in

“Godzilla vs. Kong” Filmi Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Kaiju hayranları için harika bir haberimiz var. İki ikonik canavarı bir arada izleyeceğimiz “Godzilla vs. Kong”dan yeni gelişmeleri ve son teorileri sizler için derledik!

king kong godzilla
- Reklam -
- Reklam -

Kaiju sevenler Godzilla: King of the Monsters için gün sayarken, iki ikonik beyaz perde canavarının kapışacağı devam filmi Godzilla vs. Kong tarafında da birkaç yeni gelişme, yorum ve hayran teorisi var. Gösterim tarihi Koronavirüs pandemisi nedeniyle sürekli ertelenen yapımdan yeni haberleri sizler için derledik.

Yapımdan Gelişmeler

  • Filmde yer alacak oyuncu kadrosundan bazı isimler açıklandı ([1][2], [3], [4]).

Açıklanan oyun kadrosunda, Godzilla: King of the Monsters’da da yer alan Millie Bobby Brown, Kyle Chandler, Zhang Ziyi, Van Marten’in yanı sıra ilk kez bu filmde göreceğimiz karakterleri canlandıracak Julian Dennison (Hunt for the WilderpeopleDeadpool 2) ve Danai Gurira (Black Panther, Avengers: Infinity War) yer alacak.

  • VFX süpervizörlüğü Zack Fox’a emanet ([5]).

2004’ten beri görsel efekt alanında çalışan Zack Fox, en son Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017) ve yakınlarda vizyona giren Christopher Robin (2018) filmlerinde görev aldı.

- Reklam -

Fox’un son işlerinin kalitesi ortada. Elbette bunlar yüksek bütçeli yapımlardı. Lakin hemen de bütçenin önemini en öne, insan faktörünü ve deneyimini arka plana almamak gerek. Söz konusu görsel efektse, ne kadar ekmek o kadar köfte hesabının harcında, bütçe, zaman ve deneyim ayrı ayrı öneme sahip. Fox da bu hesaptaki deneyime fazlasıyla sahip. Ama Fox’un gerçekten de zor bir görev üstlendiği de aşikâr. Söz konusu iki ikonik sinema devi olunca, hayranları ve sinemaseverleri tatmin etmek epey zor olacağa benziyor.

Diğer Haberler

  • Kong: Skull Island’ın yönetmeni, iki titandan hangisinin kazanacağı sorusunu yanıtladı ([6]).

Jordan Vogt-Roberts gayet politik bir cevap verdi. San Diego Comic-Con 2018’de kendisine yöneltilen soruyu şu şekilde cevapladı:
“… İkisini de çok seviyorum. Bence Kong tam bir savaşçı ve kolay kolay pes etmeyen, azimli bir ruha sahip. Godzilla da düşününce gerçekten dehşet uyandırıcı bir rakip. Geçen günkü gayet eğlenceli geçen panelimizden haberdarsınızdır. Ben, son çıkan God of War oyununun yönetmeni Cory Barlog ve Daredevil’in dizisinin yapımcısı/yönetmeni/senaristi Steven S. DeKnight ile efsaneleri ve kahramanları en başından ele alarak tekrar yorumlayanlar sıfatıyla bir araya gelmiştik. Oluşturduğumuz tablo resmen Kong, Kratos ve Daradevil’in yan yana gelmesi gibi bir şeydi ki, buna canlı canlı şahitlik edenlerin yüzlerinden okunan ifade, ’Pekala, hangisi alır? Aralarından hangisi kazanır?’ oldu. Orada öylece otururken düşünmeye başladım. Kong’u seviyorum, ama Kratos’un kafasını koparmasını engellemenin herhangi bir yolu yok. Kong neyse o ve bu genel açıda maalesef, Daredevil’in sadece olağandan biraz daha hızlı/çevik olduğu kanaatindeyim. Ama sadece Kong ile Godzilla arasındaki geçecek mücadeleyi izliyor olmak beni memnun ve minnettar edecektir.”

Vogt-Roberts’ın titan ve tanrı katili Kratos’u anarak, bir nevi “hepsini dövme” imasında bulunması kolay kolay karşı çıkılabilinecek türden değil. Evet, Kong ve ait olduğu MonsterVerse evrenindeki titanlar Kratos’un gerçekliğine çekilse ya da tam tersi, Kratos, güçlerini kaybetmeden, onların gerçekliğine çekilse, şampiyon hiç kuşkusuz Kratos olur. Ancak cevabın sebebi soru, “King of the Monsters filmi yaklaşıyor ama… Bahsini hangisine yatırırsın? Kastettiğim- (Vogt-Roberts burada sunucunun cümlesini tamamlıyor) Kong vs. Godzilla?” olunca, sanki Vogt-Roberts, “Aman, dikkatli konuşalım da, beni ’kesin şu kazanır’ diye kaynak gösterip, teoricilere malzeme olmayalım,” diye düşünmüş gibi. Fakat bu çabasına rağmen, gönlünün Kong’dan yana olduğu apaçık ortada; dikkat edilirse, Godzilla’ya rakip olarak saygı duyulması dışında, atomik nefesli dev sürüngenimize herhangi bir övgü bulunmuyor.

king kong godzilla2

  • Jordan Vogt-Roberts, Godzilla vs. Kong’un emin ellerde olduğunu açıkladı ([7]).

Instagram hesabında, filmin yönetmeni Adam Wingard ve Kong: Skull Island’ın konsept sanatçısı Jakub Rozalski ile birlikte yer aldığı fotoğrafı paylaşan Roberts, ekibe olan güvenini bu şekilde gösterdi.

Meslektaşlarına olan güvenini göstermesi hoş olmuş. Ancak ne MonsterVerse ne de yönettiği Kong filmi kendisinin projesi. George Lucas’ın ilk Star Wars üçlemesinde yaptığı gibi, evreni tasarladıktan sonra kontrolü de bırakmadan Bölüm V ve VI’yı başka yönetmenlerin eline emanet etmesi de söz konusu değil. O yönden bu açıklaması biraz gereksiz gibi geldi. Tabii şunu da es geçmemek gerekli, Adam Wingard son çektiği filmlerle olumsuz eleştiriler alan bir isim. Belki de Roberts’in amacı, yönetmen koltuğunda Wingard’ın olmasından endişe duyanların içine su serpmektir. Amacı her ne olursa olsun, daha Godzilla: King of the Monsters gösterime girmemişken, devam filmine olan güvenini açıklamakta aceleci davranmışa benziyor. Elbette filmin çıkmasına yakın bir zamanda bu paylaşımı yapsaydı, klasik bir beklentileri yüksek tutturma reklamı gibi algılanacaktı.

Godzilla vs King Kong

Hayran Teorileri

Bahsi geçecek konular Godzilla: King of the Monsters ve önceki filmlerle de bağlantılı. Beklenti ve olasılık üzerine kuruldukları için de birbirleriyle çelişebiliyorlar. Her ne kadar doğrulukları teyit edilmiş olmasa bile beklentilerde oynama yaparak seyir zevkini öyle ya da böyle kaçırabilecekleri düşüncesiyle SPOILER UYARISI yaparak başlıyorum ([8][9]).

  • Godzilla ve Kong el birliğiyle Destoroyah’a karşı savaşabilir.

Teorinin çıkış noktası, Godzilla: King of the Monsters’ın fragmanında da yer alan oksijen yok edici bomba. 1954 tarihli orijinal Gojira filminde ikonik canavarı yok etmek için kullanılan bomba, aynı zamanda 1995 tarihli Gojira vs. Destoroyah filminde atom bombasının yaratımı Gojira’nın rakibi Destroyah’a hayat veren gücün de kaynağıydı. Eğer bu bomba gelecek King of the Monsters filminde yine canavar(lar)ı yok etmek için kullanılırsa, Destroyah veya onun türevi yeni bir canavar doğabilir. İnsan müdahaleciliğinin olumsuz yönlerine dikkat çeken seri için, insan hatasıyla hayat bulan canavar teması çok aykırı sayılmaz. MonsterVerse’teki Godzilla ve Kong, her ne kadar insan ölümlerine sebep olsalar da ekolojik düzeni altüst edebilecek diğer titanlara karşı savaşarak filmlerin “iyileri” rolünde karşımıza çıkartıldıklarını düşündüğümüzde, bu iki titan pekâlâ insan hatasıyla üretilen bir başka titanla savaşabilir.

- Reklam -

MonsterVerse

  • Filmde canavar olarak sadece Godzilla ve Kong bulunabilir.

Bu iddia en az 10 filmlik düşünülen seride Destroyah’ı görecek olsak bile henüz mümkün olmadığı görüşüne dayanıyor. Teorinin bir diğer dayanak noktasıysa, bu iki titanın solo filmleri içerisinde karşı karşıya geldikleri canavarların farklı türden olmaları ve içgüdüleri doğrultusunda çarpışmaları. Godzilla sürüngenken, Kong ise bir primat. Yani ikisi de farklı türler. Aynı bölgede bulunan bu iki farklı türün çatışması kaçınılmaz olacaktır.

Bu iki olasılık da akla yatkın geliyor. Son söz tabii ki yapımcıların. Ayrıca ana haberdeki demeci incelenirse, filmin yönetmeni ikinci olasılığa daha yakın bir film çekeceğe benziyor. Ben, iki olasılığın karışımı bir filme asla hayır demem açıkçası. Daha 2020’ye var ve sırada fragmanını izleyebildiğimiz King of the Monsters bizleri bekliyor.

Heyecanla bekliyoruz!

Güncelleme: Filmden ilk fragman yayınlandı. Godzilla vs. Kong filmi 26 Mart 2021 tarihinde hem vizyona girecek hem de HBO Max’e gelecek.

YouTube video

Kaynaklar

Yapımdan Gelişmeler

  • Oyuncu Kadrosu | ImdB – [1]
  • Oyuncu Seçimleri | Godzilla Movies – [2], Screen Rant [3][4]
  • Görsel Efekt | Geeks WorldWide – [5]

Diğer Haberler

  • Jordan Vogt-Roberts | Screen Rant [6], Godzilla Movies [7]

Hayran Teorileri

  • YouTube | KPF – Kaiju Network – [8], [9]

Cemalettin Sipahioğlu

1986 İstanbul doğumlu. Bilimkurgu, korku ve fantastiği uzun süre televizyondan takip edebilmiştir. Ailesinden habersiz aldığı ucuz VCD oynatıcıyı saklayıp, onlar yokken kullanarak, bu konularda film açıklarını kapatmaya çalışmıştır. Edebiyata sonradan bulaşması; bilgisizliği; bilgisizlik de, "Raftaydı ve ben onu alıp okumadım zamanında." pişmanlıkları getirmiştir. Lem ile Küvette Bulunan Günce'yle tanışması; okumaya yeni başlayan biri için hem talih, hem de talihsizlik olmuştur. Film, kitap, animasyon, çizgi roman olsun; kendi sınırlı bilgisiyle, eserleri iç dinamikleri içinde değerlendirmeye çalışır.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Kong neyse de Godzilla’ nın şişman, yerinden kalkamayan bir yaratık görüntüsü var. :slight_smile: Ama devasalık epiklik gibi özellikleri de var.

  2. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Şimdi king kong:kafatası adası ile godzilla (2014)
    Aynı filimdemi olacak.

    Not : birkaç seneye pasifik savaşı filiminde bu evrenle birlestirebilirler.

  3. Avatar for Zifiri_Sanat Zifiri_Sanat dedi ki:

    Bence kesinlikle efsane bir film olacak

  4. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    İki canavarda Monsterverse kapsamında, aynı evrende. Aslında ikilimiz 56 sene önce, King Kong vs. Gojira aynı evreni paylaşmıştılar zaten. Şimdi bambaşka bir evrende Godzilla Kong’la rövanş maçına çıkacak.

    Pasific Rime evreniyle ortak film dedikoduları çıkmıştı. Yapımcı tarafından gelen açıklamalarsa bunu yalanladı. İki evrende de kaijular olsa da, hikâye, tarz, ton ve estetik açıdan iki evren pekte örtüşmüyor. Örneğin, PR’in dev robotları ile Monsterverse’in kaijuları yan yana getirilsin; ortaya çıkan görsel manzarayı ciddiye almak pek güç. Çünkü PR, popcorn aksiyon macera janrasında bir eğlence vadediyor; Monsterverse her ne kadar birincil amacı olmasa da korku-gerilim tabanlı canavarlı bilimkurgu janrasını temsil ediyor.

    O işin dedikodudan öteye gidememesinin birden fazla geçerli sebebi var, yani.

  5. Avatar for Abdullah_King Abdullah_King dedi ki:

    Farkındasınız değil mi, Kong’un karşısındakinin yani Godzilla’nın. 2. filminde hangi canavarı yendiğini aklınız eriyor mu bilmiyorum ama sizce Kong Godzilla’nın ayağına iştemekten başka ne yapabilir? Bu arada, hastasıyım o kertenkeleye.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

derin karanlik tehlikeli ust

Korku ve Gizem Sevenler İçin: “Derin, Karanlık ve Tehlikeli” Raflarda!

H.P. Lovecraft Mitosu Efsanesi - Pnakotic El Yazmaları

H.P. Lovecraft Mitosu’nun En Köklü Efsanesi: “Pnakotic El Yazmaları”