in

Harrison Ford, “Indiana Jones” Rolünü Chris Pratt’a Kaptırmak İstemiyor

Yeni Indiana Jones filmi ufukta gözüktü. Harrison Ford ise başrol hakkında çok net konuştu!

jones harrison ford
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Indiana Jones filmi yolda. Yapımın yönetmenliğini seriyle özdeşleşen Steven Spielberg yapacak. Filmin konusu hakkında ise henüz bir bilgi sahibi değiliz. Fakat Harrison Ford’un yeni Indiana Jones filminde bir kez daha yer almak istediğini biliyoruz.

Usta aktör muhtemelen efsanevi hazine avcısı rolünü son bir kez daha oynamak istiyor. Ama ortada bir süredir Guardians of the Galaxy’deki performansı ile aranan oyuncular arasına giren Chris Pratt’ın Indiana Jones rolünü istediği şeklinde bir haber de dolanıyor. Verdiği röportajlarda bir evet, bir hayır diyerek açık kapı bırakan ama kararın henüz verilmediğini belli eden Pratt’ın, projede yer alıp almayacağı konusunda Harrison Ford’dan geçtiğimiz günlerde beklenmedik bir çıkış geldi.

Variety’nin uzattığı mikrofona konuşan Harrison Ford rengini açıkça belli etmekten çekinmemiş:
“Ya o, ya ben!”

- Reklam -

Videodan da görebileceğiniz gibi Harrison Ford, soruya yanıtını verip röportajı noktalayacak kadar hassas. Onun bu pozisyonunu koruması Chris Pratt’ın beşinci Indiana Jones filminde rol almasının önündeki en büyük engellerden birisi olabilir. Konuya ilişkin Steven Spielberg’ün yaklaşımı ve senarist Jon Kasdan’ın nasıl bir senaryo kaleme aldığı da diğer belirleyici etmenler olarak göze çarpıyor.

- Reklam -

Sevilen aktör Harrison Ford’un, Star Wars: The Force Awakens’taki Han Solo rolü sonrası bir kez daha kendiyle özdeşleşen bir rolde seyirci ile buluşmak istemesini makul karşılamak gerekiyor. Tabii onun çizdiği bu net çizgiyi yapımcılar soru işareti ile karşılayabilirler. Sonuçta Pratt’ın Indiana Jones’un yeni macerasında yer alması ciddi bir ilgi ve gelir artışı demek. İştah kabartıcı bu ihtimale yapımcıların hayır demesi zor olacaktır.

Görünen o ki Indiana Jones 5 karar aşamasına doğru hızla ilerliyor. Chris Pratt’ın varlığının getireceği artı değerler, karakter ile özdeşleşmiş Harrison Ford’un tepkisi bir terazide tartılsa acaba hangisi ağır basar? Bunun kararını yönetmen Steven Spielberg ve yapımcılar verecektir.

Indiana Jones’un yeni macerasının 2021 yazında gösterime girmesi planlanıyor. Filmin senaryosu ise Solo: A Star Wars Story’den tanıdığımız senarist Jon Kasdan’a ait olacak.

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Bence Pratt filmde yer aldı diye öyle ahım şahım gelir artışı olacağını hiç zannetmiyorum çünkü Ford zaten ünlü ve serinin sadık hayranları var. Şahsen yeni neslin bu filme çok fazla ilgisi olduğunu da zannetmiyorum (Belki de vardır), bence çoğu genç Ford’u Star Wars ile tanıyor. Belki de zaten bu yüzden Pratt’ı oynatıp gençlerin ilgisini çekmek istiyorlar. Eğer Ford’un yerine Pratt konursa bu filmi asla izlemem. Ehehehe nedenini aşağıda harika bir şekilde açıklamışlar. :slight_smile:

  2. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Bence artık yeni oyuncularla yeni maceralara başlanması gerekir indiana jonesin. Star wars han solo filmi bana göre çok başarılıydı. Önemli olan birbiriyle uyumlu oyuncuları seçmek gerisi zaten geliyor. Zaten kristal kafatası krallığında da yaşlı oldugu için fazla bir şeyini görmemiştik Harrison fordun,filmi Shia LaBeouf kurtarmıştı.

  3. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Harrison Ford, Vonnegut’un sinemadaki yansıması belki tarz itibarıyla. Bunu tamamen eksantrik olma bağlamında söylüyorum. Ford, tuhaf biri. Harika bir oyuncu.

    Bence niye olmazı biraz açıklamam gerekli. Ford, oyunculuk bağlamında da nevi şahsına münhasır karakterler yaratıyor. Kendi tarzıyla ördüğü karakter, oynadığı filmle inanılmaz bir bağlantı kuruyor ve o karakteri ayrı düşünmek mümkün değil. Çünkü yapımın temelinde büyük bir parçasını oluşturuyor. Bu kendine özgü tarzının da tekrarlanması pek olası değil. Yapılamıyor görüyoruz.

    Han Solo filmi bunun en güzel örneği. Oyuncu ne kadar iyi olursa olsun, problem başka. O yapımda Solo aracılığıyla Ford’un temsil ettiği tarz çok özgün bir noktada ve bunu gerçekten kendisinden başkası yapar demek zor. Bu Indiana Jones için de geçerli. O filmlerde Ford’la yakalanan hissi yakalamak zor; ancak farklı ve deneysel şeyler denenebilir ve başka özgün bir his yakalanmayı deneyebilirler. Bence bu daha doğru olur ve ancak böyle başarılı olurlar. O da artık “Indiana Jones” filmi olmaz. İlla devam edeceklerse o evrende geçen başka özgün bir kimliği yaratmalılar.

  4. Avatar for mit mit dedi ki:

    Ben Indiana Jones rolünde Harrison Ford’tan başkasını düşünemiyorum. Onunla alıştık, onunla sevdik. Başkası çok sırıtacaktır. Han Solo filminde gördük işte… O tadı veremiyor. Ya da dizilerde oyuncu değişikliği olduğunda karakterin bir türlü oturmaması da örnek gösterilebilir.

    Bence Ford’suz Indiana Jones olmaz, olmamalı. Çok istiyorlarsa bayrağı aynı evrendeki benzer bir karaktere devrettirebilirler. Yeni bir seri başlatabilirler vs. Oturmuş şeylerle oynamasınlar artık.

    Edit: Cem’le aynı şeyi yazmışız aşağı yukarı, şimdi fark ettim :slight_smile:

  5. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Pratt keainlikle iyi bir oyuncu ama Ford olmadan olmaz zaten oynayacağı son Jones filmi . Buyuk ihtimale bu filmi diğer uclemeler için bir hazırlık filmi olacak yeni oyuncular filan tanitacaklar … ve Bence filimde jones ölecek ( Adami benim eserim dediği göz bebeği gibi baktığı tüm serilerde oldurdurecekler, usta bir sanatçının başına gelebilecek en kötü şey …

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Nebula

Nebula Ödülleri’ne Yeni Kategori: En İyi Oyun Senaryosu

yeni tabular inceleme

Yeni Tabular: Geleceğe Dair Kapsamlı Bir Uyarı