in ,

Hannibal’a Hayat Veren Fransız Aktör Gaspard Ulliel Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

Gaspard Ulliel hayatını kaybetti. Hannibal karakterine de hayat veren ödüllü oyuncu, genç yaşta geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi.

Gaspard Ulliel hayatını kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Gaspard Ulliel yaşamını yitirdi. Hannibal Lecter karakterine de hayat veren Fransız aktör, kayak yaptığı sırada geçirdiği kaza sonucu genç yaşta hayatını kaybetti.

37 yaşındaki oyuncu, Fransa’nın güneyindeki bir kayak merkezinde, Montvalezan kasabası civarında dün kayak yaparken başka bir kayakçı ile çarpışarak ağır yaralandı ve bilincini kaybetti. Oyuncunun ailesi ve yerel ajanslar, aktörün başına aldığı darbeden sonra hastaneye kaldırıldığını ve iyileşmediğini söyledi. Savoie bölgesindeki yamaçlarda bir çarpışmanın ardından helikopterle Grenoble’daki bir hastaneye nakledildi. Ancak ne yazık ki kurtarılamadı ve genç yaşında hayata gözlerini yumdu.

Gaspard Ullie, 2002 ve 2003 yıllarında Umut Veren En İyi Erkek Oyuncu dalında Cesar Ödülü’ne aday gösterildi. Fransa’nın Oscar’ları olarak bilinen Cesar Ödülü’nü ilk olarak 2004 yılında, Audrey Tautou’nun başrolünde yer aldığı Kayıp Nişanlı (A Very Long Engagement) filmiyle kazandı. 2017 yılında ise Xavier Dolan’ın Alt Tarafı Dünyanın Sonu (It’s Only the End of the World) filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Cesar Ödülü’nü kazandı. Ayrıca 2002’de vizyona giren Yaz Kaçamakları (Summer things) ve 2014 yapımı Saint Laurent ile iki defa Lumiere Ödülü kazandı.

- Reklam -

Hayatını Kaybeden Gaspard Ulliel Moon Knight Dizisinde de Oynuyordu

Gaspard Ulliel ölüm

Yıldızı parlak olan genç aktör, ayrıca geçenlerde ilk fragmanı da yayınlanmış olan yeni Marvel Sinematik Evreni dizisi Moon Knight’ta da yer alıyordu. Oyuncu, Oscar Isaac ve Ethan Hawke ile birlikte yer aldığı dizide Midnight Man (Anton Mogart) karakterine hayat veriyor. İlk sezonu 6 bölümden oluşacak dizinin ilk bölümü ile 30 Mart 2022 tarihinde Disney+ kütüphanesindeki yerini alacak. Yayınlanan ilk fragmanda Ulliel’in Midnight Man karakteriyle ilgili yeni bir detay paylaşılmadı. Ancak oyununun canlandırdığı karakterin de dizi boyunca önemli roller üstleneceği tahmin ediliyor.

- Reklam -

Ulliel aynı zamanda genç bir babaydı. Fransız model ve şarkıcı Gaëlle Piétri’yle 2013 yılından bu yana birlikteliği olan oyuncunun, 2016 yılında doğan bir oğlu vardı.

Gaspard Ulliel’in yer aldığı hangi yapımları izlediniz? Aktörle ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for PenetratorGod PenetratorGod dedi ki:

    Yazık olmuş. Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Filmini izlemiştim iyi canlandırmıştı karakteri izlemeyenlere öneririm.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Ruhu huzur içinde olsun, ailesine sabır versin Allah. Oynadığı filmlerde, rollerini güzel canlandırıyordu :cry:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sandman Evreni Nightmare Country ile Genişliyor

Sandman Evreni Genişliyor: Korintli’nin Maceralarını Anlatan Yeni Çizgi Roman Serisi Geliyor

Tüm Panayırların Heyulası - Kayıp Rıhtım Öykü Antolojisi

Kayıp Rıhtım Sunar: “Tüm Panayırların Heyulası” Öykü Antolojisi Çıktı