in ,

Andy Serkis’in Yöneteceği Hayvan Çiftliği Filminde Çalışmalar Başlıyor

Hayvan Çiftliği filmi çalışmaları başladı. George Orwell’in peri masalından uyarlanacak film, Andy Serkis tarafından yönetilecek.

Hayvan Çiftliği Filmi Andy Serkis
- Reklam -
- Reklam -

Hayvan Çiftliği filmi için çalışmalar başladı. George Orwell’in peri masalı Animal Farm’dan uyarlanacak yapım Andy Serkis tarafından yönetilecek.

İlk olarak 1945’te yayımlanan distopik roman, bir grup çiftlik hayvanının toplumsal eşitliği sağlamak için insan sahiplerine karşı ayaklanmasını konu ediniyor. Özellikle “Bütün hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir,” cümlesiyle hafızalara kazınan eser, Orwell’in Bin Dokuz Yüz Seksen Dört ile birlikte en çok okunan eserleri arasında yer alıyor.

En çok Yüzüklerin Efendisi serisindeki Gollum ve Maymunlar Cehennemi’ndeki Caesar rolleriyle adından söz ettiren Andy Serkis, ayrıca kamera arkasına da bazı işler yaptı. Hobbit üçlemesinde ikinci yönetmen olarak Peter Jackson’a yardım eden Serkis, 2017 yılında biyografik filmi Breathe ile yönetmenliğe adım attı. Son olarak Tom Hardy’nin başrolünde yer aldığı Sony/Marvel filmi Venom: Let There Be Carnage’ı yönetti.

- Reklam -

Serkis’in Hayvan Çiftliği odaklı bir film yapma isteği asında oldukça eskilere dayanıyor. On yıldır dile getirilen proje ile ilgili son olarak 2018’de bir haber çıkmış ve Netflix üzerinden bir film geleceği duyurulmuştu. Ancak belli ki o günden bu yana Andy Serkis ve Netflix’in yolları ayrılmış gözüküyor. Yine de proje ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Andy Serkis: “Hayvan Çiftliği Filmi Her Yaş için İzlenebilir Olacak”

Hayvan Çiftliği Filmi Andy Serkis Animal Farm

Deadline’ın haberine göre Serkis sonunda Orwell’in distopik romanı Animal Farm’ın animasyon film uyarlamasını yapmaya hazır. Aniventure ve Serkis’in şirketi The Imaginarium ile ortak olacak projenin senaryosunu Nicholas Stoller yazıyor. Serkis, Orwell’in güçlü, esprili ve duygusal hikâyesini olağanüstü bir şekilde hayata geçirmeyi umduğunu söyledi.

- Reklam -

“Bu olağanüstü peri masalını beyaz perdeye taşımanın zorlu yolculuğu, sonunda Aniventure ve Cinesite’teki harika ekiple ortak olma fırsatıyla ödüllendirildi. Birlikte Orwell’in her zaman geçerli başyapıtı olan versiyonumuzu, duygusal olarak güçlü, esprili ve her yaş için sevilebilir hale getirmeyi umuyoruz. Sadece zamanımızın değil, gelecek nesillerin de hikâyesi.”

Şu an için filmin hangi büyük stüdyo ile geleceği, seslendirme kadrosunda kimlerin yer alacağı ya da ne zaman çıkacağı gibi bilgiler açıklanmamış olsa da, prodüksiyonun başlamasıyla birlikte daha fazla bilginin paylaşılacağı tahmin ediliyor.

Hayvan Çiftliği’ni okumuş muydunuz? Sizce ortaya nasıl bir uyarlama çıkacak? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Johnny Depp: "Karayip Korsanları Filmini Hiç İzlemedim"

Johnny Depp: “Karayip Korsanları’nı Hiç İzlemedim”

Fast X yeni hızlı ve öfkeli filmi vin diesel

Yeni Hızlı ve Öfkeli Filminin Adı ve Logosu Ortaya Çıktı