in ,

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Filmi Dahil Yeni Büyücülük Dünyası Yapımları Yolda Olabilir

Harry Potter ve Lanetli Çocuk filmi dahil yeni Büyücülük Dünyası yapımları ön hazırlık aşamasında. Warner Media CEO’su serinin potansiyelinden bahsetti.

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Film HBO Max
- Reklam -
- Reklam -

Warner Media’ya ait olan dijital yayın platformu HBO Max, daha önce defalarca “olmayacak” şeklinde duyurulan projenin üzerine gitmeye başladı. Gelen son söylentilere göre Harry Potter dünyasında geçecek yeni diziler ve devam filmleri yolda. Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyatro oyunu da Warner Bros. imzasıyla filme uyarlanabilir.

Geçen ocak ayında yeni Harry Potter dizisinin yolda olduğunu duyurmuştuk. HBO Max’in Büyücülük Dünyası’nı konu alacak yepyeni projeler için ön hazırlık aşamasına geçtiği açıklanmış; ortaya da pek çok teori atılmıştı.

O sırada Wizarding World’ün hangi kapısının aralanacağı net olarak duyurulmamıştı. Gelen tek bilgi Harry Potter evreninin dizi dünyasında genişleyeceği yönündeydi. Şimdiyse işler çok hafif de olsa netleşmeye başlıyor.

- Reklam -

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Dizisi Dahil Yeni Büyücülük Dünyası Projeleri Yolda Olabilir

Warner Media CEO’su Jason Kilar, perşembe günü katıldığı bir yatırımcı konferansında HBO Max ve Warner Bros. özelinde Harry Potter dünyasının genişletilme isteğinden bahsetti.

Harry Potter markasıyla ilgili yeni çalışmaların sürdüğünü belirten Kilar, yazar J.K. Rowling ile ortaklık yapabildikleri için inanılmaz derecede minnettar olduklarını da ifade etti. Kilar, Morgan Stanley Technology, Media & Telecommunications Conference’ta katıldığı oturumda Potter dünyası için “orada çok daha fazla eğlence ve potansiyel olduğunu” iddia etti.

Harry Potter ve Lanetli Çocuk Film HBO Max

Jason Kilar’ın yorumları her ne kadar hâlâ çok belirsiz olsa da en olası devam filminin Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyatro oyununun uyarlaması olacağı yönünde ciddi iddialar var. Potter dünyasında geçecek hem dizi hem de filmler için önemli ön hazırlıkların yapıldığı biliniyor.

HBO ve HBO Max şu anda toplamda 41,5 milyon aboneye sahip. HBO Max henüz dünyanın pek çok ülkesinde hizmete girmiş durumda değil.

- Reklam -

Harry Potter kitaplarının son cildi Ölüm Yadigârları 2007 yılında yayımlanmıştı. 8. macera olan Lanetli Çocuk ise “oyun” türünde kaleme alınmış ve 2016 yılında tiyatroda sahnelenmişti. Oyunun film uyarlamasının yapılmayacağı da daha önce tekrar tekrar ifade edilmişti. Ancak Koronavirüs pandemisi tiyatro (ve sinema) salonlarını zor durumda bırakınca birçok yapımcı planlarını değiştirdi. Neredeyse her büyük şirket kendi dijital yayın platformuna sahip. Warner Media da bu noktada HBO Max ile ciddi bir yatırımın içinde. Dolayısıyla yeni Harry Potter dizi ve filmlerinin yolda olması, artık Cursed Child’ı da ihtimaller dahiline alıyor.

Jack Thorne’un kaleme aldığı Lanetli Çocuk hikâyesi Hogwarts Savaşı’ndan 19 yıl sonrasında geçiyor. Harry, Hermione, Ron gibi karakterlerin artık yetişkin olduğu eserde; bu neslin çocuklarının maceralarını takip ediyoruz. Tiyatro oyunu izleyiciyi, Zaman Döndürücü sayesinde geçmişe giden ve burada zamanın akışına önemli hasarlar veren ekibin Karanlık Lord’u geri getirdiği alternatif bir maceraya davet ediyor.

Harry Potter Dizisi HBO Max

Şu sıralar, Büyücülük Dünyası’nda geçen ve Harry Potter’dan yıllarca öncesini konu alan Fantastik Canavarlar serisinde 3. filmin çekimleri devam ediyor. Fantastic Beasts filmleri, Potter yapımlarında olduğu kadar ses getirememiş gözüküyor. Dolayısıyla yapımcıların doğrudan bir “devam hikâyesine” yönelme ihtimali iyice güçleniyor.

Peki siz son gelişmeleri nasıl karşılıyorsunuz? Warner Media’nın Wizarding World planlarına dair tahminleriniz var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Sömürmeye devam.kaliteli olması düşük ihtimal.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Voldemort’un origin hikayesi, Hogwarts’ın Kuruluş hikayesi (Salazar Slytherin vs.), Harry Potter hikayesinin geleceğinde geçen yeni iyi ve kötü karakterlerin anlatıldığı hikayeler gerekiyor.

    Eğer bu evren ilerleyecekse Johnny Depp gibi devasa isimlerin başrol olduğu filmlerle değil yeni çocuk karakterlerin hikayesiyle ve origin hikayelerle ilerleyecek bence.

    İlk önce yapılması gereken şey de Harry Potter karakteriyle vedalaşmak olacak bence. Harry Potter ismi evren ve projeler üzerinde büyük baskı oluşturuyor. Bu isim ortada kaldığı sürece ne yapılırsa yapılsın beklentileri karşılayamayacak, hayal kırıklığı olacak.

    Yeni hikayeler, yeni başlangıçlar gerekiyor kanımca. Star Wars’ın The Mandalorian ile yaptığı gibi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Parlayan Köpek Balığı

300 Metre Derinlikte Yaşayan Parlayan Köpek Balığı Bulundu

Gök Tenri'nin Kılıcı - Mahir Şanlı

Mahir Şanlı’nın Türk Mitolojisinden Beslendiği “Gök Tenri’nin Kılıcı” Adlı Romanı Çıktı