in

Godzilla Müzesi Açıldı: Japonya’nın Dev Canavarı Sizi “Ağzının İçine” Davet Ediyor

Godzilla Müzesi yeniden açıldı. Japonya’nın efsanevi canavarı, sizi bambaşka bir deneyime çağırıyor: Ağzının içine.

Godzilla Müzesi
- Reklam -
- Reklam -

Awaji Adası’ndaki anime parkının içinde, büyük bir alana kurulan Godzilla Müzesi yeniden açılıyor. Geçen yaz virüs önlemleri eşliğinde kısıtlı bir süreliğine açılıp kapanan müze şimdi en ünlü canavarın hayranlarına açık durumda.

Müzenin en büyük aktivitesi Godzilla’nın ağzına girmek. Sadece düşüncesi bile son derece havalı ama hazırlanan Godzilla maketinden gelen detaylı fotoğraflar pek de hoş gözükmüyor. Son yıllardaki Amerika yapımı filmlerle “sevimli(?) ve iyi kalpli canavar” haline getirilen Godzilla’nın Japonya mitlerinden çıkan hâlinin ne kadar korkutucu olduğunu hatırlıyoruz.

10 Ekim’de açılan müze şu sıralar sınırsız ziyaretçi kabul ediyor. Japonya’nın salgının başından beri en iyi savaşan ülkelerden birisi olduğunu ve normal yaşamın yavaştan devam ettiğini de belirtelim.

- Reklam -

Ziyaretçiler müzede Godzilla’nın tarihini izleyebilecek, zipline ile ağzına kayabilecek ve ünlü canavar ile dövüşme şansına erecek. (Bunun tam olarak nasıl işlediğini anlayamadık. VR’dır muhtemelen. Değilse çok daha hüzünlü bir dille haber yapmak zorunda kalabiliriz.) Ayrıca park dâhilinde Godzilla temalı yemekler tadıp oyuncak ve tişörtler alacak bir dükkân da var.

Godzilla Müzesi

Awaji Adası Anime Parkı adındaki açık hava parkında Japonya’nın dünyaya ithal ettiği anime ve manga kültürünün en önemli parçalarını gezmek mümkün. Pek çok eserden parçalar bulunan parka giriş fiyatı 80 lira civarında.

Godzilla için açılan resmi Twitter hesabının paylaştığı fotoğraflardan hazırlanan maketlerdeki detaylara bakınca büyülenmemek mümkün değil.

Godzilla Beyaz Perdeye ve Ekranlara Gelmeye Devam Ediyor

Godzilla’nın perdedeki ve televizyondaki geleceği de bir hayli hareketli. Legendary ve Warner Bros.’un ortaklaşa yürüttüğü Monsterverse 2021’de çıkacak büyük finale, Godzilla vs. Kong filmine hazırlanıyor. Ayrıca My Hero Academia ve Beastars animelerini yapan şirket de Netflix için Godzilla Singular Point adında bir anime çıkartacak.

Godzilla vs. Kong Koronavirüs pandemisi başlamadan önce ertelenerek hayranları telaşlandırmıştı. İlk planlarda 2020’de yayınlanması film önce marttan ekime sonra da 2021 yılının mayıs ayına ertelendi. Filmin zamansız ertelenmesi pandeminin yapım için büyük bir pazar olan Asya ülkelerinde ocak ayında başlamasından mı yoksa yapımla ilgili sorunlardan mı kaynaklanıyor açıklanmadı.

Godzilla Müzesi

Godzilla’nın ağzına zipline’la girmek ilginizi çekti mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bekliyoruz.


* “Godzilla vs. Kong” Filmi Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Kaynak: Comic Book

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the boys 5 sezon

The Boys 5 Sezon Olarak Tasarlandı

The Crown 4. Sezon

The Crown 4. Sezon Fragmanı: Peri Masalları Gerçek Oluyor