in

Guillermo del Toro’nun İptal Edilen H.P. Lovecraft Uyarlamasından Test Görüntüleri Paylaşıldı

Guillermo del Toro, iptal edilen H.P. Lovecraft uyarlaması “At The Mountains of Madness” filminden ürpertici test görüntüleri paylaştı.

Guillermo del Toro, İptal Edilen Lovecraft Uyarlamasını Paylaştı
- Reklam -
- Reklam -

Guillermo del Toro, yıllar önce iptal edilen ve H.P. Lovecraft romanı Deliliğin Dağlarında’dan uyarlanan At The Mountains of Madness filminin ürkütücü test görüntülerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

2017 yapımı The Shape of Water filmiyle Oscar ödülü kazanan Guillermo del Toro, çok daha öncesinde Pan’s Labyrinth filmiyle adını tüm dünyaya duyurmayı başaran bir isim. Suyun Sesi her ne kadar çok sevilse de, yönetmen çok daha öncesinde rüya projesiyle ilgili çalışmaya başlamıştı: Lovecraft’ın Deliliğin Dağlarında romanına dayanan 18 yaş üzeri bir korku filmi. Ancak ne yazık ki yapımcının planları suya düştü ve olası korku başyapıtı uyarlaması belirsiz süreliğine iptal edildi.

Guillermo del Toro'nun İptal Edilen H.P. Lovecraft Uyarlamasından Test Görüntüleri Paylaşıldı

- Reklam -

At The Mountains of Madness’ın bir del Toro rüyası filmi statüsü göz önüne alındığında, hayranların hâlâ filmin yapıldığını görmek istemesi ve del Toro’nun zaman zaman gündeme getirmesi şaşırtıcı değil. Ancak şimdi del Toro, Lovecraft filmi için vizyonunun ne olabileceği konusunda şimdiye kadarki en büyük tadı verdi. Yönetmen, nerede olduğu bilinmeyen bir buz mağarasındaki bir askerin gerçekten korkunç ve Lovecraftvari bir yaratıkla karşılaştığı At the Mountains of Madness için bir CGI testini gösteren kısa bir klibi Instagram hesabı üzerinden yayınladı.

del Toro’nun yaklaşık 10 yıl önce hazırladığını söylediği test görüntülerine hemen aşağıdan göz atabilirsiniz:

Guillermo del Toro Tarafından Paylaşılan H.P. Lovecraft Uyarlaması “At The Mountains of Madness” Test Görüntüleri | İZLE

YouTube video

(Görüntüleri Instagram üzerinden ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.)

İlk olarak 1936’da yayınlanan At the Mountains of Madness, kâşiflerin daha önce bilinmeyen bir dağ silsilesi, gizemli kalıntılar ve Elder Things olarak adlandırılan yaratıklara rastlamalarından sonra felaketle sonuçlanan bir Antarktika seferini konu ediniyor. Yazara hak ettiği şöhreti kazandıran roman olarak da bilinen eser, “bir kaçış, yabancılaşma ve yüzleşme öyküsünün yanı sıra tuhaf kurgu türünün de başyapıtı” olarak tanımlanıyor.

- Reklam -

Oscar ödüllü yönetmen, planlanan film uyarlamasında hikâyenin dehşetini tasvir etmek için ortaya ne varsa koymak istedi. Bu da doğal olarak filmin R-Rated, yani 18 yaş ve üzeri için derecelendirilmesine yol açtı. Ne yazık ki bu durum, başrolde Tom Cruise’un olacağı söylenmesine rağmen, stüdyoların film için para yatırmaktan vazgeçmelerinin en büyük bir nedeniydi.

Guillermo del Toro

Del Toro’nun iptal edilen H.P. Lovecraft uyarlamasını bir gün sinema perdesinde izlemek ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Oscar ödüllü yönetmen, planlanan film uyarlamasında hikâyenin dehşetini tasvir etmek için ortaya ne varsa koymak istedi. Bu da doğal olarak filmin R-Rated, yani 18 yaş ve üzeri için derecelendirilmesine yol açtı. Ne yazık ki bu durum, başrolde Tom Cruise ’un olacağı söylenmesine rağmen, stüdyoların film için para yatırmaktan vazgeçmelerinin en büyük bir nedeniydi.

    R-rated’ı duyunca vazgeçmişler. Biz yetişkinler zaten taş kökü yiyelim, yapmayın bize uygun film.

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    O günün şartları için R-Rated tabiri stüdyolar için oldukça korkunç gözüküyordu nedense. Ancak Deadpool ve Logan gibi yapımlarla birlikte bu önyargı biraz kırıldı. Üstüne del Toro Oscar da kazandı. Bence bugün olsaydı birçok firma R-Rated derecelendirme talebini sorun etmeden kabul edecekti.

    Hoş belki de bu paylaşımlar zaten onlara yönelik yemleme taktiğidir, kim bilir?

  3. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    10 saniyelik kesit heyecanlandırdı. Keşke yemleseler, ben hemen yutarım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Warner Bros. Discovery, Harry Potter ve Lanetli Çocuk Filmi İstiyor

Warner Bros. Discovery, Harry Potter’ın Sonrasını Anlatan “Lanetli Çocuk” Kitabını Film Yapmak İstiyor

Buz Adam Ötzi Hakkında Yeni Bilgiler

5.300 Yıl Önce Alp Dağları’nda Ölen ‘Buz Adam Ötzi’nin Hikâyesi Baştan Yazılıyor: Hakkında Bilinen Çoğu Şey Hatalı Çıktı