in ,

George Clooney, Ben Affleck’i Batman Olmaması İçin Uyarmış

90’larda Batman’in pelerinini kuşanan George Clooney, yakın dostu Ben Affleck’i Kara Şövalye rolünü kabul etmemesi için uyarmış.

batman ben affleck george clooney
- Reklam -
- Reklam -

Bugüne dek Batman rolünü hem sinemada hem de televizyonda birçok aktör canlandırdı. Bunlardan bazıları gönüllerde taht kurarken bazıları da itinayla yerden yere vuruldu. Kötü eleştirilerden nasibini alan son kişiyse Ben Affleck oldu. Ne tesadüftür ki ünlü oyuncudan önce eleştiri oklarına bu denli maruz kalan son kişi Affleck’in yakın dostu George Clooney idi.

1997 yapımı Batman&Robin filminde kara şövalyenin pelerinini kuşanan George Clooney, şimdiye kadarki en kötü Batmanlerden biri olarak kabul ediliyor. Üstelik eleştiriler de pek haksız sayılmaz. Yönetmen Joel Schumacher‘in 1966’daki Batman dizisinin komedi unsurlarını, 1980’lerdeki Tim Burton filmleriyle birleştirme çabası sonucunda ortaya iki tarafı da memnun edemeyen, vasat yapımlar çıkmıştı: Batman Forever ve Batman & RobinForever yine Val Kilmer, Jim Carey, Tommy Lee Jones ve Nicole Kidman’lı kadrosu sayesinde kötü esprilerine rağmen çok fazla eleştirilmemişti.

Batman & Robin ise Batman’in “meme uçları” olan kostümünden tutun da senaryosuna, Mr. Freeze’i oynayan Arnold Schwarzenegger‘in durmadan soğuk espri yapmasından yapmacık oyunculuklarına dek pek çok açıdan yerden yere vurulmuştu. En çok eleştirilen isimse George Clooney olmuştu.

- Reklam -

İşte bu yüzden, Batman v Superman seçimleri öncesinde yakın dostu olan Ben Affleck‘i bu filmde oynamaması için uyarmış Clooney. Ama Affleck onu dinlememiş elbette. Sonrasında Batman v Superman, Justice League ve Suicide Squad filmlerinde kara şövalyeyi canlandırdı bildiğiniz gibi. Ancak ne yaparsa yapsın eleştirilerden kurtulamadı ve sonunda rolü bıraktığını açıkladı.

- Reklam -
The Hollywood Reporter bu konuyla ilgili George Clooney’nin fikrini sorduğunda ünlü oyuncu şu sözleri sarf etmiş:

Aslına bakarsanız onunla bu konu hakkında konuşmuştum. Ona bu rolü kabul etmemesini söylemiştim. Sadece tecrübelerime dayanarak konuşuyordum elbette çünkü, biliyorsunuz işte… […] Yanlış hatırlamıyorsam Arnold o rol için 25 milyon dolar aldı. Bu benim aldığım paranın 20 katı ediyor. Ve bir kere bile birlikte çalışmadık! Sadece bir gün birlikte çekim yaptık. Ama tüm eleştiriler bana yöneltildi. Yine de dürüst olalım, Batman rolünde iyi değildim, film de kötü bir filmdi.
Clooney yine de meslektaşının çok iyi bir Bruce Wayne olduğunu savunuyor. Çoğu DC hayranı da aynı şekilde düşünüyor zaten. Affleck, Wayne rolünün hakkından başarıyla gelmişti. Ama oynadığı filmlerin senaryoları vasatı aşmıyordu. Dolayısıyla kendisine de yapacak çok fazla şey kalmıyor. Belki de aynı şey Clooney için de söylenebilir, kim bilir?

Şimdi gözler yeni Batman’in kim olacağını görmek için Warner Bros ve Robert Pattinson‘da…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ishamael Ishamael dedi ki:

    Yani ne desem bilemedim…

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Ben Affleck benim için izlediğim en iyi Bruce Wayne’lerden biriydi. Şimdiye kadarki hiçbir aktör multimilyarder Wayne rolüne onun kadar yakışmadı kanımca. Ne Michael Keaton ne Val Kilmer ne de Christian Bale :slight_smile: Affleck’in hem mimikleri hem de tipi bildiğimiz Wayne’e çok yakın.

    Öte yandan Affleck’in iyi bir Batman olduğunu düşünmüyorum. Şaşırıp gözlerini ve ağzını açtığı anlar özellikle… Soğukkanlılığıyla tanıdığımız Batman’e hiç yakışmıyor. Ama Martha’yı kurtardığı aksiyon sahnelerini sevmiştim. Arkham Asylum oyunlarının tadını almıştım, güzeldi bayağı.

    Zevkler ve renkler…

  3. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Benim için hem Batman’in hem de Örümcek Adam’ın ortak bir yanı var: İkisinin de en iyi yansıtıldığı yapımlar çizgi film olanlarıydı.

  4. Avatar for Ishamael Ishamael dedi ki:

    Ama işte sen “Affleck, Wayne rolünün hakkından başarıyla gelmişti” deyince zevkler ve renkler olmuyor nesnel bir yargıymış gibi oluyor. Bu bir haber sonuçta. Sen bilirsin abi ama benim gibi düşünen milyonlar için (tek tek saymadım gerçi) “kimilerine göre Affleck rolünün hakkından gelmişti kimilerine göre de soğuk kanlı olması gerekirken odun gibi oyunculuğuyla gözleri kanatmıştı” yazabilirsin. Tamam tamam “kimilerine göre de rolünün altından kalkamamıştı” da olur. Yandaş olma lütfen. Affleck severler yandaşı yani. :smiley:

  5. Avatar for mit mit dedi ki:

    Rocksteady de Arkham Asylum ve Arkham City’de çok başarılı bir iş çıkarmıştı Batman’i aslına sadık bir şekilde yansıtma konusunda. Sen de Insomniac için benzer bir şey söylersin herhalde :slight_smile:

    Herkes dövüyor, ben de övdüm. Kendi haber sitene sahip olmanın avantajları, hohoho! :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Game of Thrones

Game of Thrones Sonrası George R.R. Martin, Kitap ve Dizi Finali Üzerine Konuştu

Toy Story 4

Toy Story 4 Fragmanında Keanu Reeves Sesleri!