in

Hızlı ve Öfkeli 9 Filmi Han’ı Geri Getiriyor: Yönetmenden İlk Açıklama

Hızlı ve Öfkeli 9 (Fast & Furious 9) filminin yönetmeni Justin Lin, Han’ın tekrar kadroya dahil olmasının sebeplerini açıkladı.

fast and furious han
- Reklam -

Fast and Furious 9 (Hızlı ve Öfkeli 9) için yayınlanan ilk fragmanla birlikte hayranların en çok sevindiği konu Han karakterinin geri dönmesiydi. Serinin önceki filmlerinde Jason Statham’ın canlandırdığı Deckard Shaw karakteri tarafından öldürülen Han’ın fragman sonunda karşımıza çıkması büyük bir sürpriz oldu.

Serinin dokuzuncu adımı için gelen fragmanla birlikte başrolde oynayan Vin Diesel’in canlandırdığı Dominic Toretto karakterinin bir kardeşi olduğunu öğreniyoruz. Bu yeni karakteri canlandıracak isim de John Cena olmuş. Aynı zamanda bu isim serinin yeni kötü adam rolünü de üstleniyor. Bir önceki filmin kötüsü olarak karşımıza çıkan Charlize Theron da, Dom’un kardeşini yönlendiren isim olarak yine Cipher isimli karakteriyle yapımdaki yerini alıyor.

Fast and Furious 9 (Hızlı ve Öfkeli 9) Han

- Reklam -

Dom’un artık bir aile kurduğunu ve küçük kızı ve eşiyle birlikte yaşadığını gördüğümüz fragman açılışından sonra ekibin tekrar bir araya toplanmasını izliyoruz. Fakat elbette herkes için asıl sürpriz fragmanın son aşamasında gördüğümüz Han oluyor.

Dilerseniz yayınlanan fragmanda neler olduğunu tekrar hatırlayalım:

YouTube video

Hızlı ve Öfkeli 9’da Han İçin Adalet Sağlanacak mı?

Fragman sonunda ekibin olduğu alana gelen Han, her zaman olduğu tavırlarını sergileyerek, “Güzel kulüp,” diyor. Saçlarını kesmiş ve yaşlılık belirtileri gözüken oyuncu, ardından Dom’la sarılıyor ve sahne değişip kullandığı bir araca doğru odaklanıyor. Ardından gelen yazı da, “Adalet geliyor,” oluyor.

Peki, daha önce ölümünü gösterdikleri bir karakter nasıl oldu da geri dönüyor? Serinin zaman çizelgesi birebir yansıtılmasa da görüntüler Han’ın ölümünden sonrası olduğunu belli ediyor. Kafaları oldukça kurcalayan soruyla ilgili serinin yönetmeni Justin Lin, Total Film Dergisi’ne yeni yaptığı bir açıklamayla en azından soru işaretlerini bir nebze de olsa giderdi.

- Reklam -

Fast and Furious 9 (Hızlı ve Öfkeli 9) Dom ve Han

Lin, seriye dönüş nedenlerinden birinin de Han’ı geri getirmek olduğunu söyledi. Yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:
“Han benim için çok özel bir karakter. Hızlı ve Öfkeli serisinden önce başka bir filmde de yer vermiştim. Birileri bana Han ve Shaw’la ilgili bir şey sordu. Verdiğim tepki ‘Bir dakika, ne?’ oldu. Shaw’un sekizinci filmdeki barbekü partisinde olduğunu duyunca çok şaşırdım. Geri dönüşümün nedenlerinden biri de bazı yanlışları düzeltmek.”
Filmde yukarıdaki isimlerle birlikte Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Lucas Black, Ludacris, Nathalie Emmanuel, Helen Mirren ve Tyrese Gibson gibi isimler de yer alıyor.

Hızlı ve Öfkeli 9, 22 Mayıs 2020 tarihinde vizyonda olacak.

Han’ın geri dönecek olması hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Ve sizce nasıl bir geri dönüş olabilir? Teorileriniz nelerdir?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Laura Dern, Jurassic World 3 İçin Oldukça Heyecanlı

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Şimdi benim anlamadığım şey, Vin Diesel neden Jason Statham ve Rock’tan ayrı bir FF filmi çekmeye karar verdi ? Aralarında ne gibi bir problem oldu acaba ?

  2. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Rock’ın 1-2 filmlik olması yeterliydi. Çok daha fazla durmasına gerek yoktu. Su götürmez bir gerçek film serilerine güzel bir renk kattı. Vin Diesel bana göre Paul Walker dan kalan boşluğa onun geçmesi gibi bir düşünceleri olduğundan dolayı rahatsızlık duymuş olabilir. Bu filmin ana odağı her zaman aile oldu. ‘Altı üstü film lan işte’ denilse de bir sahiplik bir içsellik olduğu için ne kadar uzun soluklu olsa da rahatsız etmiyor.

  3. Avatar for Emrah_Karadag Emrah_Karadag dedi ki:

    Hanın gelmesi iyi oldu ama filmi çok abartıyorlar artık uçaktan atlamalar uçak arabayı mıknatısla çekiyor uçurumdan halat atmakta ne oluyor ya film artık hızlı ve öfkeliden çıktı nerden eski filmlerden kalan eserler paul walker varken çok güzeldi seri sonlara doğru ilgimi çekmemeye başladı keşke paul walker olsaydı çok daha güzel olurdu onun yerini kimse tutamaz bence

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hindistan Kültürü

Hindistan Kültürüne Genel Bir Bakış: Şiir Gibi Ülke

Haftanın Kitabı #127 – Kralın Bedenleri

Haftanın Kitabı #127 – Kralın Bedenleri