in

George Clooney, Kariyerinin İlk Yılları Hakkında Konuştu: “Cinsel Bir Obje Olarak Görüldüm”

George Clooney geçmiş rolleri hakkında sessizliğini bozdu. Ünlü oyuncu, kariyerinin ilk yıllarında cinsel bir obje hâline getirildiğini söyledi.

George Clooney Cinsel Objeleşme
- Reklam -
- Reklam -

George Clooney Hollywood kariyeri hakkında bazı yorumlarda bulundu. Dünyaca ünlü aktör, The Washington Post için verdiği röportajda geçmiş rolleri ile cinsel bir obje hâline geldiğinden ve bu imajdan rahatsız olduğundan bahsetti.

61 yaşındaki George Clooney, sektörün kendisini ciddiye alması için uzun süre çaba göstermesi gerektiğini ve bu imajdan ilk defa 2005 tarihli Good Night, and Good Luck filmiyle uzaklaşabildiğini söyledi. Aktörün yazıp yönettiği ve yapımcılığını Fred Friendly ile paylaştığı yapım eleştirmenler tarafından olumlu yorumlar almıştı.

“Net bir şekilde şunu söyleyebilirim ki, bir obje hâline getirilmiştim,” diyen oyuncu 1988 tarihli Roseanne filminin çekimleri sırasında yaşadıklarını şu şekilde aktarıyor:

- Reklam -

Roseanne setinde popoma şaplak atabilsinler diye tahta önünde eğildiğimi hatırlıyorum.

“Ama kendinizi bu kalıpların dışına çıkarmak zorundasınız… Good Night, and Good Luck kelimenin tam anlamıyla bunu yapmamı sağladı.”

George Clooney 2005

Altı dalda Oscar’a aday gösterilen Good Night, and Good Luck Clooney’nin yönetmenlik başarısını ortaya koyarken, oyuncunun gelecek kariyeri için de önemli bir dönüm noktası oldu. Clooney daha sonrasında altı film daha yönetti ve Argo filmi ile En İyi Görüntü dalında, Syriana ile En İyi Yardımcı Oyuncu dalında Oscar ödülü almayı başardı.

George Clooney Yönetmenlik Serüvenine Ara Veriyor

Julia Roberts ile birlikte kadrosunda yer aldığı komedi filmi Ticket to Paradise ile izleyenlerinin karşısına bir kez daha çıkan Clooney aktörlük yolculuğuna devam edeceğini açıkladı. Clooney bununla birlikte kariyerinin yönetmenlik tarafına bir süre ara vereceğini ve ailesiyle daha fazla zaman geçireceğini de aktardı.

- Reklam -

“Çok zorunlu bir şekilde yapmak zorunda değilsem yönetmenlik yapmayacağım. Filmlerde oynamak kolay bir iş. Ücret olarak daha fazla kazanıyorum, daha kolay yapıyorum ve ailemle geçirmek için daha fazla zamanım oluyor.”

George Clooney Cinsel Obje

Brad Pitt ve George Clooney’nin rol aldığı ve Apple TV+ imzalı yeni John Watts filmi ise merakla bekleniyor. Spider-Man: No Way Home’un yönetmenliğini yapan Watts, Oscar ödüllü iki oyuncuyu beklentileri yükselten bir gerilim filmi ile yeniden perdeye taşıyacak.

Siz George Clooney’nin bu açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, Google Haberler üzerinden bizi takip edebilirsiniz.

Kaynak: Insider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kış Askeri - Daniel Mason

O. Henry Ödüllü Daniel Mason’ın I. Dünya Savaşı Yıllarında Geçen Tarihi Romanı “Kış Askeri” Raflarda

One Piece Dizisi Aslına Sadık Olacak

Netflix’in “One Piece” Uyarlaması Aslına Sadık Kalacak