in

Horn of Gondor: Yüzüklerin Efendisi’nin 500 Yıl Öncesini Anlatan Hayran Filmi | İZLE

Horn of Gondor hayran filmi yayınlandı! Yüzüklerin Efendisi serisinde geçen olaylardan 500 yıl öncesini anlatan bir hikâye kısa filme uyarlandı.

Horn of Gondor - Yüzüklerin Efendisi Hayran Filmi - İzle
- Reklam -
- Reklam -

Gelişen teknolojiyle birlikte hayran filmi sektörü dünya çapında boyut atlamaya devam ediyor. Pek çok popüler kitap serisi, oyun ve filmden ilhamla hayranlar boşlukta kalan hikâyeleri kendilerince doldurmaya çalışıyor. J.R.R. Tolkien’in Orta Dünya evreninde geçen Yüzüklerin Efendisi serisiyle bağlantılı yeni bir hayran filmi yapıldı. Horn of Gondor (Gondor’un Boynuzu) adlı yapım YouTube üzerinden ücretsiz erişime açıldı.

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde anlatılan olayların 500 yıl öncesini konu alan filmin çekimleri Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi. Horn of Gondor filmi, J.R.R. Tolkien’in dünyasında nispeten daha az bilinen bir hikâyeye odaklanıyor.

Balchoth ordularının işgalinden sonra bir yıkım yaşayan Gondor’da, umut Horse-lords’a (yani Rohirrim’e) bağlanmıştır. Gondor’un 12. vekilharcı olan Cirion’un yardım mesajını Rohirrim’e iletmek Şövalye Borondir’e düşmüştür. Film, Borondir’in mesajı iletmek için çıktığı zorlu yolculuğu konu alıyor.

- Reklam -

Rosenthal z.s. adlı YouTube kanalına yüklenen hayran filmi toplamda 19 dakika 23 saniye sürüyor. Filmin dili İngilizce. Alt yazılar kısmında ise Çekçe altyazı yer alıyor. Yapıma dair ne yazık ki şimdilik Türkçe bir alt yazı seçeneği yok.

Horn of Gondor adlı kısa filmi hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Horn of Gondor – Yüzüklerin Efendisi Hayran Filmi | İZLE

YouTube video

Gondor’un Boynuzu, Gondor krallarının soyu sona ermeden önce Mardil Voronwë’nin babası Avcı Vorondil tarafından hazırlandı. Derler ki: “Gondor sınırları içerisinde bir ihtiyaç anında bu boynuz üflenirse, diyar kadar eski olan bu ses mutlaka karşılık bulur.”

- Reklam -

Boynuzun akıbeti ise Yüzüklerin Efendisi zamanında Boromir’in Amon Hen’de Saruman’ın Ork ve Uruk-hai’leri karşısında yaptığı kahramanca dövüş sırasında ikiye ayrılması ile oldu. Aragorn, Legolas ve Gimli tarafından Boromir’in cesediyle birlikte boynuz da Rauros Şelalesi üzerinden son yolculuğuna uğurlandı.

Horn of Gondor - Boromir
Boromir

Öte yandan Amazon Prime Video tarafından gerçekleştirilen Yüzüklerin Efendisi dizisi ile serinin resmi kaynaklarca genişletilmeye devam ettiğini de hatırlatalım.

Peki siz Horn of Gondor adını taşıyan bu hayran filmini nasıl buldunuz? Sizce Orta Dünya’dan bu tarz daha fazla hikâye gelmeli mi? Türkiye’de de böyle hayran yapımları görebilecek miyiz? Görüş ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* “Voldemort: Origins of the Heir” Hayran Filmi Yayında! [Türkçe Altyazılı]

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    O kadar iyi bir İngilizcem olmadığından altyazı bekleyeceğim, şimdilik stokluyorum. :buyucu:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dublörün Dilemması Dizi - Murat Menteş

Dublörün Dilemması Dizi Oluyor: Murat Menteş Romanı Uluslararası Yapımla Ekranlara Geliyor

Dreamhaven Blizzard

Dreamhaven Oyun Stüdyosu Kuruldu: Blizzard’ın Eski CEO’sundan Yeni Şirket