in ,

HBO Max, Türkçe İçerik Yayınlamak için Harekete Geçti

Dünyanın en büyük dijital yayın platformlarından biri haline gelen HBO Max, Türkçe içerikleri bünyesine katmak için düğmeye bastı. Kanal ülkemiz içeriklerini satın alıp yayınlamaya başlayacak.

hbo max türkiye içerikleri
- Reklam -
- Reklam -

HBO Max Türkiye yapımı içerikleri bünyesine katmaya hazırlanıyor. Netflix ve Disney+ ile birlikte şu anda dünya çapında en büyük dijital yayın devleri arasında yer alan kanal, Türkçe içerikler için yeni bir yöneticiyi işe aldı.

Televizyon odaklı yerel ve ulusal kanalların yerini son yıllarda dijital yayın servisleri almaya başladı. Özellikle Netflix’in tüm dünyada sağladığı başarıyı gören ve kendine de pay edinmek isteyen birçok büyük stüdyo, ağır toplarını barındıran yeni servislerle izleyicilerin karşısına çıktı. Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+, Paramount+ ve daha birçok yayın servisi halihazırda dünyanın çeşitli yerlerinde hizmetler veriyor. Ülkemizde de BluTV, Gain ve Puhu TV gibi farklı yerel yayın servisleri bulunuyor.

Türkiye’de şu anda sadece Netflix ve Amazon Prime resmi olarak hizmet veriyor. Ne yazık ki Disney+, Apple TV+ ve HBO Max henüz resmi olarak giriş yapmış değil. Her ne kadar HBO Max’in bazı yapımları BluTV üzerinden yayınlansa da bu tüm içerikleri kapsamıyor. Ancak WarnerMedia cephesinde yaşanan son gelişme doğrudan Türkiye’ye yönelik bir atılım olmasa da bazı soruları beraberinde getirdi.

- Reklam -

Television Business International sitesinin haberine göre WarnerMedia, MBC Dubai’nin kıdemli içerik yöneticisi Mia Edde’i Türkçe içerik satın alma faaliyetine liderlik etmek üzere işe aldı. 2005 yılından bu yana Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde yayın yapan MBC ile birlikte olan Edde, 1 Ağustos’ta yeni oluşturulan Türkiye içerik satın almaları yönetici direktörlüğünü üstlenecek. Söz konusu işi de Dubai’de yürütecek.

HBO Max Türkiye Yayın Tarihi Belli Oldu mu? Ülkemizde Yayına Başlıyor mu?

HBO Max

Bununla birlikte henüz resmi olarak açıklanmasa da sadece Türkçe içeriklerin alımı değil, üretimi için de ileride atılımlar yapılacak. Mia Edde, tüm bu süreçlerde orijinal yapım başkanı Antony Root ile birlikte çalışacak.

- Reklam -

Türkiye yapımlarının özellikle Orta Doğu ve Güney Amerika gibi yerlerde ilgi gördüğü bilinen bir şey. WarnerMedia’nın da bu anlamda yaptığı atılım oldukça dikkat çekti. Pek tabii bu durum HBO Max’in Türkiye’ye gelme ihtimallerini de güçlendirdi.

Tıpkı Disney gibi WarnerMedia da Türkiye’yi Avrupa bölgesi olarak konumlandırıyor. Geçen hafta, WarnerMedia’nın Latin Amerika’ya odaklandığı için Avrupa’nın bazı bölgelerinde yayın hizmeti HBO Max’in dağıtımını geciktireceği ortaya çıkmıştı. Yani şu an için resmi bir açıklama yapılmasa da, özellikle içerik üretim anlamında yapılacak yeni atılımlar sonrası kanalın Türkiye’de de yayına başlaması oldukça olası.

Ya sizler WarnerMedia’nın HBO Max özelindeki bu kararı hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce bu hamle ile yakın bir zamanda HBO Max’in Türkiye’ye de geleceğini söylemek mümkün mü? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: TB Vision

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Strawberry Spring: Stephen King Öyküsü Podcast Dizisi

Stephen King Öyküsü “Strawberry Spring” Podcast Dizisi Oluyor

2021 Eisner ödülleri kazananları

2021 Eisner Ödülleri Sahiplerini Buldu