in ,

Harry Potter ve Peaky Blinders’ın Yıldızı Helen McCrory 52 Yaşında Hayatını Kaybetti

Özellikle Harry Potter ve Peaky Blinders gibi yapımlarla tanınan oyuncu Helen McCrory, 52 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü aktris kanserle mücadele ediyordu.

Helen McCrory
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter film serisinde canlandırdığı Narcissa Malfoy ve BBC kanalının Peaky Blinders dizisinde hayat verdiği Polly Gray karakterleriyle tanınan Helen McCrory, hayatını kaybetti. Ölüm haberini sanatçının eşi Damian Lewis Twitter hesabı üzerinden duyurdu. 52 yaşındaki McCroy, bir süredir meme kanseri ile mücadele ediyordu.

2007 yılından bu yana evlilikleri devam eden ve kendisi gibi oyuncu olan eşi Damian Lewis, duyuruyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

“Kanserle kahramanca bir mücadelenin ardından güzel ve güçlü bir kadın olan Helen McCrory’nin, arkadaşlarından ve ailesinden gelen bir sevgi dalgasıyla çevrili olarak evinde huzur içinde öldüğünü kalbim kırık bir şekilde duyuruyorum. Yaşarken öldü. Korkusuzca. Tanrım, onu seviyoruz ve hayatımızda ona sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu biliyoruz. O kadar ışıl ışıl parladı ki. Şimdi gökyüzüne doğru git, Küçük Olan ve teşekkür ederim.”

- Reklam -

Helen McCrory Başarılarla Dolu Bir Kariyerin Ardından İzleyicilere Veda Etti

Helen McCrory harry potter

İngiliz oyuncu Martin Scorsese’nin Hugo’su ve James Bond filmi Skyfall’da da rol aldı. Ayrıca İngiltere Başbakanı Tony Blair’ın eşi Cherie Booth’u The Queen ve The Special Relationship filmlerinde canlandırdı.

Helen McCrory, sinema ve televizyon dünyasındaki rollerinin yanı sıra kariyerine ilk olarak tiyatro sahnesinde başladı. 1990’lardan 2010’ların ortalarına kadar 25’ten fazla oyunda rol aldı. Sahne çalışmaları arasında “Macbeth”, “Pride and Prejudice”, “As You Like It”, “Medea” ve çok daha fazlası yer alıyor.

- Reklam -

Ünlü aktris Harry Potter serisine ilk defa 2009’da vizyona giren The Half-Blood Prince (Melez Prens) filmiyle katıldı ve Draco Malfoy’un annesi Narcissa Malfoy karakterini canlandırdı. Oyuncu seçmelere aslında en başında seriye Bellatrix Black rolünü canlandırmak için başvurmuştu.

Oyuncunun ünlü BBC dizisi Peaky Blinders’ta da önemli bir yeri vardı. İngiliz dizisinin beş sezonunun tamamında Tommy Shelby’nin (Cillian Murphy) halası ve Peaky Blinders suç ailesinin saymanı Polly Gray karakterini canlandırdı. Penny Dreadful dizisinde Madame Kali’ye hayat verdi. Son olarak yine bir fantastik uyarlama olan His Dark Materials’ın (Karanlık Cevher) 2019 yapımlı dizisinde de yer buldu.

Helen McCrory genç sayılabilecek bir yaşta aramızdan ayrıldı. Oyuncuyla ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Avcının Son Gecesi - Dilruba Yıldız

Avcının Son Gecesi: Dilruba Yıldız’ın Yeni Polisiye Romanı Raflada

the boys Reina Hardesty

The Boys Yan Dizisinin Başrolü Belli Oldu: Reina Hardesty Kadrodaki Yerini Aldı