in

Guillermo del Toro, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Animasyon Dallarında Oscar Kazanan İlk Kişi Oldu

Guillermo del Toro, “Pinocchio” filmi ile En İyi Animasyon Oscar’ını alarak Akademi Ödülleri tarihine geçmeyi başardı.

Guillermo del Toro'dan Oscar Rekoru
- Reklam -
- Reklam -

Guillermo del Toro, 95. Akademi Ödülleri’nde Pinocchio ile En İyi Animasyon Ödülü’ne layık görüldü. Bu ödül 58 yaşındaki sanatçıyı Oscar tarihine geçirdi.

Guillermo del Toro, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Animasyon Film dallarında Akademi Ödülü kazanan ilk kişi olarak Oscar tarihine geçti. Pinnochio uyarlaması, 95. Akademi Ödülleri töreninde En İyi Animasyon Filmi Oscar’ını evine götürerek, Meksikalı film yapımcısının daha önce başka hiçbir yönetmenin bulunmadığı bir yere gitmesini sağladı. Yönetmen, törendeki konuşması sırasında şunları söyledi:

“Animasyon sinemadır. Animasyon bir tür değildir. Animasyon bir sonraki adıma geçmeye hazır.”

- Reklam -

Geçen yılın sonunda Netflix’te yayınlanan ve stop-motion tekniğiyle hazırlanan Pinokyo filminde Gregory Mann, dünya hakkında elinden geldiğince çok şey öğrenmeye hevesli olan ikonik kuklayı seslendiriyor. David Bradley’in seslendirdiği Geppetto oğlunun savaş sırasında kaybettiği için ağır bir depresyona girerek işini ve hayattaki küçük şeylerden zevk alma arzusunu kaybeder. Kaybettiği çocuğu temsil etmesi amaçlanan tahta bir kukla yaptıktan sonra, figüre Orman Perisi (Tilda Swinton) tarafından hayat verilir. Geppetto, kendisinden öncekinden çok farklı bir çocuk yetiştirme fırsatı yakalar ve böylece Dünya’da kalan zamanına dair farklı bir bakış açısı kazanır.

Guillermo del Toro Oscar Ödülü Rekoru

Guillermo del Toro İlk Oscar Ödülü’nü “#The Shape of Water Filmiyle Kazanmıştı

Filmin seslendirme kadrosunda ayrıca Sebastian J. Cricket rolünde Ewan McGregor, Count Volpe rolünde Christoph Waltz, Spazzatura rolünde Cate Blanchett ve Podestà rolünde Ron Perlman yer alıyor. Yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunun çoğu zaten Del Toro ile geçmiş projelerde çalışmıştı ve Pinokyo da oyunculara film yapımcısıyla yeniden bir araya gelme şansı verdi.

- Reklam -

Del Toro, 2017 filmi The Shape of Water’daki çalışmasıyla En İyi Yönetmen ve En İyi Film Akademi Ödülü’nü kazanmıştı. Sally Hawkins’in Elisa rolünde oynadığı film, antropomorfik bir amfibi yaratığa (Doug Jones) aşık olan dilsiz bir kadının hikâyesini anlatıyordu.

Guillermo del Toro Oscar Pinocchio

Guillermo del Toro’nun yapımlarını nasıl buluyorsunuz? Sizce bu tarz bir rekoru başka hangi isimler almalıydı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Odin Adi Gecen En Eski Kayit

‘Tanrıların Tanrısı Odin’in Adının Geçtiği Bilinen En Eski Kayıt Bulundu: İskandinav Mitolojisinin Tarihi Yeniden Şekilleniyor

Robot Avukat Dava Edildi

Dünyanın İlk ‘Robot Avukatı’ Dolandırıcılık Suçlamasıyla Dava Edildi