in

Yeni “Hızlı ve Öfkeli” Filminin Bütçesi ‘Kontrolden Çıktı’: Neredeyse “Avengers: Endgame” Kadar Masraflı Olacak

Hızlı ve Öfkeli 10 filminin bütçesi, planlananın çok üzerine çıktı. Universal’ın “Fast X” yapımı, neredeyse 356 milyon dolarlık “Avengers: Endgame”i yakalamış durumda.

Hızlı ve Öfkeli 10 Filminin Bütçesi Kontrolden Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Hızlı ve Öfkeli 10 filminin bütçesi artmaya devam ediyor. Daha önce de oyuncu maaşları nedeniyle maliyetinin yaklaşık 300 milyon doları bulacağı söylenen Fast X macerası, Avengers: Endgame’in bütçesini yakalayan bir noktaya doğru hızlı adımlarla gidiyor.

Fast and Furious serisi 2000’li yılların başındaki mütevazı başlangıcından bu yana, bugün hâlen devam eden en büyük aksiyon serilerinden bir tanesi olarak biliniyor. Haziran 2021’de gösterime giren F9: The Fast Saga genellikle kötü karşılansa da, seri sondan bir önceki macera olarak hizmet verecek olan Fast X ile yolculuğuna devam edecek. Yaklaşan film Vin Diesel’in Dominic Toretto’sunu geri getirmenin yanı sıra serinin mevcut karakterlerinin çoğunun geri dönüşünü görecek ve aynı zamanda bir dizi yeni karakteri de tanıtacak.

Fast X Filmi Bütçesi 300 Milyon Dolar Olacak

- Reklam -

Bu isimler arasında özellikle Aquaman ve Game of Thrones gibi yapımlarla tanınan Jason Momoa ve Marvel Sinematik Evreni’nin Captain Marvel’ı Brie Larson yer alıyor. Ayrıca çekimlerin başlangıcından kısa bir süre sonra yönetmen değişikliği de yaşandı ve Justin Lin’in yerini The Incredible Hulk ve Transporter gibi filmleri yöneten Louis Leterrier devraldı.

Hızlı ve Öfkeli 10 Filminin Bütçesi Oyuncular Nedeniyle Artış Göstermiş Olabilir

The Wrap’ın yakın tarihli bir haberine göre, zaten ilk filmin 8 katı olacağı aylar öncesinden belirtilen Hızlı ve Öfkeli 10’un bütçesi şimdi daha da artış göstermiş durumda. 300 milyon dolara çıkacağı söylenen rakam şu anda görünüşe göre 340 milyon dolar civarında. Bu sadece serinin kendi içindeki en yüksek rakam olmakla kalmıyor, aynı zamanda 356 milyon dolarlık Avengers: Endgame’in devasa bütçesine de yaklaşıyor. 340 milyon dolarlık bir bütçe Fast X’i şimdiye kadar yapılmış en pahalı filmlerin arasına sokabilir. Ancak hâlâ 410 milyon dolarlık bütçesiyle tüm zamanların en pahalı filmi olarak kabul edilen Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’ın (Karayip Korsanları 4: Gizemli Denizlerde) gerisinde kalıyor.

Fast X yeni hızlı ve öfkeli 10 filmi bütçesi

- Reklam -

Daha önce de açıklandığı üzere bu yüksek artıştaki en önemli maliyet, oyunculara ödenen rakamlar. Halihazırda Hızlı ve Öfkeli serisiyle birlikte ününe ün katmış isimler, önceki yapımlara nazaran çok daha fazla ücretler alırken, bunun yanı sıra Larson ve Momoa gibi yeni yıldızların eklenmesiyle birlikte ödemelerin yarısından fazlasının oyunculara yapılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca COVID-19 salgını ve küresel enflasyon nedeniyle artan üretim maliyetlerinin de bu rakamlara etkisi olduğu söyleniyor. Tüm bu artan bütçeye ve dokuzuncu filmin başarısızlığına rağmen yeni filmin başarılı olup olmayacağı en büyük merak konusu.

Bütçenin böyle bir artışla birlikte Hızlı ve Öfkeli 10 filminin nasıl olacağını düşünüyorsunuz? Filmle ilgili yorum ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: IGN

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bruce Lee Olum Nedeni

Bruce Lee’nin Gizemli Ölüm Nedeni 50 Yıl Sonra Ortaya Çıkmış Olabilir: “Çok Su İçiyordu”

Daniel Craig: James Bond Neden Ölmeliydi?

Daniel Craig, James Bond’a Dönüş Biletini Kendi Elleriyle Yaktığını Açıkladı: “Karakterimi Öldürün”