in ,

İtalyan Pasta Şefi Kendi Orta Dünyası’nı Kurdu: Hobbit Gibi Yaşıyor

Hobbit gibi yaşamak mümkün! İtalyan pasta şefi kendi Shire kasabasını kurdu, arkadaşlarıyla Yüzük’ü Vezüv Yanardağı’na atmak için maceraya çıktı.

hobbit Nicolas Gentile
- Reklam -
- Reklam -

Hobbit gibi yaşayan İtalyan pasta şefi bir süredir sosyal medyanın gündeminden inmiyor. 37 yaşındaki Nicolas Gentile, birçok Yüzüklerin Efendisi hayranının hayallerini süsleyen bir hayatı sürdürüyor. Pasta şefinin paylaşımları, The Lord of the Rings oyuncularının da dikkatinden kaçmadı.

Cosplay kavramı kurgu diyarlarla yakından ilgilenenler için tanıdık bir mesele. Sevilen karakterin kimliğine çeşitli aksesuar, kostüm ve makyajlarla bürünmek ve zamanınızın bir kısmını o kılıkta geçirmek sık karşılaştığımız bir davranış çeşidi. Ancak İtalya’da bu durumu biraz ileri götürmüş bir pasta şefi var: Nicolas Gentile.

shire hobbit Nicolas Gentile

- Reklam -

J.R.R. Tolkien imzalı Yüzüklerin Efendisi kitaplarında karşımıza çıkan Hobbit köyü Shire’ın, kendine has bir versiyonunu inşa eden 37 yaşındaki pasta ustası, kurduğu Instagram sayfası My Hobbit Life üzerinden hayatına dair kesitler paylaşıyor. Gentile’nin bu paylaşımları, The Lord of the Rings oyuncularının da ilgisini çekmekte gecikmedi. Seride Frodo Baggins’i canlandıran Elijah Wood, “Instagram profilinizi dolaştım ve yaptıklarınız gerçekten inanılmaz. Kostümleri ve fotoğrafları çok sevdim. Bravo. Gelişiminizi izlemek için sabırsızlanıyorum,” ifadelerini kullandı.

Hobbit Gibi Yaşamak Mümkün: Yüzüğü Vezüv Dağına Attılar

İtalya’nın güneyinde bulunan Abruzzo bölgesindeki Chieti kasabasındaki Bucchianico komününde bir arazi satın alan Nicolas Gentile, eşiyle beraber bu bölgede bir Shire replikası inşa etmeye başladı.

lord of the rings cosplay hobbit

Shire kasabasının tamamlayan pasta şefi, yalnızca mekân ve cosplay tasarımlarıyla sınırlı kalmadı. 27 Ağustos’ta Yüzüklerin Efendisi hayranı bir grup arkadaşıyla birlikte Chieti’den Napoli’ye, yaklaşık 300 kilometrelik bir yolculuğa da çıktı. Tıpkı Tolkien’in fantastik eserinde olduğu gibi bir Yüzük Kardeşliği kuran ekip, dağları ve nehirleri yürüyerek aşarak sembolik bir yüzüğü Vezüv Yanardağı’na attılar.

yüzüklerin efendisi cosplay

Ailesiyle birlikte her gününü Hobbit kıyafetleriyle geçiren Gentile’nin evini ise herkes ziyaret edebiliyor. Pasta şefinin şimdiki hedefi, bulunduğu bölgeyi tamamen bir Hobbit köyüne çevirmek. Gentile, hâlihazırda yaşadığı bölgedeki gündelik yaşamın Hobbit yaşantısından pek de farklı olmadığını söylüyor. Gentile, yaşadığı kasabada yarım bin yıldır düzenlenen ve herkesin Ortaçağ zamanından kalma kıyafetlerle dans edip şarkı söylediği Banderesi festivalinin kendisinde bir “farkındalık” uyandırdığını kaydediyor.

Nicolas Gentile hobbit

Pasta şefi duygularına The Guardian’a şu sözlerle aktarıyor:

“İnsanlar gerçeklikten kaçmaya çalıştığımı düşünüyor. Hiç ilgisi yok. Ben kendi hayalim ve maceramı yaşıyorum. O araziyi satın aldığımda onu sevmediğim bir gerçeklikten arındırdım ve şimdi onu istediğim gibi şekillendiriyorum.”

- Reklam -

Gentile, İklim Krizi ve Çevre Kirliliğine Dikkat Çekiyor

Gentile ayrıca içinde yaşadığımız dünya ile Orta Dünya’yı da kıyaslıyor:

“Bugün dünya en az Sauron kadar korkunç düşmanlar olan ki çevre kirliliği ve iklim krizi gibi düşmanlar tarafından tehdit ediliyor. Tolkien’in Orta Dünyası’nda olduğu gibi topraklarımızın kurtarılması ve korunması gerektiğini herkese göstermek istedik.”

Nicolas Gentile hobbit yaşamı

Yüzüklerin Efendisi Oyuncularından Destek

Film serisinde Samwise Gamgee’yi canlandıran Sean Astin de Gentile’ye desteğini şöyle aktarıyor:

“Yüzüğü Vezüv’e atmak için 300 kilometre yürüdğünü biliyorum. Vezüv’e! Bu harika bir şey. İtalyan dağlarının Mordor olup olmadığını bilmiyorum ama tüm bu çaba ve efor harika bir şey.”

Pippin Took’a hayat veren Billy Boyd da Gentile’ye desteğini verenler arasında. Gentile ise bu ilgiyi gurur ve sevinçle karşılıyor.

Nicolas Gentile

Siz bu girişim hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Ülkemize 1-2 hafta geç geldi bu haber, insanların tepkisini merak ediyorum böyle deliliklere. :slight_smile:

  2. Avatar for Abraxas Abraxas dedi ki:

    Bu arkadaşın yaptığı mı delilik, yoksa bizim gülünç maaşlara zengin patronlar için günde 8 saat köle gibi çalışmamız ve birbirinin kopyası evlerde yaşayıp ölmeyi beklememiz mi? :face_with_raised_eyebrow:

    Şaka şaka, deli olan o.

  3. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Deliyiz, hangimiz akıllı ki? :joy: Sadri Alışık’ın bir filminde buna benzer bir repliği vardı.

  4. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Bence deli değil, akıllı. Hatta çok akıllı. Şimdi böyle yaparak bir popülerlik kazandı ve habere göre yeni hedefi orada köy kurmak. O köyü hobbit evi tarzı yaparsa ve otele çevirirse paraya para demez :money_mouth_face: ki hedefinin bu ya da buna benzer bir şey olduğunu düşünüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Antonio Banderas, Banshee Filmi oyuncu Kadrosu

Antonio Banderas, Banshee Filmi Kadrosunda

Kültür Rehberi - Ezra Pound

Ezra Pound’un Zihin Dünyasına Kapı Aralayan “Kültür Rehberi” Türkçede