in ,

Kurt Vonnegut’ın Hokus Pokus Romanı Filme Uyarlanıyor

Mezbaha No 5’in yazarı Kurt Vonnegut imzalı Hokus Pokus romanı, film olmaya hazırlanıyor. Yapımcı koltuğunda Uri Singer var.

Hokus Pokus Film kurt vonnegut
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı yapımcı Uri Singer, ünlü yazar Kurt Vonnegut’ın Hokus Pokus (Hocus Pocus) adlı romanının film uyarlaması için gerekli izinleri aldı. Singer,  1990’da yayımlanan eserin film ya da dizi uyarlamaları üzerinde çalışacak.

Singer şimdilerde bir diğer edebiyat devi Don DeLillo’nun Beyaz Gürültü (White Noise) romanının Netflix uyarlaması üzerine çalışıyor. Marriage Story filmiyle tanıdığımız Noah Baumbach’ın yönetmen koltuğunda oturacağı projenin başrollerinde Adam Driver ve Greta Gerwig olacak.

Singer ayrıca John Krasinski’nin yapım şirketi Sunday Night ile Daniel Ammann’ın The King of Oil kitabının uyarlaması üzerinde çalışıyor. Universal Stüdyoları’nda çekilecek filmin başrolü,Good Will Hunting (Can Dostum) ve Saving Private Ryan (Er Ryan’ı Kurtarmak) gibi önemli yapımlarda rol almış Matt Damon olacak.

- Reklam -

Uri Singer’ın önemli oyuncuların başrol olduğu birçok yapımda imzası var. Bunlardan biri, Ethan Hawke’ı başrolde gördüğümüz Nikola Tesla’nın biyografik filmi Tesla ve diğeri Jordan Harrison’ın aynı isimli oyunundan uyarlanan, Geena Davis ve Jon Hamm’in rol aldığı 2017 yapımı bilimkurgu filmi Marjorie Prime.

Kurt Vonnegut İmzalı Hokus Pokus, Aslına Sadık Bir Uyarlama Olacak

Hokus Pokus romanı, Eugene Debs Hartke isimli bir profesörün eleştiri ve iğneleme içeren sözlerinin bir siyasetçinin kızı tarafından kayda alınması üzerine işten atılmasını konu alıyor. Kovulan Eugene kalabalık bir hapishanede öğretmen olur. Bir gün mahkumlar hapishaneden kaçar ve Eugene’in atıldığı okula baskın düzenleyip çalışma arkadaşlarını rehin alırlar. Kitabın sonlarına doğru, eski hapishane tahrip olduğu için üniversite hapishaneye çevrilir. Eugene bu hapishaneye müdür olarak atanır fakat onu profesörlükten attıran aynı ‘hokus pokus’ mahkumiyetine neden olur.

Hokus Pokus Film kurt vonnegut

Uri Singer yapacağı uyarlama hakkında şöyle bir açıklamada bulundu:

- Reklam -

“Kurt Vonnegut benim de içinde olduğum büyük bir hayran kitlesine sahip. Onun nükte ve mizah içeren üslubunu koruyarak, çalışmalarının uyarlamalarını yapacak olmak beni mutlu ediyor.  Romanı günümüze uyarlarken birçok pürüz çıkma ihtimali var. Fakat hikâye temasına ve işleyişine zarar vermeden, asıl metne sadık kalmaya özen göstereceğiz.”

Kurt Vonnegut eserlerinin satış temsilcisi Wylie Ajansı’ndan Katie Cacouris romanın uyarlanması için gerekli izinleri verdi. Projenin yönetmeni ise henüz belli değil.

Kitap dilimize Dost Kitabevi imzası ile kazandırıldı. Eserin bir süredir güncel bir baskısı bulunmuyor. April Yayıncılık Hocus Pocus’u önümüzdeki aylarda Algan Sezgintüredi çevirisi ile yeniden okurla buluşturacak.

Peki siz Hokus Pokus romanını okumuş muydunuz? Nasıl bir uyarlama bizleri bekliyor dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Betty: Archie Comics Çizgi Romanı uzaktan eğitim

1997 Tarihli Çizgi Roman, 2021 Yılında Eğitimin Uzaktan Yapılacağını Öngörmüş

Guardians Of The Galaxy 3

James Gunn, Guardians of the Galaxy 3 Çekimlerinin Bu Yıl Başlayacağını Söyledi