in ,

Fullmetal Alchemist Yeni Devam Filmleri ile Live-Action Dünyasını Genişletecek

Fullmetal Alchemist 2 geliyor. İki kısım halinde yayınlanacak devam macerası, ünlü manga ve anime serisinin live-action dünyasını genişletmeye hazırlanıyor.

Fullmetal Alchemist 2 devam filmi fragman
- Reklam -
- Reklam -

Fullmetal Alchemist 2 geliyor. Sevilen manga ve animenin 2017’deki live-action uyarlamasına yeni devam filmleri geliyor. İki kısım halinde yayınlanacak macera için yeni bir fragman da paylaşıldı.

Anime ve manga dünyasının en popüler yapımlarından biri olan Fullmetal Alchemist, 2017 yılında bir live-action film ile gelmişti. Japonya dışında Netflix orijinali olarak yayınlanan mangayı, filmlere uyarlama konusunda deneyimli bir isim olan Fumihiko Sori yönetmişti. Filmin başrolünde ise daha önce Assassination Classroom canlı aksiyon uyarlamasında da oynamış olan ve Hey! Say! JUMP adlı ünlü müzik grubunun bir üyesi olan Ryosuke Yamada yer alıyordu.

Hiromu Arakawa tarafından yazılan ve ilk defa 2001 yılında yayınlanmaya başlayan ve 2010 yılına kadar devam eden manga serisi, özellikle 2003 yılında yayınlanan ilk anime uyarlaması ile daha da tanınır hale geldi. Öyle ki mangaları bugüne kadar 70 milyondan fazla kopya satarak önemli bir satış rakamına ulaştı.

- Reklam -

Seri, simyanın pratik bir bilim olduğu ve hükûmetin orduda Devlet Simyacılarını istihdam ettiği Amestris’in kurgusal steampunk dünyasında yer alıyor. Serinin kahramanları olan Edward ve Alphonse Elric, ölü annelerini canlandırmak için bir deney yapıyorlar ama faciayla sonlanıyor. Deney sonucunda Edward bir kolunu kaybediyor ve Alphonse’un ruhu da bir zırh takımına nakil oluyor. Serinin çıkış noktası da Edward’ın bedenlerini geri alabilmek için kardeşiyle birlikte çıktığı yolculuğu konu ediniyor.

Manganın 20. yıldönümüne özel olarak sürprizlerle geleceği belirtilmiş ve kısa süre önce bir Twitter gönderisi ile bir şeylerin olacağı belirtilmişti. Sonunda ne olduğu da ortaya çıkmış oldu. 2017’de Netflix üzerinden dünyaya ulaşan devam filmi, şimdi ikisi de 2022 yılı içerisinde yayınlanacak olan iki kısımlık devam filmlerine kavuştu. Hemen aşağıdan iki filmden de görüntüler içeren fragmanı izleyebilirsiniz.

Fullmetal Alchemist 2 Fragmanı | İZLE

YouTube video

Fragmandan da görüldüğü üzere Yamada, Edward Elric rolüne geri dönüyor. Devam filmleri, ilk filmin sonrasında yaşananları konu edinecek. İlk film olan Fukushūsha Scar (Yenilmez Scar) 20 Mayıs’ta, Saigo no Rensei (Son Dönüşüm) adlı 2. kısım ise 24 Haziran 2022 tarihinde Japonya’da gösterime girecek.

- Reklam -

Filmlerin uluslararası mecraya nasıl geleceği ise şimdilik bilinmiyor. Netflix, şu an için devam filmleri konusunda herhangi bir hamle yapmamış gözüküyor.

2017’de çıkan ilk filmi nasıl bulmuştunuz? Devam edecek olması konusunda düşünceleriniz neler? Fragmanı beğendiniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Cuphead Show 2. Sezon Onayı netflix

The Cuphead Show 2. Sezon Onayı Aldı: Netflix’in Oyun Uyarlaması Yola Devam Ediyor

Saye - Bektaş Şenel

Bektaş Şenel’in Yeni Romanı “Saye” Yayımlandı