in

Guardians of the Galaxy 3’ün Senaryosu Tamamlandı

James Gunn, yönetmenliğini üstlendiği Guardians of the Galaxy 3’ün senaryosunu tamamladığını açıkladı.

Guardians of the Galaxy
- Reklam -
- Reklam -

Guardians of the Galaxy 3 filminin vizyon tarihi henüz açıklanmamış olsa da, filmin senaristi ve yönetmeni James Gunn senaryo hakkında güzel bir detayı paylaştı: Gunn’ın senaryoyu yazıp bitirmesi tam bir yılını almış. James aynı zamanda önceki iki Galaksinin Koruyucuları filminin de senaristliğini ve yönetmenliğini yapmıştı. İlk GOTG filmi 2014 yılının ağustos ayında izleyicilerle buluşmuş; ikinci film ise 2017’nin nisan ayında sinemalardaki yerini almıştı.

İlk film vizyona girdiği zamanlarda çoğu izleyicinin beğenisini kazandı. Çünkü insanlar MCU’nun kendisini biraz fazla ciddiye aldığını ve bu zincirin Guardians’la kırıldığını düşünüyorlardı. İkinci film üç sene sonra yayınlandığında, eleştirmenlerden çok yüksek not aldı. Seri bu noktada bir adım daha ciddileşerek daha farklı bir boyuta taşındı. Takdir edilen yönü ise Gunn’ın bir önceki filmin senaryosunu bastıracak bir film yapmamaya özen göstermiş olmasıydı. Gardiyanlar MCU’nın ilerideki filmlerinde Avengers’ın bir parçası olarak yer aldılar. Hatta Gamora’yı Infinity War’da kaybetmiştik. Endgame filmindeyse kendisi zaman yolculuğu sırasında geri dönerek, daha genç ve biraz daha hırçın halde Galaksinin Koruyucuları’na katılmıştı. (Ya da katılacak diye tahmin ediyoruz.)

Guardians’a çekilecek üçüncü bir film haberi geldiğinde Gunn yine yönetmen ve senarist olarak projenin başına oturtuldu. Ancak başarılı yönetmenin Twitter hesabından attığı bazı Tweet’ler bşaına bela oldu. Disney bu meseleyi fark ettiğinde Gunn’ı yönetmenlik koltuğundan kaldırdı. Takvimler Mart 2019’u gösterdiğinde Gunn’ın özür dilemesi ve film kadrosundaki oyuncuların ısrarı üzerine, kendisi yeniden GOTG yönetmenliğine döndü.

- Reklam -

The Suicide Squad Çıkmazı

James Gunn, kovulduğu dönemde Marvel’ın rakibi DC tarafından The Suicide Squad filmini yazması ve yönetmesi için işe alınmıştı. İzleyeceği yol ise kısa bir süre önce belli oldu. Gunn öncelikle The Suicide Squad filmi için olan bütün çekim ve benzeri aşamaları tamamlayacak. Ardından da Guardians of the Galaxy 3’ün çekimleri başlayacak. Bunların yanı sıra Gunn iki senaryoyu da aynı anda geliştirmeye başlamış ve The Suicide Squad’ın senaryosu birkaç ayda tamamlanırken, GOTG 3’ün senaryosunu bitirmek bir seneden fazla sürmüş. Ki filmde Kraglin karakterini canlandıran ve aynı zamanda yönetmen James’in kardeşi olan Sean da, abisinin filmin çekimlerine başlanmadan önce senaryoyu tekrar gözden geçireceğini söylüyor.

- Reklam -

Bütün bunlardan anlaşıldığı kadarıyla Guardians of the Galaxy 3, izleyenleri diğer iki filmden çok daha sağlam bir senaryoyla karşılayabilir. Ancak The Suicide Squad filminin senaryosunu birkaç ayda yazdığını kendi ağzıyla söylemesi, büyük tepkilere yol açacak gibi gözüküyor. Çünkü hali hazırda David Ayer tarafından yapılmış olan SS filminin, aceleye gelen ve çizgi roman uyarlamasına ters düşmüş bir yapım olduğu söyleniyordu. Gunn’ın elinden çıkacak yeni Suicide Squad filmi aynı çöküntüye uğrarsa, bu sonraki SS projelerinin uzunca bir süre rafa kalkmasına yol açabilir. Şimdilik detayları görmeden bir yorum yapamayacağımızı söylüyor ve Gunn’ın iki uyarlamanın altından da başarıyla kalkabileceğini umuyoruz.


* The Suicide Squad, Aslına Sadık Kalacak

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Adam Warlock’a mı bağlanacak yoksa Galactus’a mı ? Bir kesim de Beyonder diyor ? Muallakta kaldım ben.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Joker

ABD Sinemalarında Joker Maskeleri Yasaklandı

Dünyalar Savaşı

Dünyalar Savaşı Dizisinden İlk Fragman Yayınlandı