in

Sony, He-Man’i Netflix’e Devretmek İstiyor

Yıllardır He-Man için uğraşan Sony, 2021’de vizyona girmesi beklenen Masters of the Universe filmini beyaz perdeye sokmadan Netflix’e satmayı planlıyor.

Sony
- Reklam -
- Reklam -

Tıpkı tüm stüdyoların yaptığı gibi, Sony de bugünlerde yeni serilere yelken açmanın peşinde. Sony, yıllardır He-Man için Masters of the Universe isimli bir sinema filmi üzerinde çalışıyordu. Stüdyo bu filmle beraber He-Man’i de bir seri haline getirmenin peşindeydi. Henüz Masters of the Universe’ün detayları belli olmasa da son açıklamalarla beraber vizyon zamanı Mart 2021 olarak gösterilmişti. Hollywood Reporter isimli internet sitesinin kaynaklarına göre; Sony onca yıldır emek verdiği bu filmin yayın haklarını Netflix’e devretmeyi düşünüyor.

Bu düşünce, stüdyonun patronu Tom Rothman’a ait. Aslında Rothman’ın düşüncesinin altında yatan korku, bugünlerde her yapımcı firmanın aklında olan türden: Ya filmim gişede çökerse? Sony bu yüzden ilk kez bir filmini Netflix’e satarak risksiz para kazanma girişiminde bulunmayı düşünüyor. He-Man yıllardır ekranlarda görülmeyen bir yapım. Ve çocuk olduğu zamanlarda onun hayranı olan kesim aynı tadı alma düşüncesiyle filmi izlemeye gidecek olursa; bu olay, yapımı gişede bozguna uğratabilir. Çünkü uzun bir aradan sonra yeni teknolojiyle geri dönüş yapan hem animasyon filmleri hem de normal filmler, genellikle bekledikleri patlamayı yaşayamadılar.

Çevrimiçi Platform Savaşları Çoktan Başladı

Sony’nin bizzat içinden bir kaynaktan alındığı söylenen bilgiler, aslında hiç beklenmedik daha geniş bir kararı vurgulamaya çalışıyor. Bu kaynak, Sony’nin ileride çıkaracağı bütün filmlerin doğrudan Netflix için yapılacağını söylüyor. Paramount Pictures isimli şirket geçenlerde birebir bu anlaşmayı Netflix’le imzalamıştı. Anlaşmaya Sony’nin eklenmesi beyaz perdede dört gözle izlemeyi beklediğimiz filmleri, sadece ufak televizyon/telefon ekranlarında bizlere sunabilir. Fakat hayranlara göre bu olay, sinema dünyasında yavaş yavaş sorun çıkartmaya başlayacak.

- Reklam -

Örneğin WarnerMedia kendi devasa dizi, film kaynaklarını yine çevrimiçi dizi platformu olan HBO Max’a satmıştı. Bunun yanı sıra Disney ve Universal birleşerek ileride çıkaracakları bütün filmleri kendi platformları Disney+ için yapacaklarını söylediler. Burada yanlış anlaşılma olmasını istemeyiz; bir firmanın, filmi kendi platformuna yapıyor olması her zaman onu sinemaya getirmeyeceğini göstermez. Bazen söylenmeye çalışılan şey, filmin vizyona girdikten sonraki aşamada sadece o platformdan ulaşılabilir olacağıdır.

- Reklam -

He-Man için durum şimdilik net olarak belli değil. Ancak söylenene göre Sony hakları Netflix’e devredecek olursa, Masters of the Universe beyaz perdede gözükmeyecek. Sony de riske girmeden Netflix’ten aldığı düşük payla yetinmeye çalışacak. He-Man ile bağlantılı She-Ra and The Princess of Power’ın ve birkaç sene içerisinde gelecek He-Man animesinin de yayın hakları çoktan Netflix’e ait. Bu yüzden Sony’nin 2007’den beri geliştirdiği He-Man filmi Masters of the Universe’ü devretmesi şimdilik mümkün gözüküyor.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Gelen bilgilere göre bu devir işlemi için İskeletor yoğun mesai harcıyormuş. Netflix ile gizli bir anlaşma yaptığı ve Eternia’da geçen tüm filmleri el altından Netflix’e satmak için her türlü yolu deneyeceği iddia edilmiş. Ne diyelim İskeletor gibi kötü kalpli birinden de bu beklenirdi…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

nasa jet uçağı

NASA, Yeni Sessiz Jetini Duyurdu

Alfonso Cuarón

Ödüllü Yönetmen Alfonso Cuarón Apple’la Anlaştı