in

“Hamlet”in Doğuşunu Konu Alan Roman Film Oluyor: Başrolde Tom Holland Var

Hamnet film uyarlaması yolda. Maggie O’Farrell’ın ödüllü romanı Sam Mendes imzası ile beyaz perdeye taşınıyor.

Hamnet Film Tom Holland
- Reklam -
- Reklam -

Hamnet film uyarlaması için hazırlıkla başladı. Maggie O’Farrell imzalı kitap, Oscarlı yönetmen Sam Mendes’e emanet. Yapımın başrolünde ise son dönemlerin popüler ismi Tom Holland yer alıyor.

Britanyalı yazar Maggie O’Farrell’ın 2020 yılında yayımlanan ve Türkçeye 2022 yılında tercüme edilen Hamnet romanı; yayımlandığında birçok olumlu eleştiri ve ödül almayı başardı.

Women’s Prize, Dalkey Literary Awards ve National Book Critics Circle Award’a değer bulunan roman William Shakespeare’in dünyaca ünlü oyunu Hamlet’in perde arkasındaki hikâyeye odaklanıyor. 1500’lü yılların sonunda Londra’nın doğusundaki bir kasabada geçen eser, hem tarihsel gerçekleri ele alıyor hem de Shakespeare’in bu kült eseri nasıl kaleme aldığına dair bir yolculuğun peşine düşüyor.

- Reklam -

Hamnet Filmi Hakkında Bilinen Detaylar Kısıtlı

Spider-Man, Uncharted, Cherry ve The Devil All the Time gibi yapımlarda boy gösteren BAFTA ödüllü aktör Tom Holland; yapımın başrolü olarak izleyicilerin karşısına çıkacak.

Production Weekly’nin aktardığına göre romanın senaryoya adaptasyonu Superstore ile tanınan Chiara Atik’e emanet edilmiş durumda.

Hamnet Filmi Tom Holland

Hamnet’in filme uyarlanacağı haberi ilk olarak Haziran 2021 tarihinde duyurulmuştu. Şimdi ise aradan geçen yılın ardından yönetmen ve başrol tercihleri de ortaya çıktı.

American Beauty ile Oscar’a layık görülen 1917, Skyfall ve Road to Perdition ile adından söz ettiren Sam Mendes; alternatif Shakespeare anlatısının başına geçen isim oldu.

- Reklam -

Şu anda geliştirilme aşamasında olan yapımın prodüksiyon takvimi, oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi gibi detayları henüz kesinlik kazanmadı.

Tom Holland 2021 yılında attığı bir tweet’te Maggie O’Farrell’ın Hamnet kitabını okuduğunu ve kitabın finalinden sonra “kesinlikle yere serildiğini” paylaşmıştı.

Sam Mendes
Sam Mendes

Kitap Türkçeye Kıvanç Güney tarafından tercüme edildi ve Domingo Yayınevi etiketiyle yayımlandı. O’Farrell ise son olarak 2022’de The Marriage Portrait adlı eserini okurlarla buluşturdu.

Siz Hamnet kitabını okumuş muydunuz? Mendes imzalı uyarlamadan neler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: World of Reel

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 The British Book Awards Kısa Listeler

2023 The British Book Awards’ta Kısa Listeler Açıklandı

Farelerde Mini Boynuzlar Çıkarıldı

Bilim İnsanları Farelerde ‘Mini Boynuzlar’ Çıkartmayı Başardı