in

George Orwell’ın Efsane Distopyası “Hayvan Çiftliği” Netflix Filmi Oluyor!

George Orwell’ın önemli distopyalarından “Hayvan Çiftliği”, Andy Serkis yönetmenliğinde bir Netflix filmine uyarlanıyor!

netflix hayvan ciftligi
- Reklam -
- Reklam -

Netflix orijinal dizilerinin yanı sıra film projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Ekibin sıradaki hedefi distopya edebiyatının önemli örneklerinden George Orwell’ın 1945 yılında yayımlanan romanı Hayvan Çiftliği oldu.

“Bütün hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir.” tanımıyla hem çağına hem de sonrasına ışık tutan Hayvan Çiftliği uyarlamasının yönetmen koltuğunda ise tanıdık bir isim var. Andy Serkis! Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’nde Gollum’u canlandıran, Maymunlar Cehennemi’nde ise Caesar’a hayat veren ünlü oyuncu filmin başında olacak. Filmin yapımcılığınıysa Matt Reeves’in sahibi olduğu 6th & Idaho şirketi üstlenecek.

Deadlineın haberine göre Hayvan Çiftliği’ni tamamen çağdaş bir anlayışla ekranlara taşıyarak Orwell’ın satirik ve dramatik gücünün günümüz olaylarıyla nasıl bağlantılı olduğunu göstermek istediğini belirten yapım ekibi, şimdiden ağzımıza bir parmak bal çaldı bile.

- Reklam -

Zengin alegorisi ve hicviyle türün hayranları tarafından oldukça sevilen Hayvan Çiftliği’ni bir de Netflix ekralarında görmek heyecan verici olacak.

- Reklam -

Yapım için henüz bir tarih açıklanmadı, ancak filmin 2019’dan önce gelmesi beklenmiyor.

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Netflix filmleri çok kötü oluyor genelde.Bakalım bu güzel eser nasıl olacak.

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Film projesi Netflix’e ait olduğu için güzel bir şey olacağına dair benim de pek umudum yok açıkçası. En azından beklentilerimi yüksek tutmuyorum.

    Ama görevi verdikleri kişiler kendilerini kanıtlamış isimler ve haliyle ne olursa olsun sabırsızlıkla bekliyorum.

  3. Avatar for JCDenton JCDenton dedi ki:

    Netflix filmlerinden iyi olan tek film Mudbound olabilir, onun dışındakiler ya çok kötü ya da kötüydü. Andy Serkis’in yönetmenliğine gelince; ilk filmi olan Breathe yönetmenlik olarak orta bir filmdi, eğer oradaki tutumu geliştirirse iyi bir film ortaya çıkabilir ama biz beklentiyi ortada tutalım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ms marvel niye nesli ust

Ms. Marvel: Niye Nesli

modem zamanlar ust

Michael Moorcock’ın “Modem Zamanlar 2.0” Kitabı Yakında Bizlerle