in ,

Amazon Studios CEO’su Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmlerinin Güç Yüzükleri Dizisini Etkilemeyeceğini Savunuyor

Güç Yüzükleri dizisi, yeni duyurulan Yüzüklerin Efendisi filmlerinden etkilenecek mi, sorusuna  Amazon Studios CEO’sundan yanıt geldi.

Güç Yüzükleri Dizisi - Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmleri
- Reklam -
- Reklam -

Güç Yüzükleri dizisinin yapımcısı Amazon Studios, yeni duyurulan Warner Bros. imzalı Yüzüklerin Efendisi filmleri sonrasında ilk defa konuştu.

Amazon Studios CEO’su Jennifer Salke, Warner Bros.’un Embracer Group ile anlaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Salke, gelecek yeni Orta Dünya filmlerinin diziyi herhangi bir şekilde etkilemeyeceğini savunuyor.

Warner Bros.’un geçen günlerde yaptığı duyuru sonrası Yüzüklerin Efendisi hayranları evrenin yeni yapımlarla genişleyeceği haberini almıştı. Dev stüdyo J.R.R. Tolkien’in imzasını taşıyan The Lord of the Rings ve The Botti eserlerinin hakkını elinde bulunduran Embracer Group ile bir anlaşmaya varmıştı. Bu anlaşma sonucu eserlerin beyaz perde uyarlama hakkı Warner Bros.’a geçmiş oldu.

- Reklam -

Anlaşmanın ardından Amazon Prime Video üzerinden yayınlanan The Lord of the Rings: The Rings of Power dizisinin nasıl etkileneceği ise merak konusuydu. Amazon uyarlaması Tolkien kitaplarının sadece Ekler kısımlarının haklarına sahip olmasından dolayı Orta Dünya’nın tarihçesinde oldukça sınırlı bir dönemi konu alabiliyordu.

Güç Yüzükleri Dizisi - Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmleri Etkisi

Salke Variety’ye yaptığı açıklamada Güç Yüzükleri dizisinin uzun vadede izlenmesinin düşmeyeceğini söylüyor:

“(Güç Yüzükleri) dizisinden son derece gurur duyuyoruz ve diziye uzun soluklu bir yatırım yaptık. Dolayısıyla kesinlikle diziyi uzun süre devam ettirmeye yetecek hayran sevgisine sahip olacağımızı düşünüyoruz.”

Güç Yüzükleri Dizisi Toplam 50 Saatten Oluşacak 5 Sezon Sürecek

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi uyarlaması 5 sezon ile toplamda 50 saat sürecek net bir plana sahip. Dizinin yapımcıları J.D. Payne ve Patrick McKay ellerindeki senaryonun bir bütün olduğunu ve ilk sezon yayınlanmadan önce “son bölümün son karesinin bile nasıl olacağını” bildiklerini söylemişti. Bununla birlikte Amazon’un şimdiye dek çekilen en pahalı dizi unvanına kavuşturduğu dizi ilk sezon itibariyle beklenilen ilgiyi görememişti. Dizi geliştirme başkanının görevden alınmasıyla ilk sezonun yeniden çekileceği konuşulsa da yapım 2. sezonu ile yola devam ediyor.

Dizinin yapımcıları, The Rings of Power’ın kalan sezonlarında hayranlarını nelerin beklediği konusunda ağızlarını sıkı tutmaya devam ediyor. Ancak McKay yaptığı son açıklamada bazı ipuçları vermişti:

“Amazon’la bu konuda yaptığımız ilk konuşmalardan biri, Tolkien’in dünyasının Yüzüklerin Efendisi kitaplarında ve Hobbit’te aktarılan sınırlı coğrafyadan çok daha geniş olduğu duygusu üzerineydi. Númenor’un batısında büyük adalar var. Daha da batıda Valinor var. Doğuda ise hiç ziyaret edilmemiş ve keşfedilmemiş koskoca bir Rhûn kıtası var.”

- Reklam -

Yeni Yüzüklerin Efendisi Filmleri WBD

Yüzüklerin Efendisi Filmleri de Keşfedilmemiş Maceralar Arıyor

Warner Bros. çatısı altında yeni filmleri geliştirecek New Line Cinema’nın ise Yüzüklerin Efendisi ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği henüz netlik kazanmadı. Peter Jackson’ın anlaşma sonrası yaptığı açıklama hayranları heyecanlandırsa bile ünlü yönetmenin gelecek projelerde yer alıp almayacağı bilinmiyor.

New Line Cinema, Orta Dünya mitosunun daha önce keşfedilmemiş köşelerinden ilham almayı hedefliyor. Dolayısıyla Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin yeniden çevrimi, kısa vadede gündemde görünmüyor.

The War of the Rohirrim çıkış tarihi yüzüklerin efendisi anime

Stüdyonun imzasını taşıyacak The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim animasyonu ise 2024 yılında vizyona girecek.

Siz bu telif savaşları arasında Orta Dünya markasının nasıl şekilleneceğini düşünüyorsunuz?  Güç Yüzükleri dizisi, yeni filmler nedeniyle geri plana atılır mı dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilir ve bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Ortada en az 5 film çıkarılabilecek Silmarillion var ama hepsi ısrarla kendi uyduracakları hikayelerin filmlerini/dizisini çekmek istiyorlar.

    Keşke Tolkien’in ve orta dünyanın ismini kullanmadan çekseler şu dizi ve filmleri.

  2. Avatar for silence silence dedi ki:

    Doğru söylüyor bence, eğer Warner Bros. kitaplara Yüzüklerine Efendisi filmleri gibi bir oranda sadık kalırsa kendilerinin Orta Dünya ile tek bağlantıları sadece isimler ve harita üzerine olduğunu düşünürsek hiç bir şekilde diziyi etkileyeceğini sanmıyorum.

    Hala bir Orta Dünya dizisi çektiklerini sanıyorlar; çektiklerinin bir hayranın çekebileceği bir dizi veya filmden çok daha fazla bir şekilde Orta Dünya’dan uzak olduğunun farkında değiller.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Blackening Fragmanı

Slasher Klişeleriyle Alay Eden Korku Komedisi “The Blackening” Filminden Fragman Yayınlandı

Deadpool 3 Hugh Jackman Alternatif

Yeni “Deadpool” Filminde Birden Fazla Wolverine Olacak: Tüm Varyantlar Hugh Jackman’a Emanet