in

Henry Cavill: Batman v Superman Aslında Batman’i Tanıtmak İçindi

Geçtiğimiz günlerde bir röportaj veren Henry Cavill, Batman v Superman filminin aslında Batman için yapıldığını söyledi. Ardından Superman rolü hakkındaki sorulara açıklık getirmeye çalıştı.

Henry Cavill superman batman
- Reklam -
- Reklam -

DC Comics her ne kadar çizgi roman dünyasında başarılarını sürdürse de, ne yazık ki beyaz perdede birkaç kez hüsrana uğradı. Batman v Superman filminden bahsedilecek olursa iki tarafa bölünen hayranların bir kısmı Snyder’ın kendine özgü tekniklerle tamamladığı yapıma bayılırken; diğer bir kısım onun özgü olmaya çalışırken yapmayı tercih ettiği seçimlerden dolayı hiç heyecanlanmadıklarını belirtti. DC’nin iki ikonik karakteri Batman ve Superman’i aynı filme ilk kez taşıyan bu yapım, normalde DC Sinematik Evreni’nin temellerini atacaktı. Geçtiğimiz günlerde Henry Cavill Men’s Health’e konuşarak BvS’nin aslında bir Batman filmi olarak tasarlandığını söyledi.

Batman v Superman, Zack Snyder, Ben Affleck ve Henry Cavill üçlüsünün bir arada çektiği ilk yapımdı. Bu film Affleck’i izleyenlere ilk kez Batman olarak tanıtacağından dolayı, Batman’in karanlık teması üzerine yoğunlaşmayı tercih etmişti. Ancak hayran kitlesi, bu karanlık temanın Superman’e uymadığını söyleyerek, filmi uzunca bir süre topa tuttu. Henry Cavill verdiği röportajında şu sözleri söyledi:
“Ben bu projenin her şey bir yana Batman’e önem vermek için sergilendiğini düşünüyorum. Batman v Superman, daha çok bir Batman filmiydi. Ve karanlık teması bir Batman filmi için harika bir şey. Justice League hakkında konuşacak olursam, kısaca o filmde bir şeyler yürümedi.”
Snyder, Affleck ve Cavill üçlüsünün bir arada bulunduğu diğer bir yapım ne de olsa Justice League idi. Ancak filmin çekimlerinin büyük bir kısmı tamamlanmak üzereyken, Zack Snyder’ın kızı ne yazık ki intihar etti. Bu durumun altından normal olarak kalkıp filmin koltuğuna oturamayacak olan Snyder, yapımı Joss Whedon’a devretti. Whedon için sorun şuydu: Çoktan Snyder’ın çekimleriyle ve görüntüler üzerinde istediği oynamayı yaptığı haliyle yayınlanmış bir fragman vardı. Ancak Whedon, JL’nin büyük bir kısmı hazırlanmış olmasına rağmen kendisi çoğu sahneyi yeniden çekmeyi tercih etti ve Snyder’ın tamamlamış olduğu sahnelerin ise birçok kısmına müdahale etti. Bu sorundan dolayı Justice League, birçok açıdan açıklar ve sorunlar içeren bir yapım olarak beyaz perdedeki yerini aldı.

Henry Cavill Hâlâ Superman Rolünün Kendisinde Olduğunu Söyledi

Henry Cavill Superman

- Reklam -

Ben Affleck ve Zack Snyder, Justice League filminden sonra yapılan DCEU filmlerinde resmi olarak yer almayacaklarını belirttiler. Ancak Cavill’ın Superman rolündeki akıbeti hiçbir zaman belli olmadı. Sadece geçen sene çıkan dedikodular Cavill’ın yapımcı firma Warner Bros ile parasal anlamda anlaşamadığını belirtiyordu. Cavill, Men’s Health’e yaptığı konuşmasında, Superman’in anlatılacak daha birçok hikayesi olduğunu söyledi ve WB ile hala çalışmaya devam ettiği konusunda ısrarcı oldu.

Henry Cavill, Geralt of Rivia rolüyle, birkaç sene boyunca; daha ilk sezonu çıkmadan ikinci sezonun onayını almış The Witcher dizisinde yer alacak. Dizi sırasında veya sonrasında Superman rolüne geri dönüp, dönmeyeceğiyse şimdilik gizemini koruyor. Ama daha önce de belirttiğimiz gibi hayran kitlesi hala karanlık temalı bir Superman’in umut ışığı taşıyamayacağından şikayetçi. Superman’e ne olacağı bilinmez, ancak Cavill ekranlardaki varlığını koruyacak gibi gözüküyor.

Cavill’ın yer alacağı The Witcher dizisi, 20 Aralık 2019’da Netflix’te ekranlarda olacak.

- Reklam -

Sizce Cavill haklı mıydı? Batman v Superman filmi aslında yeni Batman karakterini tanıtmak için miydi? Ve Superman rolünde Cavill’in devam etmesini ister misiniz?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Justice League Alternatif Finali Yayınlansın Kampanyasına Sürpriz İsimler Katıldı

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Film iyi mi kötü mü tartışması bir yana Batman filmleri arasında en iyi dövüş koreografisi bundaydı.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Aslında BvS filmi için çok acele edildi. Önce Batman solo filmi gelmeliydi. Ardından, bu film ve ardından da diğer karakterlerin solo filmi. En son da JL filmi gelseydi bu sıkıntılar olmazdı bence. BvS çok iyi bir filmdi. Yerden yere vurulmasını hiç anlayamadım. Bugüne kadar ki en iyi Batman’i gördük. Keşke bu Batman için solo bir filmi gelseydi, Deathstroke veya Joker ile. Müthiş bir gişe yakalardı. Umarım Dc bundan sonra adımlarını daha düzgün atıp acele etmez. Ve şu Snyder Cut’ı inat etmeyip vizyona sokar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

National Book Awards

The 2019 National Book Awards Sonuçları Açıklandı

oxford yılın kelimesi iklim acil durumu

Oxford Yılın Kelimesini “İklim Acil Durumu” Olarak Belirledi