in

Game of Thrones Yaratıcılarından H.P. Lovecraft Filmi Geliyor

Game of Thrones yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss, korku edebiyatının usta yazarı H.P. Lovecraft’ın hayatını beyaz perdeye taşıyor.

HP Lovecraft filmi
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin’in epik fantazi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı, Game of Thrones adıyla HBO ekranlarına geldiğinde televizyon dünyası ciddi bir hareketlilik yaşadı. Taht Oyunları devam ettiği 8 yıl boyunca döneminin en popüler işlerinden birisi olmayı başardı. Şimdiyse bu dizi uyarlamasının arkasındaki David Benioff ve D.B. Weiss ikilisinden yeni bir proje geliyor: Bir H.P. Lovecraft filmi.

Korku edebiyatının temellerini atan, tuhaf kurgunun usta yazarı H.P. Lovecraft birçok harika öykü ve romana sahip olsa da bunların sinema ve televizyondaki yansımaları çoğu zaman pek de parlak olmadı. Bu sene, başrolünde Nicolas Cage’in olduğu Color Out of Space filmiyle yeni bir Lovecraft uyarlamasıyla tanıştık. Hatta bu uyarlamaların sayısının artacağı yönünde de haberler aldık. Şimdiyse devreye Benioff ve Weiss girdi.

Benioff ve Weiss, H.P. Lovecraft’ın Hayatını Anlatan Filmin Başına Geçiyor

Çekilmesi planlanan film bir Lovecraft eserinden uyarlanmıyor. Beklentilerin aksine, projenin H.P. Lovecraft’ın hayatını konu alacağı söyleniyor.

- Reklam -

Benioff ve Weiss star wars

1890 – 1937 yılları arasında yaşayan Amerikalı yazarın hayatı, kararları ve açıklamaları oldukça hareketli. Irkçılığı, Weird Tales günleri, Cthulhu Mitosu, karabasanları… Kuşkusuz Lovecraft’ın hayatında anlatacak çok şey var.

Benioff ve Weiss’in Lovecraft’ın hayatını anlatan ve Warner Bros. imzasını taşıyacak bu filmin yönetmen koltuğuna geçip geçmeyecekleri belli değil. Ancak şu anda projenin, The Invitation ve Destroyer filmlerinin yönetmeni Karyn Kusama tarafından kaleme alındığı biliniyor.

Lovecraft adını taşıyan bir grafik romandan uyarlanacak. Uyarlamanın, Cthulhu’nun Çağrısı, Duvardaki Fareler, Delilik Dağlarında ve Innsmouth’un Üzerindeki Gölge gibi kitaplarda yer alan korku ögelerini de bizlerle buluşturması bekleniyor. İddiaya göre Benioff ve Weiss, bu biyografi filminde canavarların gerçek olduğu fikriyle yola çıkacak.

- Reklam -

Lovecraft uyarlaması film çalışmaları ile ilgili daha önce Guillermo del Toro’nun da bir hamlesi olmuştu. Delilik Dağlarında romanını uyarlamak isteyen del Toro, bütçe problemi nedeniyle projeyi rafa kaldırmak zorunda kalmıştı.

Game of Thrones

David Benioff ve D.B. Weiss, Game of Thrones dizisinden sonra yeni bir Star Wars üçlemesine dahil olmuş; ancak Netflix hamlesinden sonra Yıldız Savaşları’ndan ayrılmak zorunda kalmışlardı. İkilinin Netlix dışı bir yapımda karşımıza çıkacak olması kısa vadede beklenmeyen bir gelişmeydi.

Lovecraft filmi hakkında açıklanan bir vizyon tarihi ya da oyuncu bilgisi ise şu an için bulunmuyor. Filme dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


Korku Filmlerinin Emekli Oyuncularıyla Mektup Arkadaşı Olun!

* Ben, Cthulhu | Neil Gaiman

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Laneila Laneila dedi ki:

    Bu ikiliye gıcık oluyorum artık, hangi projede olsalar muhtemelen izlemem

  2. Avatar for blackcamelia blackcamelia dedi ki:

    milyonların harcandığı şu malum yapımda harcanmış saatlerimizi hiçbir milyon telafi edemeyecek. Dünya’nın en iyi işini de ortaya koysalar 5 dk’mı bile harcamam.

  3. Avatar for okedi okedi dedi ki:

    Cok kotu olacak ya guzelim lovecrafı iki salaga verdiler

  4. Avatar for ocal ocal dedi ki:

    Şu saatten sonra ağzıyla kuş tutsa bile güvenmem şu ikiliye.

  5. Avatar for Waxillium Waxillium dedi ki:

    Filmin sonunda Cthulhu akıllanıp Kral oluyor. Öyle sadece deniz falan da değil ha!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

atiye dizi posteri netflix turkiye

Atiye: Netflix Türkiye Dizisinden Dikkat Çeken Fragman

Ücra Adalar Atlası

Ücra Adalar Atlası: Gidilmeyen, Görülmeyen Yerler Rehberi