Zemeckis, Hanks ve Roth’un en azından bir kere toplanıp Forrest Gump 2 hakkında konuştukları da söylenenler arasında.

Roth, Gump & Co. filminin senaryosunun ilk taslağını 2001 yılında tamamlamış olsa da sonrasında proje uzun bir bekleyişe girmişti. Ardından yaşanan 11 Eylül saldırıları ile birlikte gözden çıkarılan yapım, nihayetinde tamamen rafa kaldırılmıştı.

“Forrest Gump 2” Filmine Kaynaklık Edecek “Gump & Co.” Romanı Neyi Anlatıyordu?

Forrest Gump filmi, kitabın sonundan farklı olarak Gump’ın oğluna öğrendiklerini aktarmasıyla bitiyor ve Jenny’nin ölümünü perdeye taşımıyordu. Gump & Co. ise 1980 yıllarının ortalarından açılarak Forrest ile Teğmen Dan’in gittikçe küçülen karides pazarında ayakta kalma çabalarını konu alacaktı.

Forrest Gump 2 - Teğmen Dan

İşlerin kötüye gitmesinden sonra kısa bir süreliğine New Orleans Saints’e (bir Amerikan futbol takımı) katılan Forrest, oğlu büyürken ona destek olmak için yeni bir iş kurmaya karar veriyor. İstemeden de olsa kötü bir şöhreti olan meşhur “New Coke”u icat eden Forrest, sonrasında Dan ile yeniden bir araya geleceği Washington D.C.’ye dönüyor.

- Reklam -

Ancak Forrest burada Dan’in kör olduğunu öğreniyor ve teğmen dostuna yardımcı olabilmek için askere yazılıyor. İşler iyice çığırından çıkınca Forrest’ın adı bir şekilde İran-Kontra skandalına karışıyor. Diğer komplocular ceza almadan kurtulurken Forrest, Başkan Reagan’ın karşısına çıktıktan sonra hapis cezasına çarptırılıyor.

Hikâye, Forrest’ın “gerçek” Tom Hanks ile tanışması ve Jenny’nin hayaleti tarafından ziyaret edilmesiyle daha tuhaf bir boyuta taşınıyor. Romanda daha sonra Forrest hem Başkan George Bush hem de Başkan Bill Clinton’la karşılaşıyor. Ancak eserin asıl odak noktası Forrest Jr. ile yaşadığı zorlu ilişkiden geçiyor.

Forrest Gump

Her ne kadar eserin yazarı Groom; Zemeckis, Hanks ve Roth’a Forrest Gump 2 için onay vermiş olsa da ekip 11 Eylül’ün ardından devam filmi fikrinin doğru olmayacağı konusunda anlaşıyor. Roth, senaryo taslağını tamamladıktan sonra Zemeckis ve Hanks ile buluştuğunda, filmin artık pek de anlamlı olmayacağını fark ettiklerini kaydediyor.

Öte yandan Tom Hanks’in başlangıçta projeye karşı çıktığı, yapılan görüşmelerde de herhangi bir devam fikri için imza atmadığı gelen bilgiler arasında. Son olarak 2007 yılında Paramount Pictures, Forrest Gump 2 senaryosunu yeniden değerlendirdiğini bildirmiş ancak sonrasında o hamleden de ses çıkmamıştı.

Siz asla gerçeğe dönüşmeyen Forrest Gump 2 ihtimaline dair neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir ve bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Personel - Olga Ravn | Haftanın Kitabı #253

Personel – Olga Ravn | Haftanın Kitabı #253

Hunters 2. Sezon Fragmanı Yayınlandı

Al Pacino ve Logan Lerman’ın Hitler’in Peşinde Koştuğu “Hunters”ın 2. Sezon Fragmanı Yayında