in

Halyna Hutchins’in Ölümüyle Sonuçlanan Kazadan Sonra ‘Setlerde Gerçek Silahlar Yasaklansın’ Kampanyası

Halyna Hutchins’in ölmesiyle sonuçlanan kazadan sonra, setlerde gerçek silahların kullanılmasının yasaklanmasını isteyen bir kampanya başlatıldı.

Halyna Hutchins'in Ölümü
- Reklam -
- Reklam -

Halyna Hutchins’in ölümü sinema dünyasını sarstı. Çekimleri ABD’de devam eden Rust filminin setinde, Alec Baldwin’in silahının patlaması sonucu yapımın yönetmeni yaralanmış, görüntü yönetmeni ise hayatını kaybetmişti. Bu korkunç kazanın ardından setlerde gerçek silahların kullanılmasının yasaklanmasını isteyen bir imza kampanyası başlatıldı.

ABD’nin New Mexico eyaletinde gerçekleştirilen çekimler korkunç bir kazaya şahitlik etti.  The Departed ve The Cooler gibi yapımlarla tanınan, Oscar adayı ABD’li aktör Alec Baldwin’in elindeki tabanca kazayla patladı. Yönetmen Joel Souza ağır yaralanırken görüntü yönetmeni Halyna Hutchins tüm müdahalelere hastanede hayatını kaybetti.

Olaya dair gelen ilk bilgiler, hatanın Baldwin’e silahı “içi boş” diyerek veren 24 yaşındaki silah uzmanından ve yönetmen yardımcısından kaynaklı olduğu yönündeydi. Öte yandan Santa Fe’nin yerel güvenlik güçleri olayı araştırmaya devam ediyor.

- Reklam -

Halyna Hutchins’in Ölümü, Setlerdeki Uygunsuz Çalışma Şartlarını Yeniden Gündeme Taşıdı

Şimdi ise sette gerçek ateşli silahların kullanımının yasaklanması ve set ekibi için daha iyi çalışma koşulları talep eden bir kampanya başlatıldı. İmza kampanyası kısa sürede 50 bin kişi tarafından imzalandı.

Kampanya metninde şu ifadelere yer verildi:

Önlenebilir bu trajedinin bir daha asla yaşanmamasını sağlamamız gerekiyor. 21. yüzyılda böyle bir olayın yaşanmasının hiçbir mazereti bulunmuyor. Film setlerinin gerçek silahlara ihtiyacı yok. Artık Brandon Lee’nin de benzer yolla hayatını kaybettiği 90’lı yıllarda yaşamıyoruz. Başka yetenekli insanları da aynı sebeplerle kaybetmeden önce derhal bir şeylerin değişmesi gerekiyor.”

halyna hutchins
Halyna Hutchins

Kampanya yalnızca sinemaseverler tarafından değil sinema dünyasından da önemli isimlerce sahiplenildi. The Leftovers ve Mare of Easttown dizilerinin yönetmeni Craig Zobel, Twitter hesabı üzerinden şöyle konuştu:

- Reklam -

“Artık sette boş silahlara ya da herhangi bir şeyle dolu silahlara ihtiyaç yok. Bunlar tamamen yasaklanmalı. Artık bilgisayarlar var. Mare of Easttown’daki silah sesleri tamamen dijital. Dijital olduğu muhtemelen anlaşılıyor. Ama bu, kimin umurunda? Ortada alınmaması gereken bir risk var.”

Çekimlerine belirsiz bir tarihe kadar ara verilen Rust filmi, 19. yüzyılda geçen bir western yapımı. Alec Baldwin filmde kanun kaçağı Harland Rust karakterini canlandırıyor.

Siz bu kampanya hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Bruce Lee’de sanırım film çekimi sırasında yine gerçek mermi nedeniyle ölmüş. Yine Bruce Lee’nin oğlu Brandon Lee ‘‘The Crow’’ filminin çekimleri sırasında kazayla gerçek kurşun sebebiyle ölmüş :neutral_face:

    Bizde de Serkan Altunorak böyle bir kaza geçirmişti.

  2. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Bruce Lee mermiyle falan ölmedi yalnız.Nedeni tam belli olmamakla beraber ki en güçlü söylenti beyin tümörü uykusunda ölüyor.

  3. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Bruce Lee’den tam emin olamadım zaten :sweat_smile:

  4. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Çaktırma ama Wiki’den baktım ben de ama kurşun olmadığını biliyordum her türlü.Sadece tam olayı bilmiyordum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

vikingler amerika keşif tarihi

Vikingler, Amerika’yı Kolomb’dan 471 Yıl Önce Keşfetmiş Olabilir

Marvel Studios Daredevil ve Punisher

Marvel Studios’un Daredevil ve Punisher’ı Sinematik Evren Dışında Tutma Nedeni Ortaya Çıktı