in

Guardians of the Galaxy 3 Senaryosu Avengers Yüzünden Değişmeyecek

Guardians of the Galaxy 3’ün senaryosunu yıllar önce tamamlayan James Gunn, Avengers filmleri sebebiyle değişiklik olup olmayacağına dair merak edilen sorulara açıklık getirdi.

Guardians of the Galaxy 3 Avengers Endgame
- Reklam -
- Reklam -

Guardians of the Galaxy serisinin her ikisi de James Gunn tarafından yazılmış ve yönetilmişti. Ekranlarda eleştirmenlerin olumlu yorumlarını başarıyla alan iki yapım da Avengers gibi en sevilen MCU filmleri arasındaki yerini almıştı. Ancak Gunn, 2018 yılında yaptığı bazı eski Twitter paylaşımları sonrasında gelen tepkiler dolayısıyla projeden atılmıştı. Fakat bu kovulma süreci uzun sürmedi. Yönetmen, Guardians of the Galaxy 3 filmi için Marvel’ı satın alan Disney tarafından, yine gelen yoğun istekler sonrası tekrar işe alınmıştı.

Gunn daha önceki röportajlarında zaten yıllar önce Guardians of the Galaxy 3’ün senaryosunu hazır ettiğini söylemişti. Tabii ki o sıralarda Avengers: Endgame ile Avengers: Infinity War gibi iki yapım yoktu ve hayranlar Gunn’ın bu senaryoyu karakterlerin üzerindeki değişimlerden uzak bir şekilde hazırladığını varsaydılar.

Önceki röportajları aracılığıyla senaryoyu hazır ettiğini söyleyen Gunn, Gamora’nın ölmesi ve geri gelmesiyle oluşması gereken farklılıklara dikkat çeken hayranlar tarafından soru yağmuruna tutulmuştu. Sorulan her sorunun temelinde ortak bir cümle vardı: James Gunn önceden yazdığı senaryoyu değiştirecek miydi?

- Reklam -

james gunn guardians of the galaxy avengers

James Gunn: Değişimler Avengers Serisi Yüzünden Olmayacak

Bir süre bu tarz sorulara sessiz kalan ünlü yönetmen, geçtiğimiz günlerde Instagram hesabı üzerinde bir canlı yayın gerçekleştirdi. Bu canlı yayında da kendisine sürekli gelen soru aynı olunca artık bir açıklık getirmek zorunda olduğunu fark ederek şu cümleleri kurdu:
“Senaryo tabii ki değişecek, çünkü benim senaryolarım filmi çekmeye başladığım ana kadar değişmeye devam ederler. Ancak bu senaryonun değişimi Avengers: Infinity War ve Endgame filmlerinde yaşanan olaylara bağlı olarak gerçekleşmeyecek. Çünkü ben Guardians of the Galaxy 3’ün senaryosunu yazmadan önce onun senaryosunda yazanları biliyordum.”
Bu sözlerden anladığımız kadarıyla Gunn senaryoyu geliştirme aşamasındayken Avengers serisinin yazarları Stephen Mcfeely ve Christopher Marcus ile işbirliği içerisindeymiş. Kendisinin ağzından bizzat bu cümleleri duymasak da varsayım şimdilik bu yönde.

james gunn

Marvel Sinematik Evreni 2020 yılındaki yeni fazına Black Widow ile giriş yapacak. Ancak Guardians of the Galaxy 3 biraz daha ileri aşamalardaki fazların bir parçası olarak geliştirilmekte. Film için planlanan vizyon tarihi ise 2022 yılını gösteriyor.

- Reklam -

Serinin üçüncü adımı konusunda heyecanlı mısınız? Gunn’ın tekrar projenin başına geçmesi doğru bir karar mıydı?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame Kadar Epik Bir Marvel Filmi Geliyor

* Black Widow Fragmanında Yer Alan Avengers: Endgame Göndermeleri

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Adam Warlock’a bağlanacak yani hikaye. Bu konuda bir değişme olmayacak. Çok merak ediyorum zaten bu karakteri. Oradan da sonsuzluk taşlarına bağlanır mevzu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Damızlık Kızın Öyküsü Margaret Atwood

Damızlık Kızın Öyküsü Çizgi Romanı Türkçede

Maymunlar Gezegeni

Disney, Yeni Bir Maymunlar Gezegeni Uyarlaması Yapacak