in

Hellraiser Film Evreni Sıfırlanıyor: Yönetmen ve Senarist Belli Oldu

Hellraiser film serisi yeniden çevrilecek. Clive Barker uyarlaması korku klasiğinde yönetmen ve senarist tercihleri açıklandı.

hellraiser film evreni
- Reklam -
- Reklam -

Clive Barker’ın Hellraiser romanından uyarlanan 1987 tarihli film, yıllar içerisinde kendisine 10 filmlik bir korku janrı yaratmayı başarmıştı. Meşhur seri şimdi David Bruckner’ın ellerinde yeniden yaratılacak. 2020 Sundance Film Festivali’nin en büyük sürprizlerinden birisi olan The Night House’un arkasındaki isimler Hellraiser için tekrar bir araya geliyor.

David Bruckner’ın yöneteceği filmin yazarlık görevini The Night House’ta da birlikte çalıştığı Ben Collins ve Luke Piotrowski ikilisi üstlenecek.

2018’de yayınlanan Hellraiser: Judgement’ın aldığı olumsuz eleştirilerden sonra serinin haklarını elinde bulunduran Spyglass Media Group seriyi yeniden başlatma üzerine düşünceleri olduğunu açıklamışlardı. İlk planlar Blade ve The Dark Night serilerinden tanıyabileceğiniz David S. Goyer’ın filmin yazarlığını ve yapımcılığını yapması yönündeydi. Goyer’ın film üzerindeki yapımcılık görevi değişmese de yazarlık kısmı biraz değişikliğe uğradı. Yeni planlara göre Goyer filmin hikâyesini yaratacak ve hikâyeyi senaryolaştırma görevi Collins ve Piotrowski ikilisine verilecek. Bu değişikliğin en basit nedeni Bruckner’in yazma stillerine alışık olduğu ikilinin senaryosunu tercih etmesi gibi duruyor.

- Reklam -

hellraiser

Hellraiser Sıfırlanan Film Evrenleri Arasına Katılıyor

1987 yapımı orijinal Hellraiser, şeytani “Cenobite”ların dünyasına açılan bir puzzle kutusuna odaklıydı. Cenobite’ların lideri Pinhead’i ve kötücül planlarını izlediğimiz film çıkar çıkmaz tarihe adını bir korku kültü olarak yazdırmıştı. Orijinal film Clive Barker’in aynı isimli (Cehennemlik Yürek) kısa romanından uyarlanmış; filmin senaristliğini ve yönetmenliğini de Barker yapmıştı.

Yazar ikinci film Hellbound: Hellraiser II’nun de senaryosunda görev aldıktan sonra filmlerden elini eteğini çekti ve seri ilk filmlerdeki parlak günlerine bir daha dönemedi. Spyglass Media yetkilileri şimdi planladıkları yeniden çevirimin serinin orijinaliyle nasıl bir bağı olacağı sorulduğunda “sadık ama değişmiş” olarak yanıtladılar.

hellraiser

- Reklam -

Kariyerine 2007 yapımı The Signal’la başlayan ve şimdiden korku türünde saygıdeğer bir konuma sahip olan David Bruckner’in Barker’ın vizyonunu “sadık ama değişmiş” şekilde ele aldığında başarılı olup olamayacağını hep birlikte göreceğiz. 67 yaşındaki Barker’ın filme herhangi bir şekilde dahil olacağına dair bir bilgimiz ise şimdilik yok.

Filmin oyuncu kadrosu veya çıkış tarihine dair detaylar da henüz netleşmedi.

Bir kez daha Pinhead tarafından koltuğunuza iğnelenmeye hazır mısınız? Yoksa yapboz kutusunu hiç açmayıp seriyi artık geride bırakmamız gerektiğini düşünenlerden misiniz? Kayıp Rıhtım Forum’da konuşalım.


* Cehennemlik Yürek: Clive Barker’ın Hiç Susmayan Çanları

Kaynak: Hollywood Reporter

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Önceki filmi izlememiştim. Yakın zamanda kitabını okudum. Eğer yeniden çevrilecekse artısı bol olmalı yoksa izlenmez. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sessizlik Tim Lebbon Netflix The Silence

Netflix Filmi “The Silence”ın Uyarlandığı Tim Lebbon Romanı

virüs

Seçkide 129. Sayı: “Virüs Öyküleri”