in

George R.R. Martin: “Gandalf Dumbledore’un Kıçını Tekmeler”

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen “Tolkien” filminin galasında George R.R. Martin, yapım hakkındaki görüşleri ve çoğu hayranı birbirine düşürecek açıklamalarıyla gündem oldu.

george r r martin tolkien
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz çarşamba Los Angeles’ta fantastik edebiyatın babası J.R.R. Tolkien’in hayatını anlatan filminin galası gerçekleştirildi. Kırmızı halıda ise Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarı George R.R. Martin de bazı açıklamalarda bulundu.

Martin’in Variety‘ye film hakkında verdiği demeç şu şekilde:
“Tolkien yarattığı epik fantazi türünü sevmemi sağladı. Daha önce yaratılmış her şeyin fantazisini yeniden tanımladı.” Tolkien’in epik üçlemesinin Buz ve Ateşin Şarkısı’na ilham olduğunu belirten Martin, şakayla karışık şöyle dedi: “Game of Thrones adlı bir üçleme yapmaya başladım. Şimdiyse üçlemem 7 kitap oldu. Son ikisini bitirirsem tabii.”
Filmi galada izleme fırsatı bulan Martin, “Tolkien” yapımının ‘son derece etkileyici’ olduğunu da ifade etti. Sıkıntılı yazarı ‘daktilosu başına oturtup kâğıt buruşturup attırmak’ gibi klişelerle tanımlamadığı için filmi övdü. Klişeler yerine, “Tolkien’in aşk hayatı, arkadaşlığı, gençliğindeki üniversite zamanları ve daha sonraki vakitlerde yazacaklarına ilham olan şeyler hakkında,” bir filmin bizleri beklediğini söyledi.

Etkinliğin Soru-Cevap kısmında ise eğlenceli bir diyalog yaşandı. İleride J.R.R. Tolkienin eşi olacak Edith Bratt rolünü canlandıran Lily Collins’e sorulan favori kitap serisi sorusuna, Collins “Harry Potter” cevabını verince George R.R. Martin de söze girmekten geri durmadı:
“Gandalf Dumbledore’un kıçını tekmeler.”
tolkien fragman karesi ic

- Reklam -

Filmde Tolkien’in gençliğini canlandıran Nicholas Hoult ise şöyle konuştu:
“Öncesinde bütün bu dünyaların ve karakterlerin nereden geldiğini anlamıyordum. Onun çalışmalarında kayboldum ve şimdi, bütün tarihi ve katmanları görebiliyorum.”
Rebel in the Rye adlı biyografik filmde de yazar J.D. Salinger’ı canlandırmış olan Hoult, yazarların aklıyla gerçekten ilgilendiğini söyledi.

“Tolkien” filmi 3 Mayıs’tan itibaren dünyanın birçok ülkesinde vizyona girmeye başlayacak. Ancak yapımın Türkiye tarihi şimdilik 5 Temmuz 2019 olarak gözüküyor.

Martin’in açıklamalarından anladığımız kadarıyla film klişeye düşmemiş gibi görünüyor. Usta yazar, bir yandan da Potter hayranlarını kızdıracak sözler söylemiş.

- Reklam -

Peki siz ne diyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    Tamamen boş muhabbet yapmış.

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Meslek hastalığı galiba adam illa birilerini kavga ettirip öldürtecek.

  3. Avatar for Kont_Olaf Kont_Olaf dedi ki:

    Sırf ikisi de uzun beyaz sakallı diye mitolojik bir hikayedeki yarı tanrı ile modern bir hikayedeki modern insanı kıyaslayalım, çok akıllıca. “Bence Hercules Rambo’yu döver.”

    8 yıl oldu, yok kitabı bitirmek için bütün davetleri iptal ettim, yok dağ evine kapandım diyordu; oturup yazacağına hala vıttır vıttır gezip bizim en son ortaokulda yaptığımız geyikleri yapıyor adam.

    Belli ki kendisi de aynı durumda olduğu için filmi bu açıdan görmüş.

  4. Avatar for 700851 700851 dedi ki:

    Gandalf a laf yok tamam da Dumbledore un suçu ne??? (Dumbledore :blue_heart::blue_heart:ben)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

game of thrones

Game of Thrones Yıldızı Marvel Sinematik Evreni Yolcusu!

fantastik geziler 2 roma

Fantastik Geziler #2 – Dan Brown’ın Roma’sı