in

Godzilla vs. Kong Gişede Pandemiye Meydan Okudu

Godzilla vs. Kong gişede umut veren rakamlara ulaştı. Yapım daha şimdiden Çin’de 70 milyon dolar, toplamda ise 122 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Godzilla vs. Kong hbo max
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs pandemisi sinema salonlarını zor durumda bırakmaya devam ediyor. Ancak ilk umut ışığı ufukta gözüktü. Godzilla vs. Kong gişe hasılatı ile ilk haftada “pandemi rekoru”nu kırdı. Yapım, Christopher Nolan’ın çok konuşulan Tenet’ini geçmeyi başardı.

Godzilla vs. Kong, 70 milyon doları Çin’den gelen 122 milyon dolarlık bir gişe hasılatı ile hafta sonunu kapadı. Titanların savaşı, 1962’de bu yana ilk kez Godzilla ve King Kong’u büyük ekranda bir araya getiriyor. Yapım ilk açıklandığı andan beri 2021’in en beklenen yapımlarından biri haline geldi. Henüz Amerika’da ve Avrupa’da gösterime girmemesine rağmen filmin pandemi süresince elde ettiği başarı, beklentilerinin ne kadar yüksek olduğunu kanıtlar nitelikte.

Destansı savaş, Legendary Pictures’ın MonsterVerse adını verdiği sinema evrenindeki birkaç yıllık hikâye anlatımının doruk noktası olacak. Yeni Godzilla filmi 2014 yılında çıkış yaptı. 2017’de onu Kong: Skull Island izledi. 2019 yılında sinemalara gelen Godzilla: King of the Monsters ise gişede beklenen başarıyı gösteremese de serinin belki de en çok beklenen macerası için önemli bir adımı daha tamamladı.

- Reklam -

Godzilla vs. Kong Gişe Hasılatı Konusunda Tenet’i Geride Bıraktı

Godzilla vs. Kong gişe hasılatı

Godzilla vs. Kong, 24 Mart’ta uluslararası olarak yayınlandı. Erken göstergeler yapımın Çin’in 2021’deki en büyük gişe hasılatı elde eden filmlerinden biri olabileceğini gösteriyor. Dünyanın en büyük ikinci sinema pazarı olan Çin, ABD’den farklı olarak özel bir sinema yayını alıyor. Godzilla vs. Kong, Amerika’da aynı gün hem sinemalarda hem de HBO Max’te gösterime girecek. Bunun gişe rekorunu nasıl etkileyeceği belirsiz olsa da, Legendary ve Warner Bros.’un endişelenecek bir şeyi olmayabilir.

- Reklam -

Deadline’ın haberine göre Godzilla vs Kong, bir Hollywood prodüksiyonu için salgın sırasında en yüksek uluslararası gişe rekoru kıran yapım oldu. Film, hafta sonu açılışında Çin’de 70 milyon dolar kazandı ve King of the Monsters’ın 66 milyon dolarlık açılışını bile geride bıraktı. Diğer bölgelerde, Godzilla vs Kong kabaca 50 milyon dolar daha kazanarak uluslararası toplamını 122 milyon dolara çıkardı. Bir önceki salgın gişe rekortmeni Christopher Nolan’ın Tenet’i ise ilk çıkışında 53 milyon dolar kazanmıştı.

Peki ya sizler Godzilla vs. Kong’tan neler bekliyorsunuz? Sizce yapım gişe konusunda daha iyi rakamlar elde edecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Başka Yasalar - Anıl Alacaoğlu

Başka Yasalar – Anıl Alacaoğlu | Yazarının Kaleminden

Kurtarma Mesafesi - Samanta Schweblin

Ağızdaki Kuşlar’ın Yazarı Samanta Schweblin’den İlk Roman: Kurtarma Mesafesi