in , ,

Gorillaz Filmi Geliyor: Damon Albarn, Netflix Projesinin Yolda Olduğunu Duyurdu

Gorillaz filmi yolda. Netflix’in animasyon formatındaki uzun metraj yapımı grubun projesi Damon Albarn tarafından duyuruldu.

Gorillaz Filmi netflix
- Reklam -

Gorillaz filmi geliyor. Netflix, ünlü müzik grubunun hikâyesini animasyon formatında sinemaya taşımaya hazırlanıyor. Yapım şu anda senaryo aşamasında.

Müzisyenlerini animasyon formatındaki karakterlerle özdeşleştiren Gorillaz grubu, Damon Albarn ile Blur grubunun solisti ve Tank Girl çizgi romanının yaratıcısı sanatçı Jamie Hewlett tarafından 1998 yılında kuruldu. Farklı müzik türlerini bir araya getiren ekip alternatif rock, alternatif hip hop, electronica, trip hop gibi alanlarda eserler üretiyor.

Dördü de çizgi karakterlerden oluşan grubun tek daimi üyesi ise Damon Albarn. Ayrıca grupta gitar, vokal ve klavyede Noodle, yine vokal ve klavyede 2D, basta Murdoc Niccals ve davulda Russel Hobbs yer alıyor.

- Reklam -

Collider tarafından aktarılan ve Apple Music’e verilen bir röportajda Damon Albarn “Netflix için uzun metrajlı bir film” yaptıklarından söz etti. Ayrıca senaryonun yazım aşamalarının devam ettiğini ve yazma seansları yapacaklarını da belirtti. Fakat proje, Netflix tarafından henüz resmi olarak duyurulmuş değil. Bu yüzden diğer detaylar için Netflix duyurusunun önemli olduğu düşünülüyor.

“Uzun metrajlı bir proje hazırlığında olduğumuz için Netflix’teyiz. Bu öğleden sonra Malibu’da bir yazma seansı yürüteceğiz. Bu çok heyecanlı bir iş. Uzun zamandır yapmak istediğimiz bir şeydi. Resmen isteğimizin vücut bulmuş hali bu Gorillaz. Gerçekten.”

Gorillaz Filmi Şimdiden Pink Floyd: The Wall ile Kıyaslanıyor

Albarn daha önceden Gorillaz projesinin soyutluk içereceğini de belirtmişti ancak henüz hikâye hakkında da bir bilgiye sahip değiliz. Grubu görmeye alışık olduğumuz animasyon klip formatı, bu defa uzun soluklu bir öyküyü takip edecek gibi görünüyor. Öte yandan çizgi roman sanatçısı jamie Hewlett’ın tarzının da yapımda önemli ölçüde etkin olacağı tahmin ediliyor.

Gorillaz filmi netflix animasyon

- Reklam -

Yapımı merakla bekleyenlerin, 1982’deki Pink Floyd: The Wall filmi gibi psikolojik tarafı güçlü bir filmle karşılaşmasının da mümkün olabileceği düşünülüyor.

Ekim 2020’de Albarn grubun “sözleşmeyi imzaladığı” haberini paylaşmıştı. Buna ek olarak soyut bir animasyon filmi yapmanın masraflı olduğundan bir film stüdyosu için riskli olduğunu da sözlerine eklemişti. Görünüşe göre proje nihayet kendisine bir ev bulabilmeyi başarmış.

Gorillaz projesi için belirtilmiş bir çıkış tarihi de mevcut değil.

Siz Gorillaz müzik gurubu ve geliştirme aşamasında olan filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kivoethe kivoethe dedi ki:

    Harika haber. Heyecanla bekliyorum. :slightly_smiling_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jodorowsky's Dune Kitabı

Jodorowsky’s Dune Kitabı Rekor Fiyata Satıldı: Hiç Çekilmeden Sinema Tarihini Değiştiren Proje

akbaba arıları araştırma

Etle Beslenen ‘Akbaba Arıları’nın Sırrı Çözüldü: Bağırsakları Sırtlanları Aratmıyor