in

Ridley Scott’tan “Yılın Filmi”: Dev Kadrolu House of Gucci Hakkında Tüm Detaylar

House of Gucci filmi hakkında şimdiye kadar paylaşılan her şey! Ridley Scott’ın Gucci suikastını konu alan Adam Driver ve Lady Gaga’lı yeni yapımı hakkında bütün detaylar.

House of Gucci Hakkında Bilgi Ridley Scott Yeni film
- Reklam -
- Reklam -

2021 yılı şimdiye dek sinema açısından pek de heyecanlı geçmedi. Ancak bu senenin sonuna doğru, şimdiden çokça ses getiren bir yapım yaklaşıyor. Ridley Scott imzalı House of Gucci, hem oyuncu kadrosu hem de işleyeceği konu ile konuşulmaya devam ediyor. Gucci suikastına odaklanan yapım şu anda prodüksiyon aşamasında.

Blade Runner, Alien, The Martian, Thelma and Loise, Gladiator ve The Duellists gibi filmlerle tanınan Ridley Scott yeni filminin çekimlerini sürdürüyor.

Başrollerinde Adam Driver ve Lady Gaga’nın yer aldığı House of Gucci’nin oyuncu kadrosunda Robert De Niro, Jared Leto, Al Pacino ve Salma Hayek gibi isimler yer alıyor.

- Reklam -

Biyografi ve suç türlerine dahil olacak yapım uzun yıllardır geliştirme aşamasındaydı. Film için ilk olarak 2006 yılında hakkında ilk bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Scott o zaman da yapımın başına geçmeye hazırdı. Filmin başrolleri için ise Angelina Jolie ve Leonardo DiCaprio ikilisi konuşuluyordu. Sonrasında proje Scott’ın yerine kızı Jordan Scott’ın eline geçti. Reggiani rolü için Penélope Cruz üzerinde duruldu. Ardından 2016 yılında Wong Kar-Wai projeyi devraldı ve aynı rol için Margot Robbie konuşuldu.

house of gucci set fotoğrafı
House of Gucci filminden set fotoğrafı.

Nihayetinde 2019 yılında Ridley Scott projenin başına geri döndü. Maurizio Gucci rolü için Adam Driver, Patrizia Reggiani için ise Lady Gaga isimleri kesinleşti.

Çekimleri Başlayan “House of Gucci” Filminin Konusu Ne Hakkında?

House of Gucci filminin çekimleri Şubat 2021 tarihinde başladı. Hemen aşağıda görebileceğiniz Reggiani ve Gucci olarak Gaga ve Driver’ın ilk set fotoğrafı da bir hayli gündem oldu. Peki filmin konusu tam olarak ne hakkında? Oyuncu kadrosunda başka hangi isimler yer alıyor? İşte House of Gucci filmi hakkında bilmeniz gereken bütün detaylar!

house of gucci adam driver lady gaga oyuncular

Yapım, 2001 yılında Sara Gay Forden tarafından kaleme alınan The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed isimli kitaptan uyarlanıyor. Eser dev moda markasının sahibi Maurizio Gucci ve karısı Patrizia Reggiani hikâyesine odaklanıyor. Maurizio Gucci, 1995 yılında kiralık bir katil tarafından öldürülmüş, Patrizia ise cinayeti düzenlemekten suçlu bulunmuştu. House of Gucci filmi de Maurizio Gucci’nin öldürülmesine giden süreç ve sonrasında yaşanan olayları işliyor.

- Reklam -

House of Gucci Oyuncu Kadrosu ve Vizyon Tarihi

Yapımın oyuncu kadrosunda Lady Gaga ve Adam Driver’a eşlik eden isimler de bir hayli görkemli. Al Pacino, Maurizio’nun amcası Aldo Gucci’ye hayat veriyor. Aldo’nun oğlu Paolo Gucci ise Jared Leto tarafından canlandırılıyor. Maurizio’nun babası Rodolfo Gucci rolünde Jeremy Irons; Tom Ford International’ın başkanı ve Gucci Group’un eski başkanı ve CEO’su olan Domenico de Sole rolünde Jack Huston yer alıyor. Reeve Carney, Tom Ford karakterini canlandırırken; Mădălina Diana Ghenea’yı ise Sophia Loren oynuyor. Son olarak kadroya katılan isim ise Giuseppina “Pina” Auriemma rolü ile Salma Hayek oldu.

The House of Gucci A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed

Merakla beklenen Gucci hikâyesinin ABD’de vizyona gireceği tarih de duyuruldu. Yapım 24 Kasım 2021’de ABD’de, 26 Kasım’da ise İngiltere’de beyaz perdeye gelecek. Filmin Türkiye için açıklanan bir vizyon tarihi ise 10 Aralık 2021. Sinema salonlarının ardından yapımın dijitaldeki gösterim hakları ise Paramount+ kanalında olacak. Elbette bu tarihler Koronavirüs pandemisi nedeniyle herhangi bir gecikmenin yaşanmayacağı bir ihtimalde geçerli olacak.

House of Gucci Fragmanı | İZLE

Gucci Ailesi filminden 2 dakika süren ilk fragman yayınlandı.

YouTube video

Sizin bu filmden beklentileriniz neler? “Yılın Filmi” tanımına katılıyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Librocubicularist Librocubicularist dedi ki:

    Seksenlerine gelmiş adam hâlâ canla başla çalışıp bir şeyler üretiyor. Büyüksün Ridley baba!

  2. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Adam uzaylı ya tipinden belli, o güzel alien’lara binip gidecek bi gün.

  3. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Adam boş gereksiz film ve dizilerle uğraşıyor.

  4. Avatar for Padok Padok dedi ki:

    Az önce Ridley Scott aradı. Yorumunuzu görünce filmi yapmaktan vazgeçmiş. Çekimler iptal. Lady Gaga ağlıyor şu an.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Audrey Hepburn dizi

Audrey Hepburn’ün Yaşamını Konu Alacak Dizide Senarist Bulundu

Meke Gölü Konya

Dünya’nın Nazar Boncuğu Olarak Anılan Meke Gölü Tamamen Kurudu