in ,

Hans Zimmer, Dune Ekibini Deneysel Müzik Fikirleriyle Deli Ediyor

Hans Zimmer, merakla beklenen Dune için birçok deneysel çalışma yapıyor. Ünlü bestekâr Denis Villeneuve’ün yeni filminde bütün fikirlerinin kullanılacağından emin değil.

Hans Zimmer Dune
- Reklam -
- Reklam -

Hans Zimmer yorulmak bilmeyen yaratıcılığıyla Dune ekibinde karmaşaya sebep oluyor. Sadece bu yıl No Time to Die ve Wonder Woman 1984 gibi iki büyük projeyle birlikte toplam yedi eserde çalışan Alman asıllı müzisyen, Dune filmi için onlarca fikri olduğunu belirtti.

Zimmer, Variety’ye verdiği röportajda filmde kullanılacak müzik için ihtimallerin sonsuz olduğunu söyledi. Şu sıralar Dune için kompozisyon deneyleri yaptığını, filmin yönetmeni Villeneuve ile çalışmanın “ilham verici olduğunu” belirtiyor:

“Şu an müzikleri yapıyorum, her gün yeni yeni fikirler geliyor aklıma. Onlarca deney yapıyorum ve herhangi birisini filmde duyar mıyız hiç emin değilim. Yine de işimize çok önem gösteriyoruz, farklı bir şey yapmaya çalışıyoruz. Elle tutulur, onur duyacağımız bir iş çıkartmak, kitabın hakkını verebilmek istiyoruz.”

- Reklam -

dune film
Zimmer şu anlık sadece müziği yapmakla ilgilendiğini söylüyor. Salgın sırasında büyük orkestrayla kayıt yapmanın zorluklarını ileride düşüneceğini de sözlerine ekliyor.

“Şimdilik iyi gidiyorum. Yavaş yavaş kayıt imkânımız da oluyor, şu an Londra ve Viyana’da kayıtlar devam ediyor. Her zaman tuhaf bestelerim oldu ve küçük enstrüman gruplarını kullanmayı öğrendim. Yani benim için bütün orkestrayı kullanamamak çok da yeni bir şey değil. Uzaktan çalışmak zor olsa da, böyle yapmamız gerekiyorsa, böyle yapacağız. Şu sıralar sadece bütün müzisyenlerin materyali anlamış olup olmadığını önemsiyorum. Bir de hepsinin çalışıp çalışmadığını.”

Hans Zimmer Dune İçin Christopher Nolan’ın Tenet’ini Reddetti

Zimmer Frank Herbert’ün bilimkurgu klasiği eserinin gençlik yıllarında favori kitaplarından olduğunu, film için teklif geldiğinde reddetmenin imkânsız olduğunu da ekliyor. Villeneuve’yle birlikte Dune için çalışmak o kadar cazipmiş ki, uzun zamandır birlikte çalıştığı Christopher Nolan’ı Tenet filminde yalnız bırakmak zorunda kalmıştı.

- Reklam -
Hans Zimmer
Hans Zimmer

“Dune’u yapmak zorundayım. Chris nedenlerimi anlıyor. Bensiz de harika bir iş çıkartacak.”
Tenet filminde Black Panther ve The Mandalorian’ın müziklerini hazırlayan Ludwig Göransson’un bestekarlık yaptığını belirtelim.

Denis Villeneuve’ün yazıp yönettiği, müziklerini Hans Zimmer’ın hazırladığı, Paul Atreides rolüyle Timothée Chalamet’i, Chani rolüyle Zendaya’yı ve Duncan Idaho rolüyle Jason Momoa’yı izleyeceğimiz Dune filmi 18 Aralık 2020’de sinemalara gelecek.

Dune filmi için heyecanlı mısınız? Zimmer’dan beklentileriniz neler? Kayıp Rıhtım Forum’da konuşalım.


* Dune Görüntü Yönetmeni: “Star Wars İlhamını Dune’dan Aldı”

Kaynak: indiewire

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Usta umarım bu filmle oscar dahil tüm ödülleri toplarsın.

  2. Avatar for Abyss Abyss dedi ki:

    Bu seneki Oscar’da en iyi film müziği ödülü için, daha önce de Oscar kazanmış iki kişi konuşulacak muhtemelen. Birisi Hans Zimmer, diğeri ise Ludwig Göransson. Benim ikisine de güvenim tam (hangisi kazansa mutlu olurum açıkçası).

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Unsolved Mysteries netflix

Stranger Things Yapımcısından Unsolved Mysteries Belgeseli: İlk Fragman Yayında

Nasrullah Cami restorasyon

500 Yıllık Nasrullah Cami Badanalı Restorasyonu ile Tepki Topladı