in ,

Oyuncu Haldun Boysan Hayatını Kaybetti

Haldun Boysan hayatını kaybetti! Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Boysan, geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.

Haldun Boysan
- Reklam -
- Reklam -

Oyuncu ve seslendirme Haldun Boysan, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirilen dizi çekimleri sırasında hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm sebebi kalp krizi olarak açıklandı.

62 yaşındaki aktör Maria ile Mustafa adlı ATV dizisinin çekimlerinin yapıldığı Ürgüp’te kaldığı otelde geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Set çalışanlarının haber vermesi üzerine hastaneye götürülen oyuncu, yapılan bütün müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi.

1958 yılında Ankara’da doğan Boysan, TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu bir isim. Ankara Sanat Tiyatrosu ve İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda da görev alan sanatçı, oyunculuğunun yanında seslendirmeleri ile de tanınıyor.

- Reklam -

1999 senesinde 11. Ankara Film Festivali’nde Gemide filmindeki Kâmil performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmasını bilen Boysan bugüne dek sayısız yapımda rol aldı.

Kurtlar Vadisi’nin İkonik Oyuncusu Tombalacı Mehmet Rolü ile de Bilinen Haldun Boysan Aramızdan Ayrıldı

Gemide (1998) filmi ile birlikte oyuncu Kara Melek (1996), Çılgın Bediş (1998), Karaoğlan (2002), Kurtlar Vadisi (2003-2004), Esir Şehrin Gözyaşları (2003), Cennet Mahallesi (2005), Köprü (2006), Canım Ailem (2008), Beni Unutma (2008), Firar (2011), Ulan İstanbul (2014) ve Alef (2020) gibi yapımlarla tanınıyor.

Haldun Boysan

Sanatçının seslendirme yaptığı yapımlar arasında Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı, Da Vinci Şifresi, Akıl Oyunları, Oyuncak Hikayesi 2, Asteriks ve Obeliks: Sezar’a Karşı, Space Jam, Robin Hood: Hırsızlar Prensi, Red Kit ve Şirinler yer alıyor.

Sıcak Çikolata ve Bence Hiç Komik Değil Boysan’ın görev bulduğu tiyatro oyunlarından bazıları.

Suzan Boysan ve Aydın Boysan çiftinin oğlu olan sanatçının popüler kültürde en çok bilinen rolü ise 2003 ve 2004 yılları arasında Osman Sınav’ın Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Tombalacı Mehmet performansı.

- Reklam -

Aynı zamanda Beşiktaş JK kongre üyesi de olan Boysan için ilk taziye mesajlarından birisi de Beşiktaş cephesinden geldi.

Peki siz Haldun Boysan hakkında ne düşünüyorsunuz? Sanatçının en sevdiğiniz rolü hangisiydi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Türk Tiyatrosunda “Kavuk” Artık Şevket Çoruh’un

Kaynak: İHA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    İlk kez Ruhsar dizisindeki emlakçı rolüyle izlemiştim. Küçük bir roldü. Sesi, duruşu, vs. artık her ne sebeptense, dizinin ana kadrosunda olması gereken birini bölüm oyuncusu olarak oynatmışlar, diye düşünmüştüm.

    Hayat verdiği role ağırlığını koyardı; ister mizahi yan karakter olsun, ister kötü, isterse başrolün sadık dostu.

    Yer aldığı yapım "eh işte"lik bile olsa o yine Haldun Boysan olarak yapması gerekeni yapıyordu.

  2. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Yazıda babası Aydın Boysan yazılmış ama Wikipedia babası Durmuş Ali Boysan diyor. Galiba yanlış yazmışsınız.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sicario inceleme

Sicario İncelemesi: Denis Villeneuve’den Kurguda Ustalık Örneği

Rocky 4 - Sylvester Stallone

Rocky 4 Yönetmen Kurgusu ile Tekrar Geliyor: Sylvester Stallone Açıkladı