in

Godfather’ın Yönetmeni Marvel Filmlerini Değersiz Buluyor

The Godfather gibi kült bir filmin altında imzası bulunan Francis Ford Coppola da Marvel yapımları hakkında sessiz kalmadı.

Marvel
- Reklam -
- Reklam -

Martin Scorsese’nin başlattığı Marvel filmlerini eleştirme rüzgârı giderek şiddetleniyor.

Marvel Sinematik Evreni karşıtlarına eklenen yeni isim The Godfather ve Apocalypse Now gibi klasik filmlerin yönetmeni Francis Ford Coppola, kısa süre önce Fransa’da basına konuştu. Ünlü yönetmen, Marvel’ın yaptığı filmleri değersiz olarak niteledi.

Hatırlanacağı üzere bu ayın başlarında Martin Scorsese, Netflix’te yayınlanacak yeni filmi The Irishman ile ilgili verdiği bir röportajda Marvel filmlerini eleştirmişti. Röportaj sırasında kendisine gelen bir soruya cevaben Marvel filmlerini sinema olarak görmediğini, onları izlemeye katlanamadığını ve sadece eğlence için yapılmış gösteriler olduğunu söylemişti.

- Reklam -

Tabii bu söylemlere tepkiler gecikmedi. Marvel şirketiyle birlikte çalışmış farklı isimlerden açıklamalar geldi. James Gunn, Twitter hesabından açıklama yaptı ve bu düşünceyi zamanında Scorsese’nin tepki alan bir filmi üzerinden yorumladı. Robert Downey Jr. bir radyo programında kendisine konuyla ilgili yöneltilen soruya daha diplomatik bir cevapla karşılık verdi.

Nick Fury karakterini canlandıran oyuncu Samuel L. Jackson’dan bir nebze daha sert bir yanıt geldi. Jackson, bir filmin sadece film olduğunu, kimsenin bunu değiştiremeyeceğini söyledi. Aynı zamanda Scrosese’nin filmlerini de çoğu izleyicinin beğenmediğini dile getirdi.

Coppola, Marvel Filmlerini Tek Kelimeyle Değersiz Olarak Tanımladı

Ayrıca Scorsese’yi bu konuda destekleyenler de oldu. Örneğin Jennifer Aniston, bu tür filmlerin sinema dünyasına bu kadar hakim olmasının hoşuna gitmediğini söyledi.

- Reklam -

Ve tam tartışma gündemden kalkıyor diye düşünürken şimdi de bir açıklama yönetmen Francis Ford Coppola’dan geldi. Üstelik bu açıklama öncekilere göre çok daha sert nitelikteydi.

Coppola, gazetecilere yaptığı açıklamada Martin Scorsese’nin Marvel konusunda söylediklerinde haklı olduğunu savundu. Sinemayla uğraşırken bir şeyler öğrenmeyi umduğunu belirten yönetmen, bir bilgi, bir tecrübe, bir ilham alınması gerektiğini belirtti. Aynı şeyleri tekrar ve tekrar izlemenin kimseye bir şey katmayacağını da sözlerine ekledi. Ve son olarak Scorsese’nin bu konuda kibar bile davrandığını, Marvel yapımlarının tek kelimeyle değersiz olduğunu dile getirdi.

Coppola’nın sözlerine şimdilik diğer cepheden herhangi bir yanıt gelmedi. Ama MCU filmleri tartışması bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    Bayılıyorum şu trende. Keşke Kubrick de yaşasaydı da böyle eleştirseydi. Acayip tatmin oluyorum ya.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Marvel’ın bu eleştirileri çok dikkate aldığını sanmıyorum. Adamlar için herşey ticari, para getiriyorsa sorun yok. Şimdi bu eleştirileri de bedava reklam olarak alıyorlar. Siz istediğiniz kadar boş beleş diyin gişede başarılı adamlar. Filmleri iyidir kötüdür o tartışılır.

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Bu kadar sert ve harcanan emeği hiçe sayarak olmasa da ben de temelde aynı görüşlere sahibim. Bu tarz filmler artık o kadar çok çoğaldı ve piyasayı eline almaya başladı ki bu filmlerden hoşlanmayanlar için seçenekler azalıyor. Sürekli bir patırtı, kavga, dövüş, oradan oraya uçan kaçan şeyler yerine daha karakteristik, daha vurucu filmler izlemek istiyorum. Bir gün bu yeniden yapımlar, eklemeler, hadi şundan da hikaye yapalımlar ve rekabet yüzünden bir dönemin kahramanlar dönemi olarak anılacağını düşünüyorum. Aynı yemeği iki gün yersiniz, üç gün de yersiniz ama her ay beş gün önünüze sunulmaya başlandığında mideniz bulanmaya başlar. Kendi içinde dokusu ve duygusu olan komik ama insanı düşündüren, hayata başka açılardan bakıp zaman zaman insanı üzen, insana bir şeyler katacak filmlerin popülerlik balonu içinde yavaş yavaş yitip gittiğini düşünüyorum. Bir serinin altıncısının çekilmesinin veya altıncı defa uyarlanmasının benim gözümde bir anlamı yok. Sakız gibi uzatılan şeylerin gittikçe sıkıcılaştığını düşünüyorum. Tadında bırakmak lazım. Sözlerim sadece Marvel için değil. Zamanında insanları etkilemiş ve başyapıt olarak kabul edilmiş filmlerin yine yeniden çekilmesine gerek yok. Şimdi birisi Godfather’ı yeniden çekse herkes ne hissederse yeniden uyarlamalar veya benzer uyarlamalarda da ben aynısını hissediyorum. Bazı şeylerin ilk haliyle kalmasının onu izleyen ve sevmiş insanlar için daha kıymetli olduğunu düşünmekteyim. Dünya üzerindeki her şey tüketilmiş gibi aynı veya benzer şeylere yüklenilmesi sadece parayla alakalı. Ne harika kitaplar var iyi bir yönetmenin ve senaristin elinde çarpıcı olabilecek. Bunun da bir beceri ve sanat olduğunu düşünüyorum. Herkes garanti para peşinde koşarsa zamanla yetenek ve sanat da değerini kaybedecektir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alexander Bataller

Ölü Yıldızların Doğası Yeni Teknikle Gözlemlendi

Plütonyum

Plütonyum’un Yeni Kararlı Formu Tesadüfen Keşfedildi