in

Hans Zimmer, “Dune” Filmi İçin Christopher Nolan’ı Reddetmiş!

Hans Zimmer ve Christopher Nolan ortaklığı yıllar sonra ilk defa bozuldu. Zimmer, tercihini bilimkurgu uyarlaması “Dune” filminden yana kullanmış!

hans zimmer dune film
- Reklam -
- Reklam -

Dennis Villeneuve’ün çekeceği yeni Dune filmi konusunda içimizin rahat olduğu bir konu varsa o da yapımın müziklerini Oscar ödüllü Hans Zimmer’ın besteleyecek olması. Şimdiyse Zimmer’ın Dune için büyük bir fedakârlık yaptığını öğrendik.

Christopher Nolan’ın sevilen yapımlarının müzikleri The Prestige’den beri Hans Zimmer tarafından hazırlanıyor. Nolan ve Zimmer’ın bu konuda iyi bir ikili olduklarını da kabul etmek gerek. Batman Begins, The Dark Knight, Inception, Dunkirk gibi filmler birçok açıdan tartışılsa da çoğu zaman müziklerine kimse diyecek söz bulamıyordu. Şimdiyse bu güzel ortaklığın bozulma zamanı.

Nolan’ın Robert Pattinson’ı başrole getirdiği Tenet filmi şimdiden hayli konuşuluyor. Her zaman olduğu gibi Nolan’ın bu filmi için de müzikler Hans Zimmer’a emanet edilmek istemiş. Ancak ünlü besteci, aynı yıl içinde çıkması beklenen Dennis Villeneuve’ün Dune filmi için bu Nolan’ı elinin tersiyle itmiş!

- Reklam -

Frank Herbert’ın meşhur bilimkurgu serisi Dune’dan uyarlanacak yeni film, kadrosundaki Oscar Isaac, Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Stellan Skarsgard, Javier Bardem ve Josh Brolin gibi isimlerle de dikkat çekiyor.

- Reklam -

Dune

Zimmer’ın tercihi sonrası Tenet filminin müzikleri Black Panther ile En İyi Film Müziği Oscar’ını da alan Ludwig Göransson’a emanet edildi.

Zimmer’ın The Playlist’e yaptığı açıklama şu şekilde:
“Dune benim ergenlik yıllarımın favori kitabıydı. Ayrıca Denis Villeneuve’a bayılıyorum. ”
Zimmer, filmin kurgucusu Joe Walker ile birlikte çalışmayı ve 80’lere döndüren işbirliklerini nasıl sevdiğini anlatmaya devam ediyor. Zimmer ayrıca Dune konusundaki mevcut çalışmaları dinlemesinin ilginç olduğunu da söylüyor. Ancak 1984 yapımı David Lynch’in Dune’unu da hiç görmediğini sözlerine ekliyor.
“Dune’u yapmak zorundaydım. Nolan benim bunu yapmak zorunda olduğumu anlayacaktır. O da iyi olacak. Ludwig benim arkadaşım ve arkadaşlık bir yana, o işinde gerçekten iyi.”
Dune’un 20 Kasım 2020‘de gösterime girmesi bekleniyor. Tenet ise 17 Temmuz 2020′de bizlerle olacak.
Kaynak: IndieWire


* Christopher Nolan’ın Sinemaya Bakışını Değiştiren 30 Film

* Yeni Dune Filmi Romana Sadık Kalacak!

* Dune: İyi Bilimkurgu İyi Edebiyattır

* Christopher Nolan Sinemasına Dair

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    Çıkmadan Dune’u da okumak lazım.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bence büyük bir hata yapmış. Dune gişede çakılacak bence.

  3. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    Sadece Dennis Villeneuve etmeni bile 3 kat gişe hasılatı demek.

  4. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Allah korusun o nasil söz öyle. Koskoca Dune yav bu. Üzülürüm bak kötü çıkarsa.

  5. Avatar for Sheril Sheril dedi ki:

    Neden boyle dusundunuz? Merak ettim.
    Bence gisede basarili olur ciddi bir produksiyon sureci olacak ve yonetmen benim suphe etmedigim muthis bir isim. Hans Zimmer muzikleri ve Dune temasi, icgudusel olarak tam uyum gibi geliyor

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

Halloween

Kült Korku Filmi “Halloween”e 2 Yeni Devam Filmi Geliyor

Arızanın Merkezine Seyahat

Âhir Zaman Kâşifleriyle “Arızanın Merkezine Seyahat” Başlıyor