in

Korku Filmi Halloween Kills Gişede “The Last Duel”u Geride Bıraktı

Halloween Kills gişe hasılatı ile Ridley Scott’ın merakla beklenen son filmi “The Last Duel”u geride bırakmayı başardı. Yapım, pandemi sonrası en iyi korku filmi açılışını da gerçekleştirdi.

Halloween Kills gişe hasılatı
- Reklam -
- Reklam -

Halloween Kills gişe hasılatı konusunda beklentiyi karşıladı. Sinemalardaki yerini alan Cadılar Bayramı Öldürür filmi ilk üç günde 50 milyon dolarlık hasılat toplamayı başardı.

David Gordon Green’in yönetmenliğini yaptığı film pandemi sonrası en iyi açılış yapan korku filmleri arasında ilk sıraya yerleşti. Venom: Let There Be Carnage, No Time to Die ve The Last Duel gibi filmlerle aynı zamanda sinemalara gelmesine rağmen film ilk haftasında global gişede oldukça iyi bir kazanç elde ederek yapımcılarını sevindirdi. Yapımın en büyük rakibi The Last Duel’u geride bırakması üzerine Halloween Kills filminin başrol oyuncusu Jamie Lee Curtis sosyal medya hesabından dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

Halloween yapımları sinema sektöründe az bir maliyet ile gişede yüksek gelirler elde etmesiyle tanınıyor. Halloween Kills (Cadılar Bayramı Öldürür) filmi de aynı ismi taşıyan diğer yapımlardan farklı bir sonuç elde etmedi. Film 20 milyon dolarlık bütçseine karşılık açılış haftasında yaklaşık 55 milyon dolarlık bir gelir elde etmiş durumda. Gişede en büyük rakiplerinden birisi olarak görülen Ridley Scott’ın yönetmenliğini yaptığı The Last Duel filmi ise 100 milyon dolarlık bütçesine karşılık henüz global gişede 5 milyon dolar barajını bile aşamamış durumda. Filmlerin en büyük kazancı ilk haftada elde ettiği düşünülürse The Last Duel yapımcılarına oldukça ciddi bir para kaybettirmiş gibi görünüyor.

- Reklam -

Halloween Kills - cadılar bayramı öldürür - gişe hasılatı

Cadılar Bayramı Öldürür Green’in 2018 yılında vizyona giren ve 76.2 milyon dolarlık ilk hafta, 250 milyon dolarlık toplam gişe hasılatı elde eden Halloween filminin yeniden çekilmiş hâli.

Halloween Kills Gişe Hasılatı ile Sıkı Bir Açılış Yapmayı Başardı

Jamie Lee Curtis’i Laurie Strode ve Nick Castle’ı ise Michael Myers rolünde gördüğümüz yapımın gişedeki başarısına rağmen eleştirmenlerden aldığı not olukça düşük. Curtis ise sosyal medya üzerinden The Last Duel ve Halloween Kills yapımlarının gelirlerini karşılaştıran bir paylaşımda bulundu. Paylaşımın altına yaptığı açıklama ise şu şekilde:

- Reklam -

“Filmin yapımında emeği geçen herkes adına çok mutluyum. Ayrıca aylar boyunca canla başla çalışıp film sinemaya çıkınca iyi bir sonuç elde etmesini isteyen The Last Duel filminin yüzlerce çalışanını da anlıyorum. İnanın, yaşadıklarınızı ben de yaşadım. Hiç iyi bir şey değil. Anlayışlı olun.”

Koronavirüs kısıtlamaları sonrası filmlerin vizyona giriş tarihleri çok daha kritik bir önem taşımaya başladı. Yapımların hedeflediği yaş kitlesinin pandeminin gidişatına göre sinemalara gitmeye çekinmesi yapımların ilk hafta hasılatlarına önemli ölçüde yansıyor. Örneğin Cadılar Bayramı Öldürür filminin gişede en büyük rakiplerinden birisi olarak görülen The Last Duel filmi henüz sinemaya gitmek için tedirgin olan kitleye hitap ediyor. Halloween Kills ise çok daha genç bir izleyici kitlesine hedefliyor. Bu durum yapımların gişedeki başarısına doğrudan etki edebiliyor.

Siz Halloween Kills yapımının sinema salonlarındaki başarısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Catwoman çizgi roman marvel ekibi

Catwoman Çizgi Roman Serisini Eski Marvel Ekibi Devralıyor

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Çocuk Galadriel

Yüzüklerin Efendisi Dizisi ‘Çocuk’ Galadriel’i de İşleyecek