in

Guillermo del Toro’dan “Frankenstein” Filmi Geliyor: Kadro Yıldızlar Geçidi Olabilir

Guillermo del Toro imzalı “Frankenstein” filmi yolda. Netflix yapımı proje için Oscar Isaac, Andrew Garfield ve Mia Goth ile görüşülüyor.

Guillermo del Toro Frankenstein Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Guillermo del Toro, yeni projesi Frankenstein için kolları sıvadı. Ünlü yönetmenin sıradaki filmi, oyuncu kadrosu ile de ses getirecek.

Son olarak 2022 yılında yayına giren Netflix yapımı Pinocchio filmi ile Oscar Akademi Ödülü’ne layık görülen Guillermo del Toro, sıradaki projesini belirledi. Deadline’ın haberine göre Oscar Isaac, Andrew Garfield ve Mia Goth; Del Toro’nun yeni Frankenstein filmi için görüşmelere başlamış durumda.

Del Toro, filmin yönetmenliğinin yanı sıra aynı zamanda senaristliğini de üstlenecek. Kaynaklar, Del Toro’nun henüz senaryoyu tamamlamadığını ve oyunculara tekliflerin resmiyet kazanmadığını öne sürüyor.

- Reklam -

Pinocchio filminde Netflix ile sıkı bir bağ yakalayan Guillermo del Toro, daha öncesinde dijital yayın platformu için Cabinet of Curiosities korku antolojisini çekmişti.

Guillermo del Toro Frankenstein Filmi Netflix

Guillermo del Toro’dan “Frankenstein” Filmi

Oscar Isaac, Andrew Garfield ve Mia Goth’un oynaması beklenen roller de dahil olmak üzere Frankenstein filmi hakkında çok az ayrıntı mevcut.

Del Toro’nun filminin günümüzde mi geçeceği yoksa bir dönem yapımımı olacağı da belirsizliğini koruyor. Ünlü yönetmen, Mary Shelley’nin kült romanına bir tutku projesi olarak yaklaşıyor ve yıllardır bu yapımı en büyük arzularından biri olarak tanımlıyor.

Netflix Guillermo del Toro Frankenstein Filmi

Film uyarlaması uzun zamandır çeşitli geliştirme aşamalarındaydı. Del Toro 2014 yılında stüdyonun Dark Universe’ün bir parçası olarak Universal’da uzun metraj bir Frankenstein filmi çekeceğini söylemişti. Ancak Universal, Dark Universe planlarını rafa kaldırdığında bu yapım da uzun süreliğine sessizliğe büründü. Ünlü yönetmen 2020 yılında Frankenstein için bir üçleme tasarladığını açıklamıştı.

- Reklam -

Proje hayata geçerse, Frankenstein filmi Guillermo del Toro’nun 2021’deki Nightmare Alley’den bu yana ilk live-action filmi olacak.

Yapımda rol alması beklenen Oscar Isaac son olarak HBO’nun Scenes from a Marriage filmi ile Emmy adaylığı aldı. Andrew Garfield ise Under the Banner of Heaven dizisindeki performansıyla Emmy ödülünü kazandı. Mia Goth ise korku sinemasını sevenlerin aşina olduğu bir isim. Goth, yakın zamanda Alexander Skarsgård’la birlikte bilimkurgu korku filmi Infinity Pool’da kendisine yer buldu.

Oscar Isaac, Andrew Garfield ve Mia Goth

Bugüne dek birçok farklı adaptasyonla izleyicinin karşısına çıkan Frankenstein, İngiliz yazar Mary Shelley’nin 1818 tarihli gotik korku ve bilimkurgu romanı.

Siz bu yeni uyarlama hakkında ne düşünüyorsunuz? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1.300 Isik Yili Uzaklik Yildiz Su Bulundu

1.300 Işık Yılı Uzaktaki Bir Yıldızın Çevresinde Su Molekülleri Tespit Edildi

Zübeyde Hanım Filmi Analar ve Oğullar

Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın Hayatı Film Oluyor