in ,

Fransa’da Pandemi ile Ara Verilen Öpüşme Sahneleri Geri Döndü: “Aşk Ölmedi”

Fransa Kültür Bakanı, Koronavirüs pandemisi nedeniyle setlerde ara verilen öpüşme sahnelerinin geri döndüğünü duyurdu.

Fransa Koronavirüs Öpüşme Sahnesi
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs pandemisi nedeniyle dünyanın neredeyse her yerinde hayat olağan akışının dışına çıktı. Sinema ve televizyon dünyası da bundan farklı değil. Fransa’da da film ve dizi setlerindeki öpüşme sahnelerinin geri döneceği kültür bakanı tarafından açıklandı.

Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 salgını, kısa süre içinde bir pandemiye dönüşerek tüm dünyayı etkiledi. Milyonlarca insanın zorunlu ya da gönüllü şekilde karantina altına girdiği dönemde, bugün itibarıyla hastalıktan etkilenen 8.8 milyon insan var. Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 460 bini geçti.

Şimdilerde pek çok ülke “yeni normal” adı altında normalleşme süreçlerini başlatıyor. Ülkemiz de 1 Haziran itibarıyla bu sürece dahil olmuştu. Salgın kimi ülkelerde kontrol altında gibi dursa da Brezilya gibi ülkelerde de asıl şimdi başladığı aşikâr. Buna karşın Fransa da söze yeni normal diyerek devam ediyor.

- Reklam -

Dünya genelinde Mart 2020 tarihinden itibaren sinema ve tiyatro salonları kapatılmış, pek çok film ve dizi seti durdurulmuş ya da başlangıç ertelenmişti. Nihayetinde Fransa’da da setlerin 1 Haziran 2020 itibarıyla devam etmesi kararı almıştı.

Fransa Kültür Bakanı Frank Riester: “Korona’ya Rağmen Aşk Ölmedi”

Bir Fransız radyosuna katılan Kültür Bakanı Franck Riester, pandemiye rağmen aşkın (l’amour) ölmediğinin altını çizdi. Oyuncuların Covid-19 testinden geçtikten sonra, setlerde öpüşme sahnelerinde artık yer alabileceğini belirtti.

“Fransa sinemasında oldukça önemli bir yer tutan öpüşme için biraz daha beklediler,” diyen Kültür Bakanı Franck Riester, ülkedeki setlerin haziran ayı başında yeniden çalışmaya başladığını açıkladı. Yakınlaşma sahneleri ise bundan sonra serbest olacak.

Mart ayında Fransa’da da kepenk indiren sinema salonları 22 Haziran Pazartesi itibarıyla yeniden sinemaseverlerin hizmetine açılacak.

- Reklam -
Fransa Koronavirüs Öpüşme Sahnesi - A Bout de Souffle
A Bout de Souffle (1960)

Sosyal mesafenin aşk sahnelerini tamamen ortadan kaldırma tehlikesinin olup olmadığı sorulduğunda ise bakan, “Hayır, öpüşme bitmedi,” yanıtını verdi.

Yeni normalle birlikte sinemada ve dizilerde pek çok senaryonun yeniden ele alındığı, sosyal mesafenin zora düştüğü kalabalık sahnelerin tekrar tasarlandığı bir dönemde; Fransa’nın bu hamlesi gündemi oldukça meşgul etti.

Peki siz bu romantik bakış açısını nasıl karşılıyorsunuz? Pandemi sonrası sinemaya gelecek filmlerde nelerin farklı olacağını düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* 2021 Oscar Ödül Töreni Koronavirüs Yüzünden Ertelendi

Kaynak: The Guardian

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Duygu_Korkmaz Duygu_Korkmaz dedi ki:

    Rıhtımda böyle bir haber görünce önce güldüm sonra okuyup düşündüm. Adamlar öpücükleriyle meşhur, biz de galiba sansürlerimizle meşhuruz. :thinking:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kızların Suskunluğu - Pat Barker

Kızların Suskunluğu: Pat Barker, İlyada Destanına Farklı Bir Bakış Açısı Getiriyor

Disintegration incelemesi

Disintegration İncelemesi: Robotlar İnsanlığa Zulmediyor!