in

Guillermo del Toro’nun Bir Sonraki Stop-Motion Projesi Kazuo Ishiguro’nun “Gömülü Dev”i Olacak

Guillermo del Toro, “Pinocchio” sonrası yeni bir stop-motion filmi ile geliyor. Ünlü yönetmen Kazuo Ishiguro’nun “Gömülü Dev”ini beyaz perdeye uyarlıyor.

Guillermo del Toro "Gömülü Dev"i Filme Uyarlıyor
- Reklam -
- Reklam -

Guillermo del Toro, eleştirmenlerden yüksek notlar almayı başaran stop-motion filmi Pinocchio sonrası gözünü yeni bir esere çevirdi. Hollywood’un sevilen yönetmeni Kazuo Ishiguro’nun Gömülü Dev (The Buried Giant) eserini stop-motion olarak uyarlamaya hazırlanıyor.

Pan’ın Labirenti ve Suyun Sesi gibi filmlerle adını oldukça geniş kitlelere duyurmayı başaran Oscar ödüllü Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro, son zamanlarda Netflix ile birlikte ortaya koyduğu eserlerle dikkat çekiyor. Cabinet of Curiosities isimli antoloji serisi izleyicilerden olumlu yorumlar alırken, ünlü yönetmenin kendi tarzıyla yorumladığı stop-motion Pinokyo filmi ise büyük ses getirmişti. Altın Küre’de En İyi Animasyon Filmi ödülünü kazanan yapımın Oscar’ı da alması bekleniyor.

Guillermo del Toro, The Telegraph’a verdiği röportajda şimdiden yeni bir animasyon projesine daha giriştiğini söyledi. Yönetmen, Kazuo Ishiguro’nun Nobel ödüllü romanı The Buried Giant (Gömülü Dev) kitabını aynı biçimde bir filme uyarlamaya hazırlandığını açıkladı:

- Reklam -

“Sıradaki stop motion film, şu anda Dennis Kelly ile birlikte senaryosunu yazdığımız Kazuo Ishiguro’nun Gömülü Dev kitabından uyarladığımız bir iş olacak. Tasarım sürecine ise iki ay içinde başlayacağız.

“Bu sırada live-action bir yapım üzerinde çalışıyor olacağım fakat tasarımlar üzerinde çalışmaya devam edeceğim. Her şey yolunda giderse iki yıl içinde çekimlere başlayacağız.”

Guillermo del Toro "Gömülü Dev" The Buried Giant

Guillermo del Toro’nun Gömülü Dev Uyarlaması Şimdiden Merak Uyandırıyor

Guillermo del Toro’nun senaryoyu birlikte yazdığı Dennis Kelly ise kitap adaptasyonları konusunda oldukça tecrübeli bir isim. Kelly daha öncesinde Roanld Dahl’ın 1988 çıkışlı klasik kitabı Matilda’yı Matilda the Musical isimli bir tiyatro oyununa uyarlamıştı. Alisha Weir ve Emma Thompson’ın oynadığı müzikal BAFTA ödüllerine aday gösterilmişti. Diğer yandan televizyon için kaleme aldığı Together isimli filmi ile 2022 BAFTA ödülünü kazanmayı başardı.

- Reklam -

2015 yılında okurlarıyla buluşmasından sonra hızlıca kült haline gelmeyi başaran The Buried Giant kayıp oğullarını arayan İngiliz çiftin garip macerasını konu alıyor. Arthur sonrası İngiltere’sinde uzun dönem hatıraları silen bir sis içinde gezinirken İngiliz çift, kayıp aile bireylerini arayan başka kişilerle karşılaşır. Sakson bir savaşçı ve yiğit bir şövalye ile geçmişlerinin tedirgin edici gerçeklerini yeniden öğrenirler.

Del Toro’nun Pinokyo başarısından sonra usta yönetmenin böylesi bir eseri nasıl ele alacağı şimdiden merakla bekleniyor.

Guillermo del Toro's Pinocchio - Gömülü Dev

Siz del Guillermo del Toro’nun Gömülü Dev kitabından uyarlayacağı stop-motion film hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir ve bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Anlatım tarzını, konuyu ele alış biçimini, seyirciye sunuş şeklini çok beğendiğim bir yönetmen. Yine güzel bir sinema yapıtı kazandıracağına eminim :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gelecek Tüm DC Film ve Dizileri Belli Oldu

Superman: Legacy, The Batman 2, Swamp Thing… İşte DC’nin Yeni Dönemde Yayınlanacak Tüm Yapımları

Superman: Legacy Filminden İlk Detaylar Belli Oldu

James Gunn’ın “Superman: Legacy” Filmine Dair Detaylar Netleşiyor: Yeni DC Evreni’nin İlk Fazı Başlıyor