in

George Lucas, Star Wars IX’un Senaryosuna Danışmanlık Etmiş

J.J. Abrams, Star Wars IX: The Rise of Skywalker’ın senaryosunu yazarken George Lucas’tan yardım aldıklarını açıkladı.

george lucas abrams
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker’ın geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilk fragmanı filmin hayranları tarafından karışık tepkilerle karşılandı. Kimileri filmi daha da heyecanla beklerken kimileriyse gördüklerinden o kadar da memnun olmadı. Bununla birlikte videoda herkesin dikkatini çeken çok önemli bir nokta vardı: Son saniyelerde duyduğumuz kahkaha. Yani Palpatine‘in kahkahası… Ve görünüşe göre bunu George Lucas‘a borçlu olabiliriz.

Ünlü yönetmen J.J. Abrams, dün verdiği bir röportajda Episode IX’u çekerken oldukça zorlandıklarını belirtmiş. Çünkü, sizin de bildiğiniz gibi, bu filmle birlikte 9 bölümlük Skywalker destanı da sona erecek. Dolayısıyla “daha büyük resmi” görebilmek ve seriye uygun bir son çekebilmek için George Lucas‘a danışmışlar.
“Bu filmi çekmenin çok çok özel bir zorluğu vardı. Çünkü sekiz filmi ele almamız ve üç üçlemeye uygun bir son çekmemiz gerekiyordu. Bu yüzden büyük resmi görmeliydik. Bu konuyu aramızda tartıştık ve senaryoyu yazmadan önce George Lucas’la buluştuk. Hikâyenin devasalığına bakıp bunu en iyi şekilde nasıl sonlandırabileceğimizi bulmalıydık.”
Ancak Abrams hemen ardından şu sözleri de eklemiş:
“Yine de filmin kendi başına ayakta durabilmesi, kendi başına izlenebilmesi gerekiyordu. Şaşırtıcı ve eğlenceli olmalıydı, bunu anlamalısınız.”
Yani George Lucas’ın tavsiyelerini ne kadar dinlediğini tam olarak bilemiyoruz. Öte yandan Palpatine‘i filme ekleme ve kendisine münasip bir son verme fikri Lucas’a ait olabilir pekâlâ. İlk üçlemede Darth Vader’ın karanlık efendisi olarak karşımıza çıkan Palpatine, ikinci üçlemede de köken hikâyesiyle filmlerde yer almıştı. Biz de böylece imparatorluğun nasıl karanlık tarafa geçtiğini izleme şansı bulmuştuk. Skywalker ailesinin hikâyesi sona ererken Palpatine’in de işin içinde olması güzel olabilir. En azından karaktere can veren Ian McDiarmid‘in heyecanlı olduğu kesin…

https://twitter.com/IanMcDiarmid_/status/1116784483892699142

- Reklam -

Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker, 20 Aralık‘ta gösterime girecek.

- Reklam -

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Siz adamın yıllarca emek verip geliştirdiği Starwars evrenini kafanıza göre değiştirin sonra danışmanlık yaptı diye günü kurtarmaya çalışın.

  2. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Lan saçmalamayın Lucas asla palpatinin filme eklenmesini önermez. Öyle bir karakteri böyle bir filimde harcatmaz.

    Yönetmen oluşabilecek tepkilere karşı önceden önlem olsun diye böyle demiş.

  3. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    Bu tam olarak Lucas’ı pek dinlemedik ama klişe ve seyirci çekeceğini düşündüğümüz yerleri ekledik demek değil mi?

    Hatta Lucas fikir adamı başından beri bu adamı ikna etselerdi ve efekt kullanımını biraz dizginleyip doğru düzgün bir diyalog yazarı tutsalardı biz bağrımıza basacaktık zaten ama beyaz köle tacirleri ne anlar.

    En kötü milyon tane kitabı var evrenin ve bir çoğumuz neredeyse hiç birini okumadık. Onları filme çek millet yine çıldırsın ama yok ısrarla sıvayacaklar.

  4. Avatar for mit mit dedi ki:

    Beyaz köle tacirleri ne demek? İkidir duyuyorum, merak ettim. Kulağa pek hoş bir şeymiş gibi gelmiyor ama inşallah sorduğuma pişman olmam :sweat_smile: (Forum kapatılmadan evvel, sondan bir önceki mesajı yazdı…)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

Tüm Sistemler Çöktü inceleme - katilbot

Tüm Sistemler Çöktü: Dizi Müptelası Bir Robotun Bahtsız Maceraları

she hulk and hulk

Marvel Dizilerine Bir Yenisi Daha Katılıyor: She-Hulk