in

Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın 20. Yılına Özel 2 Proje Duyuruldu

Harry Potter ve Felsefe Taşı filmi 20 yıl önce gösterime girdi. WarnerMedia ve Wizarding World, yıldönümüne özel 2 projenin duyurusunu paylaştı.

Harry Potter ve Felsefe Taşı 20. Yıl Özel
- Reklam -
- Reklam -

J.K. Rowling’in kaleme aldığı Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabı, ilk defa rafları süslemeye başladığında tarihler 26 Haziran 1997’yi gösteriyordu. Kısa sürede birçok okura ulaşan kitap, okurunu gerçek dünyadan alıp bir tren istasyonunun görünmeyen bir peronuyla büyülü dünyaya götürüyordu.

Kısa süre içerisinde okunma listelerini alt üst eden roman, devam kitaplarıyla da tüm dünyada milyonlarca hayranın sevgisini kazanmaya başladı. İşte, bu romanın ilk yayınlanışından 4 yıl sonra, filmi de vizyona girdi. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone adıyla da bilinen maceranın yayınlanışının üzerinden yıl bazında tam 20 sene geçti. WarnerMedia ve Wizarding World da yıldönümüne özel olarak 2 yeni özel projenin müjdesini verdi.

Bu özel projelerden ilki bir yarışma şekilde okurların karşısına çıkacak. Hayran yarışması adı altında duyurulan sınav dört saat uzunluğunda olacak ve Büyücülük Dünyası hayranlarının bilgilerini test edecek.

- Reklam -

Harry Potter ve Felsefe Taşı Filmi 20. Yıl Etkinlikleri Dijitalde de Olacak

Harry Potter ve Felsefe Taşı 20. Yıl Özel

Diğer proje ise Harry Potter filmlerinin kesitlerini içeren özel bir gösterim olacak. Şu anda Warner Bros. Unscripted Television ve Warner Horizon ortaklığıyla hazırlanan proje Amerika Birleşik Devletleri’nde hazırlanıyor. Bu yılın sonlarına doğru proje HBO Max, Cartoon Network ve TBS gibi kanallarda da gösterilecek. Böylece dünyanın dört bir yanındaki olabilecek en yüksek katılım oranını yakalama şansı elde edecekler.

Warner Bros. Global Kids Başkanı Tom Ascheim yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- Reklam -

“Büyücülük Dünyası sihrini onlarca yıldır tutkuyla canlı tutan eski ve yeni hayranlar için, bu heyecan verici özel etkinlikleri düzenliyoruz. Söz konusu projeler Harry Potter hayranlarının rahatça ulaşabilmesi adına dijital ve yerel olmak üzere birçok platformda yayınlanacak. Tüm Potter hayranları, içlerindeki Hermione Granger’ı kucaklayarak ve Büyücü Dünyası bilgilerini inceleyerek bu benzersiz kutlama için hazırlıklarını yapabilirler. Sıradan Büyücülük Düzeyi sınavına katılmanın nasıl bir şey olabileceğini merak eden hayranlar adına bu etkinlik olabilecek en yakın şey!”

Harry Potter ve Felsefe Taşı için hazırlanan bu kutlamalar konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Filmi sinemada izleme şansınız olmuş muydu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Doga_Potterhead Doga_Potterhead dedi ki:

    Bie Potterhead olarak çok mutlu oldum:D

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hokkabaz 2 cem yılmaz

Cem Yılmaz Duyurdu: Hokkabaz’ın Devamı “İskender” Geliyor

Rick and Morty Krapopolis

Rick and Morty Yaratıcısının Yeni Dizisi Krapopolis, Blok Zinciri Kullanarak Tarihe Geçecek