in

Hobbit’i Kitabına Uygun Tek Bölümlük Dev Bir Film Olarak İzleyin

Hobbit’i J.R.R. Tolkien’in yazdığı kitaba biraz daha uygun şekilde izlemeyi istemek suç mu? Görünen o ki artık bazı hayaller gerçek oluyor. Gereksiz detaylardan arındırılmış, tamamen Bilbo odaklı 4 saatlik bir maratona hazır olun!

Hobbit tek film
- Reklam -
- Reklam -

Peter Jackson‘ın Yüzüklerin Efendisi uyarlaması her ne kadar sevildiyse, Hobbit Üçlemesi de bir o kadar eleştirildi. Kuşkusuz bunda tek kitaptan üç uzun film çıkartmaya çalışan yapımcıların suçu büyüktü. Kitapta olmayan detaylar, pek yakışmayan aşk hikâyeleri, fazla zorlama CGI sahneleri…

Peki ya gerçekten de Bilbo Baggins odaklı sağlam bir Hobbit filmi izlemek çok mu imkânsız? Artık değil! The White Tree‘nin haberine göre Maple Films‘ten Dusten Lee Hobbit Üçlemesi’ni tam bize göre dört saatlik tek bir filme çevirmiş! Filme böylece hem daha Bilbo odaklı hem de Tolkien’in hatırasına çok daha uygun bir hâle gelmiş. Renk düzeltmesinden kimi efektlere kadar binbir özenle hazırlanan bu yeni edisyondan tanıtıcı bir fragmanı hemen aşağıya ekliyoruz:

YouTube video

- Reklam -

Orta Dünya sitesinin açıklamalarına göre, filmde yapılan değişiklikler şöyle:

  1. Kitapta olmayan olaylar ve karakterler bu filmde yok: Dol Guldur, Ak Divan, Kili-Tauriel-Legolas aşk üçgeni vb.
  2. Pek çok aksiyon, savaş sahnesi ve boşluk doldurucu sahne yok. Bilgisayar oyunu/çizgi filmvari aksiyonlar, fıçı sekansındaki saçmalıklar ve sırf zaman doldurmak için aralara serpiştirilen sahneler gibi.
  3. Filmin renk skalası Yüzüklerin Efendisi filmlerine daha uygun olacak şekilde dijital olarak düzenlenmiş. Çizgi filmimsi yapaylık azaltılmış/giderilmiş.
  4. Filmdeki CGI’lı sahnelerde bir takım dijital düzenlemeler. Filmde yer almayan karakterlerin silinmesi, dijital iyileştirmeler gibi.
  5. Müzik ve sekans düzenlemeleriyle film çok daha akıcı hale getirilmiş.

hobbit kapak

Filme göz atmak için Maple Films’in sitesine uğrayabilirsiniz.

Bu yeni edisyonun Türkçe altyazılı versiyonunun The White Tree forumlarında çok yakında paylaşılacağı bilgisini de ekleyerek haberimizi sonlandıralım.

- Reklam -

Siz ne dersiniz? Bu hali zaten olması gereken değil miydi?

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for subrose subrose dedi ki:

    Dediğiniz gibi boşluk doldurmak için yapılan sahneler gerçekten tüm büyüyü bozuyordu. Güzel olmuş.

  2. Avatar for supernova supernova dedi ki:

    uygun altyazıyi da bekliyoruz

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    En nefret ettiğim şey şu aşk üçgeniydi. Yüz kere söyledim ama, “Sakalsız kadın çirkindir!” diyen cüce ırkından biri Tauriel’e nasıl âşık olur yahu? Bu saçmalığı kim filmlerden kesip çıkardıysa Eru onu kutsasın!

  4. Avatar for Caique Caique dedi ki:

    Lotr ve Hobbit’i defalarca hayranlıkla okuyup izlesem de aşırı fanatik olmadığımdan bana rahatsız edici gelmeyen detaylardı. Yine de, o aşk üçgeni nedir abicim? Benim bile gözüme battı, nefret ettim. Ayrıca dijital ortamda renk ayarının yapılması bile çok farklı bir hava katmıştır diye düşünüyorum.

  5. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    İşte beklediğim şey. Direk alacağım buralara gelirse.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

cesur yeni dunyayi ziyaret ust

Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret, 17 Yıl Sonra Tekrar Raflarda

planet alpha inceleme

Rengârenk Bir Atmosferde Seyahat: Planet Alpha