in

H.G. Wells Uyarlaması The Invisible Man Öncekilerden Daha Karanlık

H.G. Wells’in ünlü eseri The Invisible Man (Görünmez Adam) vizyona giriyor. Yapım, önceki uyarlamalarından daha karanlık olacak.

The Invisible Man - Görünmez Adam - H.G. Wells
- Reklam -
- Reklam -

H.G. Wells, bilimkurgu denilince akla ilk gelen isimlerden birisi. Daha radyo frekansları sadece askeri alanda deneme sürecindeyken Zaman Makinesi gibi ütopik bir icadı hayal eden, aynı devirde beraber yazdığı dostu Jules Verne’in aksine bilimkurgunun eğlenceli değil korkutucu yanını gösteren yazarın, kendisinden sonraki birçok bilimkurgu yazarını etkilediği de bir gerçek. Yazdığı eserlerden birçoğu sinemaya uyarlanıp kült eserler haline gelen yazarın son olarak Görünmez Adam (The Invisible Man) kitabı bir kez daha beyaz perdeye uyarlandı.

Görünmez Adam, görünmezliği keşfeden bir adamın yaşadığı zorlukları konu alıyordu. Herkesin düşündüğünün aksine görünmez olmanın o kadar da eğlenceli bir olay olmadığını gösteren yazar, bu kitapta da bilimkurgunun korkutucu yanına dikkat çekmeyi başarıyordu. Ancak görünüşe göre film kitaptan uzaklaşıp daha çok korku-gerilim tarzıyla seyircinin karşısına çıkacak.

Wells’in meşhur eseri ilk olarak 1933 yılında olmak üzere pek çok defa sinemaya adapte edilmişti.

- Reklam -

The Invisible Man - Görünmez Adam - H.G. Wells

The Invisible Man (Görünmez Adam) Filminin Konusu Ne?

Cecilia isimli genç bir kadın, zeki ama bir o kadar da şiddet yanlısı bilim adamı Adrian Griffin adlı sevgilisinden kaçarak hayatını kurtarır. Bir gün eski sevgilisinin kendisini öldürdüğünü ve ona çok cömert bir miras bıraktığını duyduğunda bunun bir aldatmaca olduğunu düşünür. Herkes Cecilia’nın paranoyak olduğunu ve korkacak bir şey olmadığını düşünse de Cecilia kimsenin görmediği eski sevgilisinin kendisinin ve diğer sevdiklerinin peşinde olduğunun ve onu öldürmeye çalıştığının farkındadır.

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan filmin son fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

- Reklam -

The Invisible Man (Görünmez Adam) | Fragman

YouTube video

Daha önce The Saw (Testere) ve Upgrade gibi filmleri yöneten Leigh Whannell’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerinde Emmy ödüllü Elisabeth Moss ve Oliver Jackson-Cohen oynuyor. Ayrıca Aldis Hodge, Storm Reid ve Harriet Dyer da filmde yer alacak isimler arasında. Filmin senaryosunu Wells’in romanından uyarlayıp yazan kişi de yönetmen Leigh Whannell olarak biliniyor.

The Invisible Man filmi 28 Şubat 2020 tarihinde sinemalarda olacak.

The Invisible Man - Görünmez Adam - H.G. Wells

Pejki ya siz Görünmez Adam filmi ile ilgili beklentileriniz neler? Şimdiye kadar yayınlanan fragmanları izlediğinizde hoşunuza giden kısımlar var mı? Sizce kitaptan uzaklaşması doğru bir karar mı? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Jules Verne Hakkında Bilmiyor Olabileceğiniz 15 İlginç Bilgi

M. Halit Koçak

1994’te Erzurum’un soğuk bir kış gününde doğan, beyaz saçlarını ailesinden genetik yoluyla alan biri. Daha geçen seneye kadar dünyayı kurtarabileceğini sanan Çevre Mühendisi. Film, kitap, dizi, karikatür oyun ve müziğin her türlüsüne ilgisi vardır ama parası yoktur. Denize ve denize yazılan bütün şiir, öykü ve hikayelere aşıktır. Bağımsız ve amatör olan bütün yapımlar onun için tutkudur. Onu her yerde ‘’Tavşan’’ diye bulabilirsiniz.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    Sadece fragmandan filmin tamamına dair fikir sahibi oldum. İzlemeye pek de gerek yok gibi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Altı Numara - Ahmet Bahadır Sarıkaya

Altı Numara: Virüs Temalı Yerli Bilimkurgu Romanı Raflarda

Star Wars: The High Republic

Star Wars: The High Republic ile Yeni Bir Dönem Başlıyor